Valikko
Kulttuuri

Krista Siegfrids esiintyy tänään miljoonille tv-katsojille Ruotsin Melodifestivalenissa – takana huippulauluntekijöitä

Laulaja sai lomaa Suomen viisukarsinnasta, jossa hänen kuuluisi olla samaan aikaan juontajana

Suomenruotsalainen laulaja Krista Siegfrids on tänään lauantaina kovan paikan edessä: Siegfrids osallistuu Ruotsin euroviisukarsintaan eli Melodifestivaleniin. Tänään on vuorossa kisan toinen karsinta, ja se lähetetään suorana Malmöstä.

Melodifestivalen on Ruotsissa rakastettu ja tarkkaan seurattu ohjelmaformaatti. Jokaisella karsinnalla on yleensä reilusti yli kolme miljoonaa katsojaa.

Siegrids esittää kilpailukappaleensa ruotsiksi. Faller-nimistä kappaletta ovat olleet tekemässä Siegfridsin itsensä lisäksi kovan luokan ruotsalaiset hittinikkarit Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson sekä Gabriel Alares.

Heistä esimerkiksi Alares oli tekemässä viime vuonna Euroviisuissa toiseksi tullutta Venäjän A Million Voices -kappaletta. Hän kirjoitti myös Venäjän vuoden 2013 viisukappaleen, joka tuli tuolloin viidenneksi.

Siegfridsin ja kumppaneiden Faller on nopeatempoinen ja tarttuva duurikappale. Esitys on näyttävä punaisine, moottoriurheilusta vaikutteita ottavine vaatteineen ja taustatanssijoineen.

Siegfrids ei itse usko suuremmin mahdollisuuksiinsa, vaikka osa saattaakin muistaa hänet Suomen vuoden 2013 viisuedustajana.

”Melodifestivalenissa on niin paljon paikkansa vakiinnuttaneita, rakastettuja artisteja ja isoja tähtiä, jotka Ruotsin kansan tuntee. Minä olen aivan uusi Ruotsissa”, Siegfrids sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa.

Silti hän toivoo, että ruotsalaiset pitäisivät hänen kappaleestaan ja äänestäisivät sen niin kutsuttuun andra chans -lähetykseen tai jopa suoraan finaaliin.

Ruotsin Melodifestivalenissa on kaikkiaan neljä alkukilpailua, joissa kaikissa kisaa seitsemän esitystä. Finaaliin pääsee suoraan kaksi esitystä ja kaksi esitystä pääsee myöhemmin lähetettävään ”andra chans” -lähetykseen, josta valitaan finaaliin vielä kaikkiaan neljä esitystä. Ruotsin viisuedustaja valitaan Tukholman Friends-areenalla 12. maaliskuuta.

Samaan aikaan kun Siegfrids astuu lavalle Malmössä, hänen kuuluisi olla juontamassa Suomen vastaavaa viisukarsintalähetystä, UMK:ta.

Täksi lauantaiksi hän on saanut kuitenkin vapautuksen juontajantehtävästään. Juontajapari Roope Salminen juontaa lähetyksen yksin.

Siegfrids kertoo Sveriges televisionionille, että aikataulujen päällekkäisyys oli silkka vahinko. Hän oli jo tietoinen juontajanpestistään Suomessa siinä vaiheessa, kun tuli tieto, että hänen kappaleensa on valittu kisaamaan Melodifestivaleniin.

UMK:sta herui kuitenkin vapaapäivä.

”Selitin, että Melodifestivalenissa kisaaminen on lapsuuden unelmani. UMK:ssa oltiin ystävällisiä ja annettiin minulle vapaata. Olen kiitollinen, että pystyimme löytämään ratkaisun, joka toimii molemmille osapuolille”, Siegfrids sanoo SVT:lle.

Suomen UMK-lähetys jatkuu tänään lauantaina toisella karsinnalla. Suorassa lähetyksessä esiintyvät Attention 2, Cristal Snow, Annica Milán & Kimmo Blom, Rafaela Truda, Ylona ja Mikael Saari.

Suomen viisuedustaja valitaan finaalissa 27. helmikuuta.

Ruotsin Melodifestivalen-karsinta tänään lauantaina Fem-kanavalla klo 21. Suomen UMK-karsinta TV2:ssa klo 21.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Euroviisut

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Alkoholilain uudistus törmäsi seinään – perussuomalaiset hylkäsivät kompromissin, Kaikkonen lupasi uuden esityksen keskiviikkona

  2. 2

   Perussuomalaisten Simon Elolta poikkeuksellinen Facebook-tilitys omista puoluetovereista: ”Äänet vaaleissa kelpasivat, mutta mies ei tehtäviin”

  3. 3

   Venäläismieliselle lakimiehelle syyte Karita Mattilan uhkailusta ja loukkaamisesta – Jon Hellevig: ”Olen liian railakkaasti kirjoittanut tämän juhlajuomien jälkeen”

  4. 4

   Rautatientorin telttaleirin liepeillä pyörii kolme maahanmuuttoa vastustavaa ryhmää, jotka eivät voi sietää toisiaan – Poliisi: ”Vaikea tietää, kuka edustaa ketäkin”

  5. 5

   Mensan jäsenten tapaaminen lähti lapasesta Ruotsissa, hotellissa örvellettiin kuin viimeistä päivää ja vasta poliisi sai tilanteen rauhoitettua

  6. 6

   Jussi Halla-aho HS:n mielipidekirjoituksessa: Suomen valtio ei voi olla globaali sosiaalitoimisto

  7. 7

   Kaupungit muuttuvat pätseiksi – osa suurkaupungeista voi tulevaisuudessa olla 8 astetta lämpimämpiä

  8. 8

   Nettipelaaja on odottanut jo pari kuukautta rahojaan Veikkaukselta – ”Ne eivät ole menneet meillä käsittelyputken päähän”

  9. 9

   Mitä asunnonvälittäjät ajattelevat oikeasti asiakkaistaan? Järjettömiä hintapyyntöjä, harhaisia omakotiunelmia ja olemattomia miljoonaperintöjä

  10. 10

   Tämän auton kyyti on hirveää, mutta ulkonäkö vakuutti: ”Niin rumannäköinen, että rupesi kiinnostamaan”, kuvailee omistaja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Merkelin mitta täyttyi Trumpin öykkäröinnistä

  2. 2

   Vakava kiusaamisepäily Helsingissä: korkea virkamies polkee jalkaa, karjuu, paiskoo esineitä ja nöyryyttää julkisesti

  3. 3

   Littoistenjärven ”välimerellinen” aika päättyi ja vesi muuttui taas sameaksi – ”Kirkkaudessa radikaali ero”

  4. 4

   Rautatientorin telttaleirin liepeillä pyörii kolme maahanmuuttoa vastustavaa ryhmää, jotka eivät voi sietää toisiaan – Poliisi: ”Vaikea tietää, kuka edustaa ketäkin”

  5. 5

   ”Jääskeläinen meni jonkin rajan ylitse”, ”Raskasta aikaa”, ”Menetimme hyvän pomon” – Näin yleläiset kommentoivat Atte Jääskeläisen lähtöä

  6. 6

   Jussi Halla-aho HS:n mielipidekirjoituksessa: Suomen valtio ei voi olla globaali sosiaalitoimisto

  7. 7

   Menestyksen salaisuus on taidossa rentoutua – Professori listasi olennaisimmat mielen taidot, joilla voi lisätä psyykkistä vahvuuttaan

  8. 8

   Unohda eksoottiset superruuat, muista ruisleipä – Nämä kuusi kotimaista ruokaa ovat terveysvaikutuksiltaan ylitse muiden

  9. 9

   Kun työtuttava kertoi kahdesta kumppanistaan, tajusin nuorten arvomaailman muuttuneen

  10. 10

   S-kauppoihin tulee brittiläisen Tescon tuotteita – erityisesti gluteenittomien elintarvikkeiden määrä kasvaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  2. 2

   Pariskunta osti ”aidot italialaiset nahkatakit” 1 200 eurolla Kannelmäen Prisman parkkipaikalta – Poliisi varoittaa vanhaa kikkaa käyttävistä huijareista Helsingissä

  3. 3

   Vakava kiusaamisepäily Helsingissä: korkea virkamies polkee jalkaa, karjuu, paiskoo esineitä ja nöyryyttää julkisesti

  4. 4

   Merkelin mitta täyttyi Trumpin öykkäröinnistä

  5. 5

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  6. 6

   Älä varaa lentoja liian aikaisin, aseta verkkoselain ”salattuun” tilaan – näin löydät halvat lentoliput verkosta

  7. 7

   Kun työtuttava kertoi kahdesta kumppanistaan, tajusin nuorten arvomaailman muuttuneen

  8. 8

   Joukko suomalaisia perusti 46 vuotta sitten Israeliin kylän, jossa palkat menivät yhteiseen pottiin ja yhteisö tarjosi vaatteet ja asunnon – Mitä kuuluu Jad Hashmonaan nyt?

  9. 9

   Junaan jääneillä löytötavaroilla tehdään armotonta bisnestä

  10. 10

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  11. Näytä lisää