Valikko
Kulttuuri

HS poimi kiinnostavimmat maalis–huhtikuun ohjelmista: Tv-sarjojen kevätsesonki alkaa

Kevään odotetuimpia tv-ensi-iltoja ovat muun muassa tanskalainen talousrikossarja Petos ja Ylen musiikkisarja Klassinen Suomi.

Kotimaista draamaa ja komediaa

Kohtuuttomuuksia on Tiina Lymin kirjoittama musta komediasarja, jonka itsenäisiä jaksoja yhdistävät risteävät tarinat ja näyttelijäryhmä (Tiina Lymi, Elina Knihtilä, Hannu-Pekka Björkman, Ville Tiihonen ja Lotta Kaihua). TV1 6.3.

Kynsin hampain -sarjassa kokematon kansanedustaja nousee pääministeriksi. Rike Jokelan ohjaaman ja Miira Karhulan kirjoittaman draamakomediasarjan rooleissa ovat Pamela Tola, Pirjo Lonka, Antti Holma ja Ville Myllyrinne. TV2 10.3.

Klassikkosketsisarja Kummeli nähdään uusintana alusta lähtien. TV2 14.3.

Mustat lesket -jännityssarjan toisen kauden alussa leskien (Wanda Dubiel, Pihla Viitala ja Malla Malmivaara) rivit rakoilevat entisestään. Nelonen 14.3.

Sairaalasarja Sykkeen kolmoskaudella ensiapuosaston toimintaa uhkaa pienenevä kulubudjetti. Sairaala saa myös uuden hallintojohtajan (Carl-Kristian Rundman). TV2 23.3.

Ulkomaista draamaa ja komediaa

Parodiasarja Kyllä BBC hoitaa on jatkoa 2012: Olympiaseikkailulle. Ian Fletcher (Hugh Bonneville) on saanut uuden viran BBC:n arvojohtajana. TV1 6.3.

Flaked on Arrested Development -kulttikomedian luoneen Mitch Hurwitzin uusi komediasarja, jossa Chip sekaantuu valheidensa verkkoon. Netflix 11.3.

Mammon ja Pakt kertovat saman tarinan, Mammon Tšekistä ja Pakt Puolasta. Norjalaissarjaan perustuvissa sarjoissa seurataan tutkivaa journalistia, joka on saanut vihiä laajasta talouspetoksesta. HBO 31.3.

The Ranchissa tuhlaajapoika Colt (Ashton Kutcher) palaa kotitilalleen epäonnistuneen urheilu-uran jälkeen. Siellä odottavat velipoika ja isä, joita hän ei ole tavannut viiteentoista vuoteen. Netflix 1.4.

Tanskalainen Petos sijoittuu talousrikosten maailmaan. Sen käsikirjoittajan Jeppe Gjervig Gramin meriitteihin kuuluu menestyssarja Vallan linnake. Näyttelijätkin ovat tuttuja. Fem 12.4.

Espanjalainen Ommelten välinen aika palkittiin maansa parhaana draamasarjana. Se kertoo rohkeasta nuoresta naisesta keskellä Espanjan sisällissotaa. Teema 13.4.

Uudet jaksot alkavat muun muassa etsiväsarja Boschista (HBO 12.3.), Homelandista eli Isänmaan puolesta -sarjasta (MTV3 20.3.), Game of Thro­nesista (HBO 25.4.) ja Nuoresta Morsesta (TV1 30.4.).

Kotimaista realitya

Huippujengi-sarjassa Duudson-mies Jukka Hildén johdattaa kahdeksan suomalaisjulkkista (muiden muassa Leena Harkimo, Antti Luusuanniemi, Lola Wallinkoski ja Cristal Snow) valloittamaan vuoren huippua Perun Andeilla. MTV3 6.3.

Bachelor Suomi on oma ver­siomme Unelmien poikamies -formaatista. Kymmenen suomalaisnaista lähtee bachelor Juha Rouvisen kanssa kosiomatkalle Etelä-Afrikkaan. Liv 15.3.

Katastrofikokissa kilpaillaan Suomen huonoimman kotikokin tittelistä. Tuomareina Kari Aihinen ja Tomi Björck. MTV3 17.3.

Arman Pohjantähden alla -sarjassa Arman Alizad seikkailee kotimaassa. Hän viettää viikon muun muassa moottoripyöräjengiläisenä, vankina vankilassa ja romanikerjäläisenä. Nelonen 5.4.

Supertähdet laajentaa Vain elämää -konseptin urheilijoihin. Yhteisen viikon Kaliforniassa viettävät Teemu Selänne, Marcus Grönholm, Kiira Korpi, Jarkko Nieminen, Kalle Palander ja Mika Häkkinen. Nelonen 10.4.

Musiikkia

Klassinen Suomi on jatkoa Rock-Suomi- ja Iskelmä-Suomi-sarjoille. Pekka Laineen tiimin toimittamassa dokumenttisarjassa otetaan kymmenen näkökulmaa suomalaiseen klassiseen musiikkiin ja sen tekijöihin. Ääneen pääsevät muusikot, säveltäjät, taustavaikuttajat ja musiikin ystävät. Teema ja Yle Radio 1 7.3.

Elastinen feat. -ohjelmassa Elastinen saa vieraakseen artistin kerrallaan ja sitten musisoidaan yhdessä. Kutsun ovat saaneet muiden muassa Anssi Kela, Robin, Paula Vesala, Juha Tapio, Hector, Johanna Kurkela ja Anna Puu. MTV3 11.3.

Muusikko- ja bändidokumentteja nähdään myös muiden ­muassa Daft Punkista (Teema 20.3.), Janis Joplinista (Teema 27.3.), Knucklebone Oscarista (Teema 10.4.) ja The Jamista (Teema 17.4.).

Hääohjelmia

Ei kevättä ilman hääohjelmia. Kaikkien hääohjelmien äiti, kotimainen Satuhäät palaa ruutuun TV2:ssa 28.3. Haastajakseen se saa muun muassa Suomen ihanimmat häät -kilpailun (Ava 15.3.), Morsiamen tyylioppaan (Frii 22.4.) sekä Frii-kanavan dokumentit Hääpukuliike (9.4.), Villit vihkiäiset (16.4.) ja Hääkatastrofi (30.4.)

Oikaisu 4.3. klo 16.12: Korjattu Rike Jokela Kynsin hampain -sarjan ohjaajaksi ja Miira Karhula käsikirjoittajaksi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tv-sarjat
 • Televisio
Kulttuurin uutiskirje

Kerran viikossa saapuva HS:n kulttuuriuutiskirje kokoaa yhteen sähköpostiin parhaat kulttuurijutut viikon varrelta sekä viikonlopun kiinnostavimmat kulttuuritärpit.

Uutiskirje on ilmainen.

Katso esimerkki uutiskirjeestä tästä.


Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Rumatkin miehet koetaan viehättäväksi, jos jutut ovat hyviä – naisilla tilanne on monimutkaisempi, selvisi viehätysvoimatutkimuksessa

  2. 2

   ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

  3. 3

   Uusi oikeusministeri Antti Häkkänen: ”Väkivalta- ja seksuaalirikoksista on annettu kohtuullisen lieviä tuomioita”

  4. 4

   Kyllä, Donald Trumpin työpöydällä on nappi, jota painamalla saa Cokista – internet tietysti rakastaa

  5. 5

   Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

  6. 6

   Anemia voi tulla, vaikka söisi oikein – Nämä kuusi myyttiä raudasta on aika kumota

  7. 7

   Emmekö juhlavuotena uskalla puhua Suomen historian säröistä – juhlarahan sensurointi oli jo viikon toinen huono sananvapausuutinen

  8. 8

   Isän väkivaltaisuuteen ei kiinnitetty huomiota ennen kuin hän surmasi vaimonsa ja lapsensa – Suomesta on lähtenyt YK:lle kolme valitusta perhe­väkivallasta

  9. 9

   Ensimmäinen länsimetroa koskevista oikeudenkäynneistä sai päätöksensä: maksajiksi joutuvat YIT ja Länsimetro Oy

  10. 10

   Suomalaisten omistusten piilottelun mahdollistava porsaanreikä jää lakiin – talousvaliokunnan puheenjohtaja Turunen puolustaa esitystä: ”Pidän tätä voittona perussuomalaisille”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Metsään kadonnut kuopiolaismies oli jo alkanut riisua vaatteitaan hypotermiassa – onneksi poliisikoira Körmy löysi lumen alta pipon

  2. 2

   Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

  3. 3

   Erittäin tappava tunnistamaton tauti levinnyt Liberiassa – alustavien tietojen mukaan kyse ei ole ebolasta

  4. 4

   ”Anna on taas lihonut” – Suomalainen suosikkibloggaaja laihdutti lukijoidensa edessä, lihoi entiselleen, päätti lopettaa jojoilun – ja saa nyt kuulla siitä jatkuvasti

  5. 5

   Isän väkivaltaisuuteen ei kiinnitetty huomiota ennen kuin hän surmasi vaimonsa ja lapsensa – Suomesta on lähtenyt YK:lle kolme valitusta perhe­väkivallasta

  6. 6

   Mullistava löytö: ihmisiä eli Amerikassa yli satatuhatta vuotta luultua aikaisemmin

  7. 7

   Mausteista löytyi syöpää aiheuttavaa maaliväriä pääkaupunkiseudulla – viranomaiset takavarikoivat chiliä, currya ja kurkumaa

  8. 8

   Vihreiltä todellinen jättiyllätys: Sanna Vesikansa valittiin Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaispormestariksi

  9. 9

   Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

  10. 10

   Hankalia nuoria ei ole olemassa – on vain kesken­eräisyyttä ja kyvyttömiä aikuisia

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

  2. 2

   ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

  3. 3

   Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

  4. 4

   Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

  5. 5

   Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

  6. 6

   Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

  7. 7

   Metsään kadonnut kuopiolaismies oli jo alkanut riisua vaatteitaan hypotermiassa – onneksi poliisikoira Körmy löysi lumen alta pipon

  8. 8

   Jako hyviin ja huonoihin työttömiin ärsyttää Kaisa Heikkilää, 29, joka päätti olla ylpeästi työtön – ”Suomessa työ määrittelee ihmistä”

  9. 9

   Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

  10. 10

   Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

  11. Näytä lisää