Kulttuuri

Kuka on seuraava Bond – James Bond? Huhumylly käy nyt kuumana

Daniel Craigin haluttomuus jatkaa superagenttina on käynnistänyt kiivaan spekuloinnin. Hänen jatkamisensa James Bondina ei ole kuitenkaan poissuljettua.

James Bondin työ ei ole enää aikoihin ollut eläkevirka. Neljä erinomaista Bond-elokuvaa näytellyt Daniel Craiginkin pesti on nyt katkolla – tosin hänen omasta halustaan.

Viime lokakuussa Craig kertoi Time Out -lehdelle, että 007 Spectre on hänen viimeinen Bond-elokuvansa. ”Mieluummin viiltäisin ranteeni auki kuin tekisin uuden Bondin”, Craig sanoi.

Seuraavan Bond-elokuvan ensi-ilta siirrettiin vastikään vuodelle 2018, osin avoimen näyttelijäkuvion vuoksi. Tuottajat eivät brittiläisen The Sunin mukaan halua kiirehtiä valintaa – mutta jos kuvaukset halutaan aloittaa ensi vuonna, ei valinnassa voi aikailla liikaa.

Heatstreet-verkkolehden mukaan koekuvauksia uudesta Bondista on jo tehty. Kameran edessä ovat käyneet ainakin Jamie Bell ja Theo James.

Bellin ensimmäinen elokuvarooli oli Billy Elliotissa ja viime vuosina hän on esiintynyt muun muassa Lars von Trierin Nymphomaniac-elokuvassa. Jamesin näkyvin työ viime aikoina on ollut rooli Divergent-televisiosarjassa.

Heatstreetin mukaan molemmat koekuvaukset menivät hyvin, mutta ”kisa on edelleen kesken”.

Brittilehdistön mukaan Bondin rooliin on myös soviteltu irlantilaista Aidan Turneria, joka tuli tunnetuksi Hobitti-trilogiasta. Muita esillä olleita nimiä ovat olleet Dominic Cooper (Mamma Mia!, Herttuatar) ja Tom Hiddleston (Sotahevonen, Crimson Peak). Australialainen Chris Hemsworth kertoi viime vuonna Foxtel magazinessa halukkuudestaan rooliin.

Lehtitietojen mukaan tuotantoyhtiössä on pohdittu Bondien kaipaavan nuorennusleikkausta.

Tummaihoinen brittinäyttelijä Idris Elba onkin kiistänyt huhut, joiden mukaan hän olisi seuraava Bond. 43-vuotias Elba kommentoi asiaa Good Morning America -televi­sioshow’ssa. ”Taidan olla liian vanha siihen – juoksemaan autojen, naisten ja martinien ympärillä”, Elba sanoi.

Daniel Craig on 24 elokuvaa sisältävän Bond-elokuvasaagan kuudes Bondin esittäjä. Ian Flemingin kirjoihin perustuvia Bond-elokuvia on tehty vuodesta 1962. Elokuvat ovat olleet alusta saakka överiksi vedettyjä vauhtiseikkailuja – päinvastoin kuin Flemingin kirjat, joissa agentti on vielä lihaa ja verta.

Bond-liukuhihnatuotanto joutui heikoille jäille 1980- ja 90-luvun vaihteessa, kun seitsemän kertaa Bondia näytellyt Roger Moore lopetti ja Bond-kirjojen arkkipaha, Neuvostoliitto, lakkasi olemasta.

Timothy Daltonin ja Pierce Brosnanin näyttelemät Bondit olivat kassamenestyksiä, mutta elokuvat eivät jättäneet muistijälkiä.

Bond-instituutio sai uutta suuntaa, kun Daniel Craig valittiin Brosnanin seuraajaksi. Marraskuussa 2006 ensi-iltansa saaneesta Casino Royalesta tuli kaikkien aikojen eniten tuottanut Bond-elokuva.

Elokuva on viime vuosien onnistuneimpia ns. reboot-sovituksia, jossa sarja on käynnistetty uudelleen puhtaalta pöydältä.

Bond-teollisuudessa pyörii satoja miljoonia puntia. Siksi pää­osan näyttelijäspekulaatiot voivat olla vain yksi keino pitää yllä suuren yleisön mielenkiintoa.

Craig on ollut historian parhaiten palkattu Bond-näyttelijä, joka on saanut myös kriitikoilta kiitosta roolityöstään. Hänen näkemisensä Bondina jatkossakin ei siis ole poissuljettua.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • James Bond
 • Elokuva

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  2. 2

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  3. 3

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  4. 4

   Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

  5. 5

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  6. 6

   Peliala on tasa-arvoisempi Kiinassa kuin Suomessa, sanoo peligraafikko – ”Roviolla kysyttiin usein, että entä sitten kun sulla on lapsia”

  7. 7

   Mikko Koivusipilä valitsee Suomen radiohitit, ja siinä hommassa raha ratkaisee – ”Minun työtäni ei ole sivistää”

  8. 8

   Helsingissä asuvat marokkolaiset tuomitsevat Turun veriteon – ”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina”

  9. 9

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  10. 10

   Taloussanomat: Seppälää haetaan konkurssiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  2. 2

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  3. 3

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  4. 4

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  5. 5

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  6. 6

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  7. 7

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  8. 8

   Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

  9. 9

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  10. 10

   Ulkomailla moni hämmästyisi, jos kuulisi suomalaisten syvästä rakkaudesta Pentti Linkolaan – paitsi uusnatsit ja hörhöt

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää