Valikko
Kulttuuri

Radio Helsinki sai uuden omistajan – taustalla tunnettuja muusikoita

Toimintaa jatkaa Livelaboratorio Oy

Radio Helsinki on saanut uudeksi omistajakseen Muusikkojen liiton omistaman Livelaboratorio Oy:n. Uusi omistaja vahvisti tiedon HS:lle. Kaupasta on tehty esisopimus, Radio Helsinki kertoo tiedotteessa.

Radion liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle Kaupunkitarinat Oy:ltä.

Livelaboratorio Oy vastaa elokuussa toimintansa aloittaneen G Livelabin toiminnasta. G Livelab on 180-paikkainen klubitila Yrjönkadulla Helsingissä.

Livelaboratorio Oy:n toimitusjohtaja on Tanja Douglass. Yhtiön hallituksen kuuluu kotimaisen musiikin nimekkäitä vaikuttajia. Hallituksen jäseniä ovat Ahti Vänttinen (puheenjohtaja), Markus Nordenstreng, Jukka Perko, Maija Vilkkumaa, Minna Pensola, Matti Lappalainen, Mari Kärkkäinen ja Matti Nives.

”Radio Helsingillä on tärkeä paikka monimuotoisen musiikki- ja kaupunkikulttuurin äänenkannattajana, ja sitä halutaan entisestään vahvistaa, Vänttinen toteaa tiedotteessa.

”Onkin osuvaa, että että juuri muusikot ovat kattojärjestönsä kautta mukana pelastamassa kanavan toimintaa.”

”Tämä on erittäin luonteva ratkaisu. Radion uusi koti sopii hyvin kanavan toimintaideologiaan, ja se on myös erinomainen paikka kasvaa ja kehittyä monimuotoisen kaupunkikulttuurin sanansaattajana”, toteaa puolestaan Kaupunkitarinat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Ruotimo tiedotteessa.

Radio Helsinki perustettiin vuoden 2000 syyskuussa. Aluksi toiminta keskittyi verkkoon, mutta vakituisena paikallisradiona kanava aloitti vuoden 2001 maaliskuussa.

Vuonna 2005 radion osti Helsingin Sanomat, mutta toimintaa ei saatu voitolliseksi. Sanoma siirsi Radio Helsingin vuonna 2013 osaksi Nelonen Mediaa, mutta lopulta yhtiö myi radion Pro Radio Helsinki -liikkeelle. Valtioneuvosto myönsi toimiluvan Kaupunkitarinat Oy:lle ja radion puolesta toimineelle kansalaisliikkeelle.

Radiokanava on paininut pitkään taloudellisten vaikeuksien kanssa. Viime kesäkuussa sen päätoimittaja Maria Veitola kertoi jättävänsä työnsä, jossa hän aloitti vuonna 2014.

Varoja radion toiminnan pyörittämiselle on haettu muun muassa joukkorahoituksella. Kanavasta myös myytiin osakkeita kuulijoille vuoden 2015 kesällä.

Viime huhtikuussa Kaupunkitarinat Oy jätti konkurssihakemuksen, jonka se kuitenkin perui myöhemmin.

Kanavan päätoimittajaksi siirtynyt Kaupunkitarinat Oy:n omistaja Tomi Ruotimo kertoi kesällä HS:lle, että osa ohjelmista pyörii harrastustoiminnalla.

Image-lehti arvioi syyskuussa yhtiöllä olevan 200 000–300 000 euron velat.

Viestintävirasto katsoo 12. lokakuuta antamassaan ennakkopäätöksessä, että radiokanavan uusi omistaja on riittävän vakavarainen jatkaakseen liiketoimintaa.

Viestintävirasto jatkaa siten Kaupunkitarinat Oy:lle myönnettyä ohjelmistotoimilupaa. Lupa on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Radio Helsinki
 • Radio

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää