Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saara Aalto sinnitteli jatkoon Britannian X Factorissa – suomalaislaulaja joutui taas taistelemaan paikastaan

Saara Aalto pitää kynsin hampain kiinni paikastaan Britannian X-Factorissa. Suomalainen oli tänäkin viikonloppuna kolmen vähiten ääniä saaneen artistin joukossa.

Kulttuuri
 
Martti Kainulainen
Saara Aalto on sinnitellyt X-Factorin suorissa lähetyksissä jo kahden viikon ajan.
Saara Aalto on sinnitellyt X-Factorin suorissa lähetyksissä jo kahden viikon ajan. Kuva: Martti Kainulainen

Suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, pääsi jatkoon sunnuntai-iltana Britannian X-Factor-laulukilpailussa.

Suomalaiskatsojat pääsivät jännittämään viimeiseen hetkeen saakka. Aalto oli kolmen vähiten ääniä saaneen artistin joukossa yleisöäänestyksessä yhdessä Ryan Lawrien ja Freddy Parkerin kanssa.

Yleisön pikaäänestys pelasti Lawrien, ja Aalto ja Parker joutuivat laulamaan toisiaan vastaan jatkopaikasta. Kaksintaistelussa Aalto tulkitsi surumielisesti Snow Patrolin Run-balladin.

X-Factor-kisan tuomareista Louis Walsh ja Sharon Osbourne äänestivät Aallon jatkon puolesta, kun taas Simon Cowell ja Nicole Scherzinger olisivat halunneet pitää Parkerin kisassa. Cowellin mukaan valinta oli vaikea.

Scherzinger on kisan alusta lähtien tukenut vahvasti Aaltoa, mutta hän oli kisassa Parkerin mentori. Osbourne puolestaan on Aallon mentori.

Koska tuomareiden äänet menivät tasan, yleisöäänet ratkaisivat kotiin lähtijän. Tällä kertaa brittiäänestäjät pelastivat suomalaislaulajan.

Aalto on nyt yltänyt kisassa jo kymmenen parhaan joukkoon. Seuraavan kerran hän esiintyy ensi lauantaina.

Pian tulosten selvittyä Aalto julkaisi sydänmerkin ja voitokkaan kuvan itsestään yhteisöpalvelu Twitterissä.

Jokainen lisäviikko on Aallolle voitto, sillä X-Factor kerää television ääreen noin seitsemän miljoonaa brittiä. Netin kautta tosi-tv-sarjaa seurataan myös ulkomailla, ja se on tehokas tapa saada kansainvälistä huomiota.

Aalto esitti lauantaina Tina Turnerin River Deep Mountain High -laulun. Rhythm’n’blues-klassikko toi Aallosta esiin uuden raivoisan ja räiskyvän puolen. Esitys vei Aallon kuitenkin toista viikkoa peräkkäin kolmen vähiten ääniä saaneen joukkoon.

HS:n kulttuuritoimittaja Jarkko Jokelainen kirjoitti arvostelussaan, että Aalto suoriutui esityksestään odotettua paremmin.

”Päästessään kertosäkeeseen hän osoitti, että äänessä riittää voimaa ja myös rosoa. Esityksessä oli enemmän antautumista kuin kertaakaan aiemmin kilpataipaleen aikana”, Jokelainen kuvaili.

Aalto sai tuomareilta pääosin ylistystä, mutta Louis Walsh arveli, etteivät brittikatsojat ole lämmenneet Aallolle, koska hän tuntuu kylmältä.

”Louis, sinun kellarissasi on kylmä”, kuittasi X-Factorin luoja Simon Cowell Walshille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat