Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin akatemia ei ole tavoittanut Bob Dylania – ”Hän saa palkintonsa, vaikka ei tulisikaan paikalle”

Vain kaksi henkilöä kautta historian on kieltäynyt kirjallisuuden Nobelista.

Kulttuuri
 
Philippe Lopez
Dylan on ottanut vastaan useita palkintoja vuosien aikana. Hänet kuitenkin tunnetaan myös pitkistä vastausajoistaan.
Dylan on ottanut vastaan useita palkintoja vuosien aikana. Hänet kuitenkin tunnetaan myös pitkistä vastausajoistaan. Kuva: Philippe Lopez

Ruotsin akatemia on päättänyt luopua yrityksistään tavoittaa muusikko Bob Dylania, joka voitti viime viikon torstaina kirjallisuuden Nobelin.

Akatemian mukaan muusikon tavoittaminen on osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi.

”Olemme lopettaneet yrittämisen -- kerroimme kaiken tarvittavan hänen managerilleen ja ystävälleen. Hän tietää, että odotamme innoissamme hänen vastaustaan, mutta emme ole kuulleet hänestä mitään”, Ruotsin akatemian hallintojohtaja Odd Zschiedrich kertoi uutiskanava CNN:lle tiistaina.

Akatemia toivoo, että Dylan hyväksyisi kutsun vuosittaiseen, Tukholmassa 10. joulukuuta pidettävään seremoniaan.

”Olisi ihastuttavaa, jos Dylan tulisi Tukholmaan joulukuussa. Mutta jos hän ei halua, hän ei halua”, sanoi akatemian sihteeri Sara Danius ABC Newsille.

Danius totesi, että kirjallisuuden palkinnon saajat ovat aiemminkin jättäytyneet seremoniasta. Itävaltaiskirjailija Elfriede Jelinek pysytteli kotonaan vuonna 2004 sosiaaliseen fobiaan vedoten. Vuonna 2005 englantilainen näytelmäkirjailija Harold Pinter ja vuonna 2013 kanadalainen novellisti Alice Munro jättäytyivät pois juhlallisuuksista terveydellisistä syistä.

Vain kaksi henkilöä kautta historian on kieltäytynyt kirjallisuuden Nobelista. Venäjänjuutalainen runoilija ja kirjailija Boris Pasternak kieltäytyi palkinnosta Neuvostoliiton viranomaisten painostuksen vuoksi vuonna 1958.

Kaikista kunnianosoituksista systemaattisesti kieltäytynyt ranskalaisfilosofi Jean-Paul Sartre kieltäytyi palkinnosta vuonna 1964.

Dylan on ottanut vastaan useita palkintoja vuosien aikana. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama luovutti muusikolle vuonna 2012 maan korkeimman siviiliansiomerkin Vapauden mitalin, jonka Dylan otti vastaan Valkoisessa talossa pidetyssä seremoniassa.

Zschiedrichin mukaan kirjallisuuden Nobelin palkintoseremonia järjestetään normaaliin tapaan, vaikka Dylan ei paikalla olisikaan.

”Pidämme seremonian normaaliin tapaan, ja hän saa palkintonsa, vaikka ei tulisikaan paikalle”, Zschiedrich sanoi.

Dylan esiintyi palkintopäivänä Las Vegasin Cosmopolitan-hotellissa. Dylan ei ole kommentoinut saamaansa Nobel-palkintoa toistaiseksi mitenkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat