Valikko
Kulttuuri

Saara Aalto sinnitteli jatkoon Britannian X Factorissa – suomalaislaulaja joutui taas taistelemaan paikastaan

Saara Aalto pitää kynsin hampain kiinni paikastaan Britannian X-Factorissa. Suomalainen oli tänäkin viikonloppuna kolmen vähiten ääniä saaneen artistin joukossa.

Suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, pääsi jatkoon sunnuntai-iltana Britannian X-Factor-laulukilpailussa.

Suomalaiskatsojat pääsivät jännittämään viimeiseen hetkeen saakka. Aalto oli kolmen vähiten ääniä saaneen artistin joukossa yleisöäänestyksessä yhdessä Ryan Lawrien ja Freddy Parkerin kanssa.

Yleisön pikaäänestys pelasti Lawrien, ja Aalto ja Parker joutuivat laulamaan toisiaan vastaan jatkopaikasta. Kaksintaistelussa Aalto tulkitsi surumielisesti Snow Patrolin Run-balladin.

X-Factor-kisan tuomareista Louis Walsh ja Sharon Osbourne äänestivät Aallon jatkon puolesta, kun taas Simon Cowell ja Nicole Scherzinger olisivat halunneet pitää Parkerin kisassa. Cowellin mukaan valinta oli vaikea.

Scherzinger on kisan alusta lähtien tukenut vahvasti Aaltoa, mutta hän oli kisassa Parkerin mentori. Osbourne puolestaan on Aallon mentori.

Koska tuomareiden äänet menivät tasan, yleisöäänet ratkaisivat kotiin lähtijän. Tällä kertaa brittiäänestäjät pelastivat suomalaislaulajan.

Aalto on nyt yltänyt kisassa jo kymmenen parhaan joukkoon. Seuraavan kerran hän esiintyy ensi lauantaina.

Pian tulosten selvittyä Aalto julkaisi sydänmerkin ja voitokkaan kuvan itsestään yhteisöpalvelu Twitterissä.

Jokainen lisäviikko on Aallolle voitto, sillä X-Factor kerää television ääreen noin seitsemän miljoonaa brittiä. Netin kautta tosi-tv-sarjaa seurataan myös ulkomailla, ja se on tehokas tapa saada kansainvälistä huomiota.

Aalto esitti lauantaina Tina Turnerin River Deep Mountain High -laulun. Rhythm’n’blues-klassikko toi Aallosta esiin uuden raivoisan ja räiskyvän puolen. Esitys vei Aallon kuitenkin toista viikkoa peräkkäin kolmen vähiten ääniä saaneen joukkoon.

HS:n kulttuuritoimittaja Jarkko Jokelainen kirjoitti arvostelussaan, että Aalto suoriutui esityksestään odotettua paremmin.

”Päästessään kertosäkeeseen hän osoitti, että äänessä riittää voimaa ja myös rosoa. Esityksessä oli enemmän antautumista kuin kertaakaan aiemmin kilpataipaleen aikana”, Jokelainen kuvaili.

Aalto sai tuomareilta pääosin ylistystä, mutta Louis Walsh arveli, etteivät brittikatsojat ole lämmenneet Aallolle, koska hän tuntuu kylmältä.

”Louis, sinun kellarissasi on kylmä”, kuittasi X-Factorin luoja Simon Cowell Walshille.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • X Factor
 • Laulukilpailut
 • Britannia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  2. 2

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  3. 3

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  4. 4

   Tv-kanavat: Viranomaiset estivät terrori-iskun maailman suurimpaan moskeijaan Mekassa

  5. 5

   Viranomaiset selvittävät Suomessa trendilelu fidget spinnerin turvallisuutta – sormihyrriä markkinoidaan aikuisille mutta myydään lapsille

  6. 6

   Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

  7. 7

   HSTV:n suora lähetys Enontekiön yöttömästä yöstä käynnissä: ”Kyllähän siellä luontoa näkyy. Ei juurikaan trafiikkia”

  8. 8

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  9. 9

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  10. 10

   Martin Kantola rakentaa yksin mikrofoneja pienessä pohjalaiskylässä – Nyt niihin ovat laulaneet jo Björk ja Jennifer Lopez

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  3. 3

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  4. 4

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  5. 5

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  6. 6

   Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua

  7. 7

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  8. 8

   Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

  9. 9

   Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

  10. 10

   Oikeus kielsi naisia syrjineen käytännön israelilaisen lentoyhtiön lennoilla – naisia ei saa enää pyytää vaihtamaan paikkaa ääriuskovaisten miesten vaatimuksesta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  2. 2

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Masennus ei ole vain sitä, että maataan sängyssä – me masentuneet koemme syyllisyyttä

  5. 5

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  6. 6

   Näin kasvatat hyväkäytöksisen lapsen – Ranskassa jokainen lapsi osaa tervehtiä kohteliaasti

  7. 7

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  8. 8

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää