Valikko
Kulttuuri

TV-kanavien viikonlopputaisto uusiksi: Saturday Night Livelle uusi mahdollisuus, kun Haluatko miljonääriksi päättyy

Janne Katajan, Jethro Rostedtin ja Aki Palsanmäen ohjelma on uusi ase tv:n katsojasodassa

Kilpailu viikonlopun tv-katsojista MTV:n, Nelosen ja Ylen välillä muuttuu merkittävästi lauantaina, kun Haluatko miljonääriksi? -tietovisailun jaksot loppuvat tältä erää.

Jaajo Linnonmaan vetämä visailu on kerännyt viime kuukausina isoja katsojalukuja ja noussut sellaiseen asemaan, että kilpailevat kanavat ovat sen alta vetäneet pois omia vetonaulojaan. Julkisuudessa on puhuttu jopa kanavasodasta, kun rahakkaista viikonlopun tunneista kamppailevat kanavat säätävät ohjelmistoaan.

Kilpailijakanava MTV:llä suosikkiohjelman poistumiseen suhtaudutaan kuitenkin viileästi. Kanavapäällikkö Jaana Pasonen MTV3:lta sanoo, ettei kilpailutilanteen muutos aiheuta Maikkarin ohjelmistossa mitään toimenpiteitä.

”Totta kai kilpailutilanne muuttuu, se muuttuu päivittäin. Mutta me teemme nyt kovaa vauhtia jo kesää ja syksyä”, kanavapäällikkö Pasonen sanoo.

MTV:llä lasketaan, että kilpailutilanne muuttuu ratkaisevasti vasta toukokuussa, kun jääkiekon MM-kisat alkavat.

Eikö teillä olisi paikka iskeä nyt, ja vaikka siirtää vaikka Saturday Night Liven esitysaikaa aikaisemmaksi?

”Esitysaikoihin ei ole enää tarkoitus koskea, muutoksia ei tule”, Pasonen sanoo.

Entä uskotko että MTV:n katsojaluvut ovat jatkossa aiempaa suurempia?

”Se nähdään tulevana viikonloppuna”, Pasonen sanoo.

Lauantaina Nelonen ryhtyy esittämään suositun miljonäärivisailun paikalla iltakahdeksalta uutta viihdeohjelmaa nimeltä Hyvät kaupat.

Siinä tv-kuuluisuudet Janne Kataja, Aki Palsanmäki ja Jethro Rostedt kilpailevat siitä, kuka tekee parhaat kaupat. Tavalliset suomalaiset myyvät ohjelmassa vetäjille mitä tahansa, tv-kanavan tiedotteen mukaan tavaraa astiastosta tauluihin.

Tunnettujen tv-julkkisten vetämältä viihdeohjelmalta Hyviltä kaupoilta odotetaan paljon, sillä se joutuu täyttämään suuret saappaat. Haluatko miljonääriksi? jatkuu syksyllä uusilla jaksoilla.

Jaajo Linnonmaan juontama tv-visailu Haluatko miljonääriksi on hallinnut lauantai-illan katsojakisaa suvereenisti alkuvuodesta.

Esimerkiksi viime viikolla Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalla oli Finnpanelin mittaritutkimuksen mukaan parhaimmillaan 1,2 miljoonaa katsojaa. Ylen TV1:ssä esitettävä viihdeohjelmien veteraani Uutisvuoto veti samana iltana 800 000 katsojaa ruudun ääreen kun MTV:n keihäänkärki, yhdysvaltalaiseen formaattiin perustuva Saturday Night Live jäi 600 000 katsojaan.

Keskikatsojamääriä katsoessa erot ovat vieläkin selvempiä: Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalla luku oli vajaa miljoonaa, Uutisvuodolla vajaa 700 000 ja Saturday Night Livellä vajaa 400 000.

Haluatko miljonääriksi? menestyi startatessaan helmikuussa niin hyvin, että kilpailija MTV joutui siirtämään oman satsauksensa, huumoriohjelma Saturday Night Liven lähetyksiä myöhemmäksi.

MTV:n toinen lauantai-illan kevyttä viihdettä tarjoava ohjelma on Pop’n Roll, populaarimusiikkivisailu, jossa esiintyvät Jenni Pääskysaari, Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma. Sen suosio on ollut SNL:ää heikompi. Viime viikolla katsojia oli keskimäärin 225 000.

Kisa viikonvaihteen viihdeohjelmien katsojista on tv-kanaville hyvin tärkeä. Katsojien mukana liikkuvat mainostajien eurot, mitä enemmän silmäpareja, sitä enemmän voi pyytää mainoksesta hintaa.

Viime viikolla MTV kertoi aloittaneensa yt-neuvottelut, muuttavansa organisaatiota ja panostavansa jatkossa entistä enemmän juuri viikonlopun kotimaisten viihdeohjelmien tekoon. MTV:n katsojaosuus on pudonnut, ja yhtiö aikoo tuplata kotimaisen viihteen budjettinsa.

Aiemmin herruus viikonlopun prime-timessä oli tavan takaa juuri MTV:llä, joka esitti muun muassa sketsiohjelma Putousta. Sittemmin valtikka on siirtynyt kilpailija Neloselle, jonka ohjelmistosta esimerkiksi laulukilpailu The Voice of Finland sekä Teemu Selänteen vetämä Supertähdet on vetänyt viikonloppuilloissa miljoonayleisöjä.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teslan luova johtaja jätti työnsä ja päätti matkustaa Käpylään – Teknologia tekee meistä narsistisia addikteja, hän väittää

  2. 2

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  3. 3

   Lääkärit ovat kalliita osastonsihteereitä

  4. 4

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  5. 5

   Etera ja Ilmarinen aikovat yhdistyä Suomen suurimmaksi työeläkeyhtiöksi

  6. 6

   Maa on litteä – Voiko se olla totta? Skepsis-yhdistyksen juhlakirja esittelee epäilijöille nykyajan huuhaata ja rajatietoa

  7. 7

   Östersundomin metrolinja vedettiin jälleen kerran uusiksi – kalliiksi tullut unelma uudesta jätti­kaupunginosasta on ajautumassa vuosikymmeniksi pöytälaatikkoon

  8. 8

   Ulkoministeri Soini nimitti Jutta Urpilaisen rauhanvälityksen erityisedustajaksi

  9. 9

   Valtio myi 128-vuotiaan arvorakennuksen Punavuoresta 14 miljoonalla – taloon aiotaan rakentaa taas asuntoja

  10. 10

   Seppo Ojala on pappi, mutta hän ei tiedä, onko Jumalaa olemassa – ”Haluan pysyä mieluummin kriittisenä epäilijänä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  2. 2

   Parisuhde tuntuu puuduttavalta nykymaailman helppouden keskellä – Pitkästä liitosta on rakastuminen kaukana

  3. 3

   Tiina luuli saaneensa pojan, mutta lapsi sanoo olevansa tyttö ja pukeutuu pinkkiin – Alaikäisten transsukupuoli­suuden selvitykset lisääntyvät räjähdysmäisesti

  4. 4

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  5. 5

   Netflix peruu sarjojaan, ja se on hyvä uutinen

  6. 6

   Maailmanlaajuista verkkohyökkäystä ei ole saatu pysäytettyä – Asiantuntija: Moni tekijä viittaa venäläisrikollisiin

  7. 7

   Suomalainen unisex-symboli ei ollutkaan uusi: Merkin suunnittelija vastaa plagiointisyytöksiin

  8. 8

   Käräjäoikeus määräsi Uberin maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta takavarikkoon 250 000 euron edestä – Uber aikoo valittaa päätöksestä

  9. 9

   Syyte: Sarjakuristaja valmisteli alaikäisen tytön kuristamista Helsingissä – syyttäjä vaatii neljän vuoden enimmäistuomiota, syytetty pysyy vangittuna

  10. 10

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  7. 7

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  8. 8

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  9. 9

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  10. 10

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  11. Näytä lisää