Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chisu lauloi kauden hienoimman tulkinnan Suvi Teräsniskan illassa – lue HS:n arviot perjantain Vain elämää -esityksistä

Tummanpuhuvien laulujen sarja päättyi Anna Puun Dolly Parton -kantriversioon.

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja Ilkka Mattila arvioi tuoreeltaan Vain elämää -jaksojen musiikkiesitykset. Suositun sarjan viidennen tuotantokauden viidennessä jaksossa artistit esittivät tulkintoja Suvi Teräsniskan kappaleista.

Mikko Kuustonen: Kaipuu

★★★

Hector-jaksossa säväyttänyt Kuustonen jatkoi hyvällä suorituksella.

Surumielisestä kappaleesta oli tehty kevyellä latinomausteella tyylikäs aikuisen miehen balladi, jossa Kuustonen muuntautui luontevasti savolaiseksi Julio Iglesiasiksi.

Hector: Täydellinen elämä

★★★

Hectorin ammattitaito lainakappaleiden tulkitsijana on ollut vahva valtti tässä ohjelmassa.

Nyt tuli kaikuvien kitaroiden varassa kelluva stadionrockversio, joka kuulosti taas joltakin Hectorin omalta kappaleelta. Laulussakin oli kaukaa 1970-luvulta kaikuvaa energistä särmää.

Lauri Tähkä: Vaiettu rakkaus

★★★

Jo edellisillä Vain elämää -kausilla on huomattu, että tulkintojen ja varsinkin esitysten taso on noussut sarjan edetessä, kun artistin tutustuvat toisiinsa ja uskaltavat ottaa vähän riskejä.

Lauri Tähkä puristi itsestään kipeän rakkauslaulun säkeistössä poikkeuksellista kiihkoa, mutta tavanomaisemmin rymistelty kertosäe pudotti esityksen mainiosta perushyväksi.

Mikael Gabriel: Tyhjässä huoneessa

★★★

Mikael Gabrielin räpit ovat olleet jaksosta toiseen omaelämäkerrallisia, ja tämä laulu, joka kertoo särkyvästä kodista lapsen näkökulmasta, oli hänelle ilmeinen valinta.

Tällä kertaa Gabriel kokeili melodisempaa räpäytystyyliä, joka ei ollut teknisesti yhtä iskevää kuin aikaisemmissa esityksissä. Räppäri myönsi itsekin hieman kompuroineensa.

Chisu: Jos menet pois

★★★★★

Suvi Teräsniskan kappaleiden sovituksissa pienenä etuna saattoi olla, että Vain elämää -kapellimestari Leri Leskinen on ollut tuottamassa myös useiden kappaleiden alkuperäisversioita.

Se ei yksin selitä sitä, että Chisun versio oli selvästi illan paras ja myös vaikuttavin koko kaudella tähän asti kuulluista esityksistä. Leskinen ja Chisu luottivat pelkistettyyn sovitukseen, joka oli rohkeasti rakennettu Chisun itse soittaman, äärimmäisen yksinkertaisen kitaranäppäilyn varaan.

Sen päälle Chisu lauloi hienommin kuin kertaakaan aiemmissa jaksoissa: kovaa, tunteella ja tosissaan.

Anna Puu: Uusi aamunkoi

★★★

Jälleen kerran kipeiden tunteiden, tilityksen ja itkeskelyn parissa vierähtänyt ilta päättyi Anna Puun kantriversioon toiveikkaan romanttisesta kappaleesta.

Anna Puu hallitsee konservatiivisen amerikkalaisen kantrin kielen ja tekee siitä vaivattomasti suomalaisen tulkinnan. Tummanpuhuvan musiikin ilta oli vapauttavaa päättää Dolly Partonin tunnelmissa.

Jos menet pois -kappale herkistää Chisun – ”Mulle tulee mun tyttö tosi paljon mieleen siitä”
Jos menet pois -kappale herkistää Chisun – ”Mulle tulee mun tyttö tosi paljon mieleen siitä”
Suvin päivänä monet tähdet ovat versioineet Teräsniskan tuotannosta itselleen hyvin merkittäviä kappaleita. Chisun valitsi hitin Jos menet pois. ”Jännittää ihan sikana. Tuo on tosi henkilökohtainen kappale. Mulla tulee mun tyttö tosi paljon mieleen siitä. Jos se joskus vietäisiin multa pois, en tiedä selviäisinkö siitä ikinä.” Chisun versio on hyvin kaukana alkuperäisestä ja se lumoaa tähdet. Suvin silmistä vyöryy kyyneleet, Miklu pudistaa epäuskoisena päätään. ”Ihan huikeeta, ihan himmeetä. Ikinä ei voi tietää, mitä sieltä tulee, kun sä menet lavalle”, esityksestä otettu Suvi sanoo. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Hector latasi kaikki paukut Suvin kappaleeseen: ”Täydellistä”
Hector latasi kaikki paukut Suvin kappaleeseen: ”Täydellistä”
Jos päivän ensimmäinen veto nosti kyyneleet silmiin, Hector taikoo hymyn korviin. Hector nappaa kitaran kaulaansa ja laulaa Täydellinen elämä -kappaleen. Se soi alusta saakka niin iloisena, että leveät virneet loistavat sekä Suvin että muiden tähtien kasvoilla. ”Näin sieltä nuoren Heikin, jostain se kumpusi sieltä. Tuossa oli enemmän valoa, vähemmän varjoa. Taivaat avautuu. Täydellistä!” Suvi hehkuttaa esityksen jälkeen. ”En ole vielä päättänyt, annanko tulkinnan mennä sinne, minne nykyään luontaisesti kuulun, baritonin matalien äänten osastolle vai yritänkö vielä pysyä tenorina. Tuossa nyt ajattelin, että ladataan vielä kunnolla!” Hector hymyilee. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Laurin veto paljastaa omakohtaisen tarinan salatusta rakkaudesta – ”Joskus on täytynyt pitää suuta supussa”
Laurin veto paljastaa omakohtaisen tarinan salatusta rakkaudesta – ”Joskus on täytynyt pitää suuta supussa”
”Mä olen kokenut ton, osaan siihen vähän mennäkin”, Lauri kertoo ennen kuin tempaisee ilmoille versionsa Suvin hitistä Vaiettu rakkaus. Omakohtaisuus nostaa tunteet pintaan – muillakin kuin Suvilla. ”Mamman syliin heti itkemään”, Lauri sanoo esityksen jälkeen Suvia halatessaan ja silmiä kuivatessaan. Pöydän ääressä muutkin ovat liikuttuneessa tilassa. ”Oliko tuossa sulle jotain henkilökohtaista, se jotenkin tuli tuosta…” Suvi kysyy. ”No joo, olen joskus ollut elämässäni siinä tilanteessa, että on täytynyt vähän pitää suuta supussa”, Lauri huokaa. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Miklu palaa Suvin versiossa huostaanottoaikaansa – ”Veti taas hiljaiseksi”
Miklu palaa Suvin versiossa huostaanottoaikaansa – ”Veti taas hiljaiseksi”
”Illasta toiseen odotan sitä, kun tulee Mikaelin vuoro, että mitähän sillä on nyt sanottavaa”, Suvi Teräsniska intoilee ennen Mikael Gabrielin vuoroa. Miklu valitsi Teräsniskan kappaleen Tyhjässä huoneessa. Se sai hänet muistelemaan huostaanottoaikaansa. ”Palasin sinne mun huoneeseen, siksi siitä tuli mulle sikatärkeä biisi”, Miklu perustelee valintaansa. Mikael Gabriel kertoo versiossa tarinaansa ja naulitsee tähdet kuuntelemaan jokaista sanaa. ”Kiitti maailman kauneimmista biiseistä”, Mikael Gabriel sanoo Teräsniskaa halatessaan. ”Pikku-Miklu veti taas aika hiljaiseksi”, Suvi Teräsniska sanoo ajatuksissaan koskettavan kappaleen jälkeen. ”Yksi tärkein biisi näistä täällä”, Miklu tunnustaa. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Tätä et nähnyt televisiosta! Suvin ja Mikon Kaipuu-duetto tihkuu rakkautta
Tätä et nähnyt televisiosta! Suvin ja Mikon Kaipuu-duetto tihkuu rakkautta
”Sen verran koti-ikävissäni olen, että kaipuusta haluaisin laulaa”, näillä sanoilla Suvi valitsee duettoparikseen Mikon. ”Mahtavaa!” Kuustonen innostuu. Ja mahtava on myös kaksikon ihokarvat pystyyn nostava duetto. Herkät sävelet ja vahvat äänet päättävät Vain elämää -illan ja Suvin päivän hypnoottiseen tunnelmaan. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Itkusta nauruun! Annan veikeä veto johdattaa herkistelyn jälkeen heinälatoon
Itkusta nauruun! Annan veikeä veto johdattaa herkistelyn jälkeen heinälatoon
Annan Uusi aamunkoi -esitys pohjustetaan koskettavasti. Suvi kertoo laulaneensa kappaleen yllätyksenä miehelleen heidän häissään. Hän kertoo myös pienestä pojastaan ja miten paljon on oppinut rakkaudesta. ”Äitiys on opettanut vaan sellaista ylitsepursuavaa rakkautta elämää kohtaan”, Suvi sanoo. Ennen kuin Anna nousee esiintymään, hän, Suvi ja Chisu pyyhkivät silmiään. ”Tuli ikävä kotiin”, Suvi kiteyttää kolmen äidin tunteet. Yllätys onkin suuri, kun luvassa on kaikkea muuta kuin surumielinen esitys. ”Aion johdattaa ihmiset heinälatoon”, Anna virnistää. Reippaan rallin jälkeen huoneen täyttävät aplodit ja wou-huudot. ”Pistetään elämä juhlaksi! Ei tuosta voi kenenkään suupielet nyrjähtää muuta kuin ylöspäin ”, Anna nauraa. Vain elämää perjantaisin klo 20 Nelosella. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen. Televisiosta nähdyn jakson voi katsoa myöhemmin ilmaiseksi osoitteessa Ruutu.fi. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: @vainelamaa, Instagram: @vainelamaaofficial ja twiittaa #vainelämää.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat