Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saara Aalto esiintyi raivokkaasti ja rosoisesti Britannian X-Factorissa – tuomariston välille syttyi sanaharkka

Suomalaislaulaja paljasti pakon edessä räiskyvämmän puolen itsestään. Louis Walsh syytti Saara Aaltoa kylmäksi, mutta muut tuomarit puolustivat kaikkensa antanutta laulajaa.

Kulttuuri
 
Jarkko Jokelainen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on kulttuuritoimituksen uutistuottaja.

Lontoo

Kaikki tai ei mitään.

Suomalaislaulaja Saara Aallolla ei ollut juuri vaihtoehtoja, kun hän astui brittiyleisön eteen lauantai-illan X-Factor-kilpailussa: Hänen oli laitettava peliin kaikki, heitettävä viileys nurkkaan ja heittäydyttävä täysillä kappaleen vietäväksi.

Vaihtoehtoja ei ollut, koska Aallon jatko laulukilpailussa on ollut katkolla ja viime viikolla hän oli jo pudota.

Lauantain kilpakappale oli poikkeuksellisen vaativa. Rhythm’n’blues-klassikko River Deep Mountain High on alkukantaisen raivokas kappale, jonka alkuperäinen tulkki Tina Turner on yksi mustan rytmimusiikin räiskyvimmista laulajista.

Raivokkuus ja räiskyvyys ovat molemmat elementtejä, jotka tähän saakka ovat loistaneet poissaolollaan Aallon esityksissä. Sen sijaan hän on profiloitunut teknisesti osaavana mutta hieman viileänä popiskelmän tulkkina.

Haasteesta Aalto suoriutui suorastaan odotettua paremmin. Päästessään kertosäkeeseen hän osoitti, että äänessä riittää voimaa ja myös rosoa. Esityksessä oli enemmän antautumista kuin kertaakaan aiemmin kilpataipaleen aikana.

Tina Turnerin rinnalla lähes kuka tahansa kuulostaa pikkutytöltä, mutta Saara Aalto oli selkeästi imenyt oppia soulin kuningattarelta.

Siihen viittasi myös esiintymisasuna ollut hapsuhame, jonka helma nousi suorastaan uskaliaan korkealle — tuttu pukine Turnerin 1960- ja 1970-lukujen konserttitallenteilta.

X-Factor-tuomaristo ei päässyt yksimielisyyteen Saara Aallon esityksestä, vaan ajautui pieneen sanaharkkaan.

Louis Walsh kritisoi suomalaista viileydestä, mikä kenties viittasi enemmän aiempien viikkojen esityksiin ja äänestysmenestykseen.

“Olet uskomaton laulaja ja esiintyjä”, hän kiitteli, “mutta kuulijat eivät lämpene sinulle, koska tunnut kylmältä.”

Tämä sai aikaan vastareaktion katsojissa, ja myös muut tuomariston jäsenet nousivat puolustamaan Aaltoa.

“Louis, sinun kellarissasi on kylmä”, sivalsi Simon Cowell takaisin ja kehui Aaltoa: “Tänään pistit pystyyn esityksen, josta välittyi hauskuus.”

Myös Sharon Osbourne asettui samalle puolelle Aallon ja Cowellin kanssa: “Simon on meidän pomo, koska hän tietää kaiken. Minut esitys jätti sanattomaksi.”

Kaikkein innokkaimmin esitykseen reagoi jälleen Nicole Scherzinger, joka on aiemminkin revitellyt sanallisesti Aallon esityksen jälkeen.

“Sinä annoit banaaneille kyytiä. Näytit kuka oikein on pomo”, hän messusi nyt.

Saara Aallon kasvoille nousi tuomariston tuomion jälkeen riemuitseva hymy.

“Minulla oli niin hauskaa. Minun oli annettava kaikkeni. Ja minä tein sen!” hän vakuutti itsevarmasti.

Saara Aallon ja kymmenen muun kilpailijan kohtalo selviää sunnuntai-illan tuloslähetyksessä, jossa kerrotaan jatkoonpääsijät.

Kohtalo on brittiyleisön käsissä, mutta lauantain esityksen perusteella Aallolla on täydet mahdollisuudet jatkaa kohti X-Factorin finaalia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat