Valikko
Kulttuuri

TV-kanavien viikonlopputaisto uusiksi: Saturday Night Livelle uusi mahdollisuus, kun Haluatko miljonääriksi päättyy

Janne Katajan, Jethro Rostedtin ja Aki Palsanmäen ohjelma on uusi ase tv:n katsojasodassa

Kilpailu viikonlopun tv-katsojista MTV:n, Nelosen ja Ylen välillä muuttuu merkittävästi lauantaina, kun Haluatko miljonääriksi? -tietovisailun jaksot loppuvat tältä erää.

Jaajo Linnonmaan vetämä visailu on kerännyt viime kuukausina isoja katsojalukuja ja noussut sellaiseen asemaan, että kilpailevat kanavat ovat sen alta vetäneet pois omia vetonaulojaan. Julkisuudessa on puhuttu jopa kanavasodasta, kun rahakkaista viikonlopun tunneista kamppailevat kanavat säätävät ohjelmistoaan.

Kilpailijakanava MTV:llä suosikkiohjelman poistumiseen suhtaudutaan kuitenkin viileästi. Kanavapäällikkö Jaana Pasonen MTV3:lta sanoo, ettei kilpailutilanteen muutos aiheuta Maikkarin ohjelmistossa mitään toimenpiteitä.

”Totta kai kilpailutilanne muuttuu, se muuttuu päivittäin. Mutta me teemme nyt kovaa vauhtia jo kesää ja syksyä”, kanavapäällikkö Pasonen sanoo.

MTV:llä lasketaan, että kilpailutilanne muuttuu ratkaisevasti vasta toukokuussa, kun jääkiekon MM-kisat alkavat.

Eikö teillä olisi paikka iskeä nyt, ja vaikka siirtää vaikka Saturday Night Liven esitysaikaa aikaisemmaksi?

”Esitysaikoihin ei ole enää tarkoitus koskea, muutoksia ei tule”, Pasonen sanoo.

Entä uskotko että MTV:n katsojaluvut ovat jatkossa aiempaa suurempia?

”Se nähdään tulevana viikonloppuna”, Pasonen sanoo.

Lauantaina Nelonen ryhtyy esittämään suositun miljonäärivisailun paikalla iltakahdeksalta uutta viihdeohjelmaa nimeltä Hyvät kaupat.

Siinä tv-kuuluisuudet Janne Kataja, Aki Palsanmäki ja Jethro Rostedt kilpailevat siitä, kuka tekee parhaat kaupat. Tavalliset suomalaiset myyvät ohjelmassa vetäjille mitä tahansa, tv-kanavan tiedotteen mukaan tavaraa astiastosta tauluihin.

Tunnettujen tv-julkkisten vetämältä viihdeohjelmalta Hyviltä kaupoilta odotetaan paljon, sillä se joutuu täyttämään suuret saappaat. Haluatko miljonääriksi? jatkuu syksyllä uusilla jaksoilla.

Jaajo Linnonmaan juontama tv-visailu Haluatko miljonääriksi on hallinnut lauantai-illan katsojakisaa suvereenisti alkuvuodesta.

Esimerkiksi viime viikolla Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalla oli Finnpanelin mittaritutkimuksen mukaan parhaimmillaan 1,2 miljoonaa katsojaa. Ylen TV1:ssä esitettävä viihdeohjelmien veteraani Uutisvuoto veti samana iltana 800 000 katsojaa ruudun ääreen kun MTV:n keihäänkärki, yhdysvaltalaiseen formaattiin perustuva Saturday Night Live jäi 600 000 katsojaan.

Keskikatsojamääriä katsoessa erot ovat vieläkin selvempiä: Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalla luku oli vajaa miljoonaa, Uutisvuodolla vajaa 700 000 ja Saturday Night Livellä vajaa 400 000.

Haluatko miljonääriksi? menestyi startatessaan helmikuussa niin hyvin, että kilpailija MTV joutui siirtämään oman satsauksensa, huumoriohjelma Saturday Night Liven lähetyksiä myöhemmäksi.

MTV:n toinen lauantai-illan kevyttä viihdettä tarjoava ohjelma on Pop’n Roll, populaarimusiikkivisailu, jossa esiintyvät Jenni Pääskysaari, Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma. Sen suosio on ollut SNL:ää heikompi. Viime viikolla katsojia oli keskimäärin 225 000.

Kisa viikonvaihteen viihdeohjelmien katsojista on tv-kanaville hyvin tärkeä. Katsojien mukana liikkuvat mainostajien eurot, mitä enemmän silmäpareja, sitä enemmän voi pyytää mainoksesta hintaa.

Viime viikolla MTV kertoi aloittaneensa yt-neuvottelut, muuttavansa organisaatiota ja panostavansa jatkossa entistä enemmän juuri viikonlopun kotimaisten viihdeohjelmien tekoon. MTV:n katsojaosuus on pudonnut, ja yhtiö aikoo tuplata kotimaisen viihteen budjettinsa.

Aiemmin herruus viikonlopun prime-timessä oli tavan takaa juuri MTV:llä, joka esitti muun muassa sketsiohjelma Putousta. Sittemmin valtikka on siirtynyt kilpailija Neloselle, jonka ohjelmistosta esimerkiksi laulukilpailu The Voice of Finland sekä Teemu Selänteen vetämä Supertähdet on vetänyt viikonloppuilloissa miljoonayleisöjä.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  3. 3

   Reza otti köyden ja kiipesi Rautatientorilla puuhun – itsetuhoiselle karkotettavalle ei ole juuri apua tarjolla

  4. 4

   Päivi Laine on Suomen ensimmäinen Irak-lähettiläs vuosiin: ”Jos ihmiset tietäisivät Irakin todellisuuden, pakolaiskeskustelu olisi erilaista”

  5. 5

   Katastrofista toipuva Samsung julkisti uuden puhelinmallin, jonka etupuoli on käytännössä pelkkää näyttöä

  6. 6

   Sdp saamassa ison vaalivoiton Vantaalla – vasemmisto­puolueille ja vihreille jopa enemmistö valtuustossa

  7. 7

   NY Times: Ivanka Trump taipui eettisen arvostelun edessä ja ottaa virallisen työtehtävän Valkoisesta talosta

  8. 8

   Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

  9. 9

   Kyllä Saksa opettaa jäykkää joustamaan

  10. 10

   Tuulia Syvänen lopetti valehtelun kokonaan, ja se mullisti hänen elämänsä – ”Miksi feikkaamme, vaikka ihmiset tykkäävät meistä enemmän, kun uskallamme olla vajavaisia ja tyhmiä?”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

  3. 3

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  4. 4

   Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

  5. 5

   Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

  6. 6

   Euroopan vanhin laiskiainen putosi puusta Korkeasaaressa – tällainen on onnettomuuteen joutunut 43-vuotias Coco

  7. 7

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  8. 8

   Kaupungeissa on jotain, mikä koettelee mielenterveyttä – urbaani psykoosi on kaupunkilaisten oma oireyhtymä

  9. 9

   Trump haukkui Obaman golfharrastuksen kymmenillä twiiteillä ja vakuutti, ettei presidenttinä ”edes näkisi viheriöitä” – nyt hän on pelannut 13 kertaa

  10. 10

   Toimitusjohtajalle potkut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä – epäillään rahojen väärinkäytöstä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

  3. 3

   Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  4. 4

   ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

  5. 5

   Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

  6. 6

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  7. 7

   Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

  8. 8

   Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

  9. 9

   Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

  10. 10

   Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

  11. Näytä lisää