Valikko
Kulttuuri    |   Arvio

Viikko 41: Saara Aalto esiintyi raivokkaasti ja rosoisesti Britannian X-Factorissa – tuomariston välille syttyi sanaharkka

Suomalaislaulaja paljasti pakon edessä räiskyvämmän puolen itsestään. Louis Walsh syytti Saara Aaltoa kylmäksi, mutta muut tuomarit puolustivat kaikkensa antanutta laulajaa.

Lontoo


Kaikki tai ei mitään.


Suomalaislaulaja Saara Aallolla ei ollut juuri vaihtoehtoja, kun hän astui brittiyleisön eteen lauantai-illan X-Factor-kilpailussa: Hänen oli laitettava peliin kaikki, heitettävä viileys nurkkaan ja heittäydyttävä täysillä kappaleen vietäväksi.


Vaihtoehtoja ei ollut, koska Aallon jatko laulukilpailussa on ollut katkolla ja viime viikolla hän oli jo pudota.


Lauantain kilpakappale oli poikkeuksellisen vaativa. Rhythm’n’blues-klassikko River Deep Mountain High on alkukantaisen raivokas kappale, jonka alkuperäinen tulkki Tina Turner on yksi mustan rytmimusiikin räiskyvimmista laulajista.Raivokkuus ja räiskyvyys ovat molemmat elementtejä, jotka tähän saakka ovat loistaneet poissaolollaan Aallon esityksissä. Sen sijaan hän on profiloitunut teknisesti osaavana mutta hieman viileänä popiskelmän tulkkina.


Haasteesta Aalto suoriutui suorastaan odotettua paremmin. Päästessään kertosäkeeseen hän osoitti, että äänessä riittää voimaa ja myös rosoa. Esityksessä oli enemmän antautumista kuin kertaakaan aiemmin kilpataipaleen aikana.


Tina Turnerin rinnalla lähes kuka tahansa kuulostaa pikkutytöltä, mutta Saara Aalto oli selkeästi imenyt oppia soulin kuningattarelta.


Siihen viittasi myös esiintymisasuna ollut hapsuhame, jonka helma nousi suorastaan uskaliaan korkealle — tuttu pukine Turnerin 1960- ja 1970-lukujen konserttitallenteilta.


X-Factor-tuomaristo ei päässyt yksimielisyyteen Saara Aallon esityksestä, vaan ajautui pieneen sanaharkkaan.


Louis Walsh kritisoi suomalaista viileydestä, mikä kenties viittasi enemmän aiempien viikkojen esityksiin ja äänestysmenestykseen.


“Olet uskomaton laulaja ja esiintyjä”, hän kiitteli, “mutta kuulijat eivät lämpene sinulle, koska tunnut kylmältä.”


Tämä sai aikaan vastareaktion katsojissa, ja myös muut tuomariston jäsenet nousivat puolustamaan Aaltoa.


“Louis, sinun kellarissasi on kylmä”, sivalsi Simon Cowell takaisin ja kehui Aaltoa: “Tänään pistit pystyyn esityksen, josta välittyi hauskuus.”


Myös Sharon Osbourne asettui samalle puolelle Aallon ja Cowellin kanssa: “Simon on meidän pomo, koska hän tietää kaiken. Minut esitys jätti sanattomaksi.”


Kaikkein innokkaimmin esitykseen reagoi jälleen Nicole Scherzinger, joka on aiemminkin revitellyt sanallisesti Aallon esityksen jälkeen.


“Sinä annoit banaaneille kyytiä. Näytit kuka oikein on pomo”, hän messusi nyt.


Saara Aallon kasvoille nousi tuomariston tuomion jälkeen riemuitseva hymy.


“Minulla oli niin hauskaa. Minun oli annettava kaikkeni. Ja minä tein sen!” hän vakuutti itsevarmasti.


Saara Aallon ja kymmenen muun kilpailijan kohtalo selviää sunnuntai-illan tuloslähetyksessä, jossa kerrotaan jatkoonpääsijät.


Kohtalo on brittiyleisön käsissä, mutta lauantain esityksen perusteella Aallolla on täydet mahdollisuudet jatkaa kohti X-Factorin finaalia.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Laulukilpailut
 • X Factor

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää