Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippuvalokuvaajien työt olivat tuhoutua, kun varasto purettiin – brittimuseo esittelee taiteilijamuotokuvia ensi kesänä

Varastosta löytyi kolmekymmentä laatikkoa valokuvia ja negatiiveja.

Kulttuuri
 
National Portrait Gallery London
Yksityiskohta Andrew ja Stuart Douglasin muotokuvasta, joka esittää näyttelijä Tilda Swintonia.
Yksityiskohta Andrew ja Stuart Douglasin muotokuvasta, joka esittää näyttelijä Tilda Swintonia. Kuva: National Portrait Gallery London

Laaja valokuvakokoelma, joka oli vähällä tuhoutua lontoolaista varastorakennusta purettaessa, on nyt hankittu brittiläisen National Portrait Gallery -museon kokoelmiin.

Kuvat kuuluivat Andrew ja Stuart Douglasille, valokuvaajaveljeksille, jotka kuvasivat 1980–1990-luvuilla brittiläisiä taiteilijoita, muusikoita ja muita julkisuuden henkilöitä.

Douglasit olivat arkistoineet valokuviaan varastoon, kun he muuttivat työskentelemään Yhdysvaltoihin vuonna 1995. Heidän brittiagenttinsa sai tiedon purkutöistä vain kaksi päivää ennen kuin koko rakennus olisi jyrätty maan tasalle.

”Löysin varastosta kolmekymmentä laatikkoa valokuvia ja negatiiveja”, agentti Tim Fennell kertoo The Guardian -lehdelle.

Mustavalkoisten muotokuvien kohteina ovat esimerkiksi kirjailija Salman Rushdie, näyttelijä Tilda Swinton sekä muusikot Bryan Ferry ja Bob Geldof.

Andrew ja Stuart Douglas tunnetaan nimenomaan 1980–1990-lukujen populaarikulttuurin, urheilun ja muodin tallentajina. Eniten heitä työllistivät musiikkilehdet ja levy-yhtiöt. Veljekset lopettivat yhteisen Lontoon-studionsa alettuaan työskennellä erikseen elokuva- ja mainoskuvauksissa.

National Portrait Gallery järjestää ostamistaan valokuvista näyttelyn ensi kesänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat