Valikko
Kulttuuri

Rintasyöpää vastaan ”man boobseilla”, uimalakki sokeille – Cannesin mainosfestivaali pursuaa taas luovuuden huippuja

Viime lauantaina käynnistyneessä maailman suurimmassa mainostapahtumassa palkitaan niin mainoksia kuin ideoitakin.

Cannesissa on käynnissä vuotuinen oodi luovuudelle, maailman suurin mainostapahtuma Cannes Lions.

Viikko sitten käynnistyneelle, vuodesta 1954 järjestetylle festivaalille odotetaan noin 15 000 vierasta – mutta paljon riittää tapahtumassa palkintojakin. ”Leijonia” jaetaan kaikkiaan 23:ssa markkinointiviestinnän kategoriassa, ja palkittavina on niin mainoksia kuin ideoitakin.

Arvosteltaviksi on lähetetty hurja määrä töitä, noin 40 000.

Eniten huomiota saavat perinteisesti filmisarjan palkinnot. Ne jaetaan vasta viikonloppuna.

Viikon kestävässä tapahtumassa on kuitenkin ehditty jakaa jo lukuisia muita palkintoja. Tässä niistä muutamia kiinnostavia esimerkkejä.

Rintasyöpää vastaan man boobseilla

Argentiinalainen mainoskampanja lähti taistelemaan rintasyöpää vastaan järein asein: naisille opetetaankin rintojen tutkimista ”man boobsien” eli isojen miesten rintojen avulla. Kumma on, jos ei oppi mene jakeluun.


Uimalakki auttaa sokeita

Samsung on kehitellyt uuden sukupolven uimalakin, jonka avulla sokeat pystyvät uimaan aiempaa vaivattomammin kilparadoilla. Ideana on se, että lakki värisee, kun altaan pääty lähestyy ja uimarin on aika tehdä käännös.


Käänteinen shoppailupäivä

Kun muu mainosmaailma kehotti ihmisiä ryntäämään kauppoihin viime marraskuussa mustana perjantaina eli kauppojen joulusesongin perinteisenä avauspäivänä Black Fridayna, ulkoiluvaatteisiin keskittynyt REI teki tismalleen päinvastoin. Amerikkalaisyhtiö lanseerasi #OptOutside-kampanjan, jolla kannustettiin ihmisiä painumaan ulos shoppailun sijaan.

Yhtiö sulki kaikki 143 myymäläänsä ja kehotti myös työntekijänsä ulkoilma-aktiviteettien iloihin. Työntekijät riemastuivat, sillä palkka juoksi silti. Myös Cannesissa innostuttiin: kuinka nerokasta!


Ruotsin oma puhelinnumero

Keväällä Suomessakin kohistiin Ruotsin nerokkaasta matkailunedistämiskikasta, ja nyt kikka palkittiin myös mainosalan suurtapahtumassa. Kyseessähän oli Ruotsin oma numero, +46 771 793 336, johon soittamalla kuka tahansa pääsi juttelemaan kenen tahansa perus-Svenssonin kanssa. Kampanja aloitettiin huhtikuun alussa, ja tähän mennessä Ruotsi on saanut numeroonsa yli 170 000 soittoa.


Älykäs säästölipas

Mitä tehdä, kun lapsi on tehnyt kiltisti kotityöt, mutta äidillä ja isällä ei olekaan yhtään käteistä eikä kykyä maksaa sovittua palkkiota? Uusiseelantilainen pankki kehitteli ratkaisun yhä yleistyvään pulmaan: se keksi älykkään säästölippaan. Kolikoita ei tarvita, silti säästöpossu – tässä tapauksessa elefantti – kerää rahaa itseensä. Video esittelee, kuinka homma toimii:


Melkein aito Rembrandt

Hollannissa toteutettiin kiinnostava tempaus, jossa tutkijat ja taidehistorioitsijat loivat yhdessä uuden maalauksen itseltään Rembrandtilta. Amsterdamin Rembrandt House Museum antoi Microsoftin tutkijoiden käyttöön yli 300 taiteilijan teosta. Analysoinnin tuloksena tietokone loi maalauksen, joka ihan hyvin voisi olla Rembrandtin. Mutta ei se ole. Kuva luotiin hollantilaisen rahoituslaitoksen mainoskampanjaan.

Kiinnostava video näyttää, kuinka melkein aito Rembrandt syntyi:


Lady Gagasta tuli David Bowie

Design-sarjan yksi palkituista oli laulaja Lady Gagan ja teknologiayhtiö Intelin yhteisprojekti, jossa Gagasta tehtiinkin David Bowie. Koko maailma pääsi näkemään muuntumisprosessin helmikuun Grammy-gaalassa. Lady Gaga lauloi komeassa tribuuttinumerossaan tammikuussa kuolleen Bowien kappaleita. Show rakennettiin holografian, 3d-liikegrafiikan ja livevideoiden avulla.

Lopputulosta voi muistella täällä:


Isit poninhäntäopissa

Tämä olisi menestys Suomessakin: hiustuotefirma Pantene toteutti kampanjan, jossa amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga NFL:n pelaajat laittavat pienten tyttäriensä hiuksia. Tai ainakin yrittävät. ”Hius-tutoriaalit” ovat hurmaavaa katseltavaa, kun isit vaikeuksien kautta päätyvät voittoon – niin kuin aina välillä pelikentilläkin. Kampanjan tarkoituksena on samalla kohottaa tyttöjen itseluottamusta.


Syötävät six-pack-pidikkeet

Amerikkalaiset ovat kovia juomaan olutta. Alas menee vuodessa miljardeja litroja. Yli puolet oluesta on tölkeissä, jotka taas sidotaan yhteen kuuden tölkin sarjoihin muovin avulla – jotka taas heitetään mereen. Meren asukkaat sotkeutuvat niihin.

Amerikkalainen Saltwater Brewery kehitteli ratkaisun: syötävän six-packin pidikkeen. Rinkula valmistetaan oluenpanon sivutuotteena syntyvästä mäskistä. Sivutuotteena heltisi myös palkinto Cannesin innovaatiosarjassa.


  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Mainokset
 • mainos
 • Cannes

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  4. 4

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  5. 5

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  6. 6

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  7. 7

   Useisiin Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – häiriötilanteita ainakin Ukrainassa, Venäjällä, Tanskassa, Hollannissa ja Espanjassa

  8. 8

   Posti aikoo vaihtaa 2 300 työntekijän sopimukset ehdoiltaan edullisempiin – Pau uhkaa työtaistelulla ja syyttää Postia sopimusshoppailusta

  9. 9

   Suomi ensin -mielenosoitus jatkuu rauhallisissa tunnelmissa Rautatientorilla – puretun leirin paikalla hautakynttilä

  10. 10

   Poliisi epäilee: Nuoret pahoinpitelivät iäkkään miehen työkalulla kauppakeskuksen hississä Espoossa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  9. 9

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  10. 10

   Halla-ahon mielestä Lindströmin erityisavustaja toimi oikein yrittäessään leikata somalijärjestöjen tuet – ”Kotoutumiselle pitäisi asettaa selkeät mittarit”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää