Valikko
Kulttuuri    |   Arvio

Viikko 41: Saara Aalto esiintyi raivokkaasti ja rosoisesti Britannian X-Factorissa – tuomariston välille syttyi sanaharkka

Suomalaislaulaja paljasti pakon edessä räiskyvämmän puolen itsestään. Louis Walsh syytti Saara Aaltoa kylmäksi, mutta muut tuomarit puolustivat kaikkensa antanutta laulajaa.

Lontoo


Kaikki tai ei mitään.


Suomalaislaulaja Saara Aallolla ei ollut juuri vaihtoehtoja, kun hän astui brittiyleisön eteen lauantai-illan X-Factor-kilpailussa: Hänen oli laitettava peliin kaikki, heitettävä viileys nurkkaan ja heittäydyttävä täysillä kappaleen vietäväksi.


Vaihtoehtoja ei ollut, koska Aallon jatko laulukilpailussa on ollut katkolla ja viime viikolla hän oli jo pudota.


Lauantain kilpakappale oli poikkeuksellisen vaativa. Rhythm’n’blues-klassikko River Deep Mountain High on alkukantaisen raivokas kappale, jonka alkuperäinen tulkki Tina Turner on yksi mustan rytmimusiikin räiskyvimmista laulajista.Raivokkuus ja räiskyvyys ovat molemmat elementtejä, jotka tähän saakka ovat loistaneet poissaolollaan Aallon esityksissä. Sen sijaan hän on profiloitunut teknisesti osaavana mutta hieman viileänä popiskelmän tulkkina.


Haasteesta Aalto suoriutui suorastaan odotettua paremmin. Päästessään kertosäkeeseen hän osoitti, että äänessä riittää voimaa ja myös rosoa. Esityksessä oli enemmän antautumista kuin kertaakaan aiemmin kilpataipaleen aikana.


Tina Turnerin rinnalla lähes kuka tahansa kuulostaa pikkutytöltä, mutta Saara Aalto oli selkeästi imenyt oppia soulin kuningattarelta.


Siihen viittasi myös esiintymisasuna ollut hapsuhame, jonka helma nousi suorastaan uskaliaan korkealle — tuttu pukine Turnerin 1960- ja 1970-lukujen konserttitallenteilta.


X-Factor-tuomaristo ei päässyt yksimielisyyteen Saara Aallon esityksestä, vaan ajautui pieneen sanaharkkaan.


Louis Walsh kritisoi suomalaista viileydestä, mikä kenties viittasi enemmän aiempien viikkojen esityksiin ja äänestysmenestykseen.


“Olet uskomaton laulaja ja esiintyjä”, hän kiitteli, “mutta kuulijat eivät lämpene sinulle, koska tunnut kylmältä.”


Tämä sai aikaan vastareaktion katsojissa, ja myös muut tuomariston jäsenet nousivat puolustamaan Aaltoa.


“Louis, sinun kellarissasi on kylmä”, sivalsi Simon Cowell takaisin ja kehui Aaltoa: “Tänään pistit pystyyn esityksen, josta välittyi hauskuus.”


Myös Sharon Osbourne asettui samalle puolelle Aallon ja Cowellin kanssa: “Simon on meidän pomo, koska hän tietää kaiken. Minut esitys jätti sanattomaksi.”


Kaikkein innokkaimmin esitykseen reagoi jälleen Nicole Scherzinger, joka on aiemminkin revitellyt sanallisesti Aallon esityksen jälkeen.


“Sinä annoit banaaneille kyytiä. Näytit kuka oikein on pomo”, hän messusi nyt.


Saara Aallon kasvoille nousi tuomariston tuomion jälkeen riemuitseva hymy.


“Minulla oli niin hauskaa. Minun oli annettava kaikkeni. Ja minä tein sen!” hän vakuutti itsevarmasti.


Saara Aallon ja kymmenen muun kilpailijan kohtalo selviää sunnuntai-illan tuloslähetyksessä, jossa kerrotaan jatkoonpääsijät.


Kohtalo on brittiyleisön käsissä, mutta lauantain esityksen perusteella Aallolla on täydet mahdollisuudet jatkaa kohti X-Factorin finaalia.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Laulukilpailut
 • X Factor

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta

  2. 2

   Kenestä Helsingin pormestari? Löydä suosikkisi HS:n pormestarikoneella

  3. 3

   Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

  4. 4

   Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

  5. 5

   Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

  6. 6

   Italialaismedia: Suomalainen poika kuoli Italian Alpeilla

  7. 7

   Neljä naista ja neljä miestä pyrkii Helsingin johtoon – näin he vastasivat kysymyksiin suurmoskeijasta, koulukurista, autoilusta ja ulkoistamisesta

  8. 8

   Miksi Helsingissäkin puuhataan kävelykatuja ja työnnetään autoja ahtaalle? Tämä 80-vuotias tanskalaismies on syypää

  9. 9

   Suku uhkasi tappaa ja viritti ansan irakilaiselle Kasimille – Homoutensa vuoksi vainotut hakevat turvaa Suomesta

  10. 10

   Ajokeli on erittäin huono – räntäsade jatkuu vielä torstaiaamuna

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Toni” vaati treffien jälkeen kumppania maksamaan puolet ja syntyi jupakka – siellä, missä nimetön keskustelu Suomessa muuten toimii

  2. 2

   Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

  3. 3

   Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

  4. 4

   Supersuosittu amerikkalaisjuontaja irvaili Trumpille ”Suomen Godzilla-hyökkäyksellä”

  5. 5

   Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

  6. 6

   Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

  7. 7

   Perusterveestä Kaisa Tolosesta, 52, tuli sairas työtön kuudessa vuodessa: ”Tulevaisuuteni jäi Mikkolan kouluun”

  8. 8

   Parhaissa purkkisalsoissa rouskuu tuore tomaatti, pahimmat ovat kuin ketsuppia – HS:n salsavertailussa paljastui hurjia laatueroja

  9. 9

   Tukholmalaislähiön mellakasta kohistaan maailmalla – Ruotsissa pohditaan poliisin aseenkäyttöä ja tapahtumien vaikutusta maakuvaan

  10. 10

   Nuorena rocktähtenä Jarkko Martikainen huusi totuuttaan julki koko sukupolvelle – nyt Donnerin, Kaurismäen ja Tervon sivallukset ärsyttävät häntä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

  2. 2

   Rivitaloremontti meni järkyttävällä tavalla pieleen Järvenpäässä – löperösti toiminut valvoja joutuu maksamaan peräti miljoonan euron korvaukset

  3. 3

   Ex-toimitusjohtaja Kari Savolainen, 65, kyllästyi ahneuteen – antaa miljoona euroa, jotta Kirkkonummen korpeen saadaan halpojen asuntojen ekokylä

  4. 4

   Kansanedustaja Touko Aalto teki aidon facepalmin eduskunnan Aito avioliitto -keskustelussa

  5. 5

   Kiusattu koulupoika näki näyn ja perusti oman kirkon Kokkolaan – Patrick Tiaisella, 23, on paljon seuraajia ja outoja kokemuksia

  6. 6

   Pahoinpitelyt ja nöyryyttäminen mursivat 15-vuotiaan sipoolaispojan – Äiti kertoo, että nyt riittää: ”En anna tämän enää olla”

  7. 7

   USA:n media konservatiivista Foxia myöten päivittelee Trumpin käytöstä sekavassa lehdistö­tilaisuudessa: ”hullua”, ”häiriintynyttä”

  8. 8

   Trump viittasi terrori-iskuun Ruotsissa – Carl Bildt ihmetteli, onko presidentti poltellut jotain

  9. 9

   Jäätyneenä Vuosaaresta löytynyt koiranpentu ”lopetettiin asianmukaisesti” – tapaus herätti raivoa jopa alamaailmaa myöten

  10. 10

   Lauri Katajainen, 20, etsii rakkautta, joka näkisi autistisen kuoren sisälle – ”Tajuan, etten aiheuta suuria intohimoja tytöissä”

  11. Näytä lisää