Valikko
Kulttuuri

Veteraaniyhtye Rolling Stones yllättää: uusi levy tulossa jo huomenna, 11 vuoden jälkeen

Tuottajan mukaan kyseessä on ”raaka ja autenttinen” blueslevy

Britannialainen veteraaniyhtye The Rolling Stones vihjaa Twitter-sivullaan julkaisevansa uutta materiaalia huomenna 6. lokakuuta, mutta ei vielä tarkkaan kerro, mistä on kyse.

Yhtye ja sen laulaja Mick Jagger ovat twiitanneet viime päivinä useita teasereita. Kahdessa kymmenen sekunnin mittaisessa videotwiitissä yhtye nähdään studiossa soittamassa bluesia, yhdessä on kuva blueshuuliharpuista.

The Rolling Stonesin pitkäaikainen tuottaja Don Was kertoi viime viikolla ranskalaiselle Le Figaro -lehdelle, että tulossa on Chicago blues -kappaleita sisältävä coveralbumi.

Urbaania Chicago bluesia pidetään suoraviivaisempana kuin perinteistä etelävaltioiden bluesia ja sen tyypillisiä soittimia ovat sähkökitara ja huuliharppu. Chicago blues syntyi, kun bluesmuusikot lähtivät töiden perässä etelävaltioista pohjoisen teollisuuskaupunkeihin.

”Äänitimme levyn kolmessa päivässä. Muusikot soittivat ympyrässä mikrofonien ympärillä, emmekä korjailleet äänityksiä mitenkään. Levy kuulostaa hyvin raa’alta ja autenttiselta”, Don Was kertoi Le Figarolle.

The Rolling Stonesin edellinen studioalbumi on vuonna 2005 julkaistu A Bigger Bang. Sen jälkeen yhtyeeltä on ilmestynyt konserttiäänitteitä ja kokoelmia.

Perjantaina 7. lokakuuta The Rolling Stones esiintyy Kaliforniassa Desert Trip -festivaalilla, jota kutsutaan epävirallisesti myös Oldchella-nimellä – viitaten siihen, että sen esiintyjät ovat kaikki rockin veteraanitähtiä ja sen järjestää suositun Coachella-festivaalin taustaorganisaatio.

The Rolling Stonesin lisäksi festivaalilla esiintyvät Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters ja The Who. Kaikki heistä esiintyvät kahtena viikonloppuna, ensin 7.–9. lokakuuta ja uudestaan 14.–16. lokakuuta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Pop- ja rockmusiikki
 • Rolling Stones
 • blues

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  2. 2

   Helsinkiläiset lähtivät joukolla juhannusuinnille kaupungin keskustaan – Kauppatorin Altaalle kymmenien metrien jono

  3. 3

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  4. 4

   Vain 11 prosenttia synnyttää ilman kipulääkkeitä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  5. 5

   Helmut Kohlin hautajaisista kehkeytyi kiusallinen draama Saksassa – entisen liittokanslerin leski ei halua puhujaksi Angela Merkeliä vaan EU:n hylkimän Unkarin pääministerin

  6. 6

   HSTV:n 16 tuntia kestävä suora lähetys Enontekiön yöttömästä yöstä käynnissä: ”Kyllähän siellä luontoa näkyy. Ei juurikaan trafiikkia”

  7. 7

   Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

  8. 8

   Piilouduin pöydän alle, kun britit tasan vuosi sitten päättivät erota EU:sta – nyt brittihallitus on yhä pöydän alla, eikä kukaan tiedä mitä tapahtuu

  9. 9

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  10. 10

   Kauppapolitiikka repi railoja EU-maiden välille – Sipilä löysi itsensä eri leiristä Macronin kanssa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Vain 11 prosenttia synnyttää ilman kipulääkkeitä – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  4. 4

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  5. 5

   Espoolaisnuoret varastivat 14-vuotiaan repusta avaimet ja tunkeutuivat tyhjään kotiin – asunnossa riehuttiin ja tietokone murskattiin kirveellä

  6. 6

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  7. 7

   Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua

  8. 8

   Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

  9. 9

   Tunteet voittivat järjen ja 51 vuoden ikäeron, kun Erika ja Danny löysivät toisensa – ”Aina tämä elämä ei mene niin kuin olisi itse käsikirjoittanut”

  10. 10

   Ranskalainen lifestyle­bloggaaja kuoli ilokaasulla toimivan kerman­vaahdottimen räjähdykseen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  2. 2

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Masennus ei ole vain sitä, että maataan sängyssä – me masentuneet koemme syyllisyyttä

  5. 5

   Näin kasvatat hyväkäytöksisen lapsen – Ranskassa jokainen lapsi osaa tervehtiä kohteliaasti

  6. 6

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  7. 7

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  8. 8

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää