Valikko
Kulttuuri

Tangosuvun vesa Marco Lundberg on Suomen uusi tangokuningas

Lundbergin ja toiseksi tulleen Markku Uhlbäckin välillä käytiin aluksi tiukka kisa.

Vuoden 2016 tangokuninkaan tittelin Seinäjoen Tangomarkkinoilla on voittanut Marko Lundberg. Lundberg julistettiin voittajaksi torstai-iltana Seinäjoki-areenalla käydyn finaalin päätteeksi.

Taiteilijanimeä Marco Lundberg käyttävä 38-vuotias laulaja asuu Kuusankoskella. Hän toimii yrittäjänä ja keikkailee jonkin verran myös laulajana.

Lundberg ei ole sukunsa ainoa tangon tulkki. Esimerkiksi hänen isänsä veli oli 1960-luvun tangobuumin ykkösnimi Taisto Tammi (oik. Lundberg). Suomalaisten sydämiin itsensä laulanut Tammi tuli tunnetuksi erityisesti Tango merellä -kappaleesta. Häntä on tituleerattu myös Suomen ensimmäiseksi romanitähdeksi.

Marco Lundberg kertoi haaveilleensa tangokuninkuudesta jo pikkupojasta asti. Hän omisti voiton kyynelsilmin omalle Voitto-isälleen.

Tangoprinssin tittelin eli toisen sijan kisassa sai Markku Uhlbäck. 33-vuotias Uhlbäck on kotoisin Kuhmosta, mutta nykyään hän asuu Kuopiossa, jossa hän toimii alakoulun opettajana.

Kaksikon välillä käytiin kilpailun alkupuolella varsin tiukka kisa. Lundberg pääsi superfinaaliin vain kahden pisteen etukenossa.

Lopulta Lundberg voitti kuitenkin ylivoimaisesti, sillä voittajan valinnut tuomaristo oli sataprosenttisesti hänen puolellaan. Tuomaristo antoi voiton Lundbergille nimenomaan hänen komean ja perinteisen tangoäänensä vuoksi.

Tangotuomaristossa istuivat tänä vuonna muusikot Hanna-Riikka Siitonen, Helena Lindgren, Esa Nieminen ja Tomi Markkola sekä mentalisti Noora Karma.

Tangokuningasfinaalissa oli kaikkiaan kolme eri vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa koettiin kisan suurin yllätys, kun ennakkosuosikki Benjamin Enroth pudotettiin pois epävarman ja epävireisen suorituksen jälkeen. Nat Newborn -alter egostaan tunnettu laulaja Visa Luttinen joutui hänkin lähtemään tässä vaiheessa.

Kuuden alueraadin valintojen jälkeen kotimatkalle joutuivat vielä Petri Ritari ja Mika Lappalainen.

Vuoden 2016 tangokuningatar valitaan Seinäjoella lauantaina.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tangokuningas
 • Tangomarkkinat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  2. 2

   Helsinkiläiset lähtivät joukolla juhannusuinnille kaupungin keskustaan – Kauppatorin Altaalle kymmenien metrien jono

  3. 3

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  4. 4

   Vain 11 prosenttia synnyttää ilman kipulääkkeitä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  5. 5

   Helmut Kohlin hautajaisista kehkeytyi kiusallinen draama Saksassa – entisen liittokanslerin leski ei halua puhujaksi Angela Merkeliä vaan EU:n hylkimän Unkarin pääministerin

  6. 6

   HSTV:n 16 tuntia kestävä suora lähetys Enontekiön yöttömästä yöstä käynnissä: ”Kyllähän siellä luontoa näkyy. Ei juurikaan trafiikkia”

  7. 7

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  8. 8

   Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

  9. 9

   Piilouduin pöydän alle, kun britit tasan vuosi sitten päättivät erota EU:sta – nyt brittihallitus on yhä pöydän alla, eikä kukaan tiedä mitä tapahtuu

  10. 10

   Kauppapolitiikka repi railoja EU-maiden välille – Sipilä löysi itsensä eri leiristä Macronin kanssa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vain 11 prosenttia synnyttää ilman kipulääkkeitä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  4. 4

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  5. 5

   Espoolaisnuoret varastivat 14-vuotiaan repusta avaimet ja tunkeutuivat tyhjään kotiin – asunnossa riehuttiin ja tietokone murskattiin kirveellä

  6. 6

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  7. 7

   Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua

  8. 8

   Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

  9. 9

   Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut”

  10. 10

   Ranskalainen lifestyle­bloggaaja kuoli ilokaasulla toimivan kerman­vaahdottimen räjähdykseen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  2. 2

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Masennus ei ole vain sitä, että maataan sängyssä – me masentuneet koemme syyllisyyttä

  5. 5

   Näin kasvatat hyväkäytöksisen lapsen – Ranskassa jokainen lapsi osaa tervehtiä kohteliaasti

  6. 6

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  7. 7

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  8. 8

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää