Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Radio Helsinki sai uuden omistajan – taustalla tunnettuja muusikoita

Toimintaa jatkaa Livelaboratorio Oy

Kulttuuri
 
MARJA VÄÄNÄNEN / HS
Njassa on ollut Radio Helsingin suosituimpia ohjelmantekijöitä.
Njassa on ollut Radio Helsingin suosituimpia ohjelmantekijöitä. Kuva: MARJA VÄÄNÄNEN / HS

Radio Helsinki on saanut uudeksi omistajakseen Muusikkojen liiton omistaman Livelaboratorio Oy:n. Uusi omistaja vahvisti tiedon HS:lle. Kaupasta on tehty esisopimus, Radio Helsinki kertoo tiedotteessa.

Radion liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle Kaupunkitarinat Oy:ltä.

Livelaboratorio Oy vastaa elokuussa toimintansa aloittaneen G Livelabin toiminnasta. G Livelab on 180-paikkainen klubitila Yrjönkadulla Helsingissä.

Livelaboratorio Oy:n toimitusjohtaja on Tanja Douglass. Yhtiön hallituksen kuuluu kotimaisen musiikin nimekkäitä vaikuttajia. Hallituksen jäseniä ovat Ahti Vänttinen (puheenjohtaja), Markus Nordenstreng, Jukka Perko, Maija Vilkkumaa, Minna Pensola, Matti Lappalainen, Mari Kärkkäinen ja Matti Nives.

”Radio Helsingillä on tärkeä paikka monimuotoisen musiikki- ja kaupunkikulttuurin äänenkannattajana, ja sitä halutaan entisestään vahvistaa, Vänttinen toteaa tiedotteessa.

”Onkin osuvaa, että että juuri muusikot ovat kattojärjestönsä kautta mukana pelastamassa kanavan toimintaa.”

”Tämä on erittäin luonteva ratkaisu. Radion uusi koti sopii hyvin kanavan toimintaideologiaan, ja se on myös erinomainen paikka kasvaa ja kehittyä monimuotoisen kaupunkikulttuurin sanansaattajana”, toteaa puolestaan Kaupunkitarinat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Ruotimo tiedotteessa.

Radio Helsinki perustettiin vuoden 2000 syyskuussa. Aluksi toiminta keskittyi verkkoon, mutta vakituisena paikallisradiona kanava aloitti vuoden 2001 maaliskuussa.

Vuonna 2005 radion osti Helsingin Sanomat, mutta toimintaa ei saatu voitolliseksi. Sanoma siirsi Radio Helsingin vuonna 2013 osaksi Nelonen Mediaa, mutta lopulta yhtiö myi radion Pro Radio Helsinki -liikkeelle. Valtioneuvosto myönsi toimiluvan Kaupunkitarinat Oy:lle ja radion puolesta toimineelle kansalaisliikkeelle.

Radiokanava on paininut pitkään taloudellisten vaikeuksien kanssa. Viime kesäkuussa sen päätoimittaja Maria Veitola kertoi jättävänsä työnsä, jossa hän aloitti vuonna 2014.

Varoja radion toiminnan pyörittämiselle on haettu muun muassa joukkorahoituksella. Kanavasta myös myytiin osakkeita kuulijoille vuoden 2015 kesällä.

Viime huhtikuussa Kaupunkitarinat Oy jätti konkurssihakemuksen, jonka se kuitenkin perui myöhemmin.

Kanavan päätoimittajaksi siirtynyt Kaupunkitarinat Oy:n omistaja Tomi Ruotimo kertoi kesällä HS:lle, että osa ohjelmista pyörii harrastustoiminnalla.

Image-lehti arvioi syyskuussa yhtiöllä olevan 200 000–300 000 euron velat.

Viestintävirasto katsoo 12. lokakuuta antamassaan ennakkopäätöksessä, että radiokanavan uusi omistaja on riittävän vakavarainen jatkaakseen liiketoimintaa.

Viestintävirasto jatkaa siten Kaupunkitarinat Oy:lle myönnettyä ohjelmistotoimilupaa. Lupa on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Radio Helsingin toiminta voi jatkua, kun se saa uudeksi omistajakseen Livelaboratorio Oy:n.
Radio Helsingin toiminta voi jatkua, kun se saa uudeksi omistajakseen Livelaboratorio Oy:n.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat