Valikko
Kulttuuri    |   Arvio

Viikko 45: Saara Aallosta kuoriutui ”discon supernainen” X Factor -finaalissa – päällä vaarallinen peilipaita

Toimistotyöläinen Honey G saattaa hyvinkin voittaa koko kilpailun.

Lontoo


Viime viikolla kerätyt torut olivat vain muisto, kun Saara Aalto päätti esityksensä lauantain X Factor -finaalissa Britanniassa. Suomalaislaulajattaresta kuoriutui todellinen discokuningatar, kun hän otti yksin haltuun kahden suuren laulajattaren, Barbra Streisandin ja Donna Summerin, dueton.


No More Tears (Enough is Enough) oli iso hitti ilmestymisvuonnaan 1979, mutta kaikkien tuntemien discoklassikoiden joukkoon se ei mahdu. Ehkä tuotantotiimi osasi ajatella pidemmälle: kappaleen monimuotoisuus oli kuin luotu Saara Aallon monipuolisille kyvyille laulajana.Aalto käynnisti kappaleen balladiosuuden tunnelmallisena ja sanat oli kuin luotu Lontooseen, jossa on satanut suunnilleen koko päivän: "It’s raining, it’s pouring", hän lauloi koskettavasti.


Kappaleen päästessä vauhtiin ja discokompin käynnistyttyä Aalto pääsi näyttämään äänijänteidensä kantavuutta ja vahvuutta. Lopun bileosuuden hän otti vakuuttavasti haltuunsa, joten laulusuorituksen puolesta Aalto on ainakin vahvoilla tällä viikolla.


Jos viikko sitten Aallon asukokonaisuus ja lavapuitteet menivät hieman överiksi, nyt esitys oli korostetun riisuttu. Pimeyden keskellä vilkkui vain jättimäisen discopallon kimalle.


Huomio kiinnittyi Aallon esiintymispaitaan, joka oli koottu erikokoisista peilinpalasista. Esiintyminen voi joskus olla vaarallista hommaa: yksi väärä liike tai horjahdus, niin laulajattaren ihoa olisi saatu paikkailla ensiavussa.


Tuomaristo nousi, jälleen kerran, kokonaisuudessaan seisomaan Aallon esityksen jälkeen. Nyt soraääniä ei kuultu, vaan nelikko oli yksimielisesti esityksen erinomaisuuden kannalla.


"Hyvä luoja, palvon sinua, olet mielestäni uskomaton, äänesi on uskomaton ja sinulla paras asenne", Louis Walsh aloitti kehujen vyöryn. "Se oli ällistyttävää."


"Olet ylimaailmallinen discon supernainen", hehkutti puolestaan Nicole Scherzinger.


"Kun teemme discoa, sinä todella näytit, miten sitä pitää tehdä."


Simon Cowell oli viime viikolla nelikon kriittisin, mutta nyt myös hän lämpeni esitykselle.


"Viime viikko ei ollut parhaasi, mutta nyt olit niin lähellä täydellisyyttä kuin mahdollista. Tämä on vaikea kappale laulaa, mutta esitys kuulosti siltä kuin levy olisi tehty sinulle."


Saara Aalto vetosi voimakkaasti myös brittikatsojiin, jotta he muistaisivat äänestää häntä. Viime viikolla Aalto joutui jälleen karsimaan kolmen vähiten ääniä saaneen joukossa.


Suomalaislaulajattaren kohtalo selviää sunnuntaina, kun tuloslähetys käynnistyy kello 22 Suomen aikaa.


Läpihuutojuttu läpimeno ei taaskaan ole.


Poikabändi 5 After Midnight tuntuu todella valloittaneen brittiyleisön, sillä suosionosoitukset jatkuivat niin pitkään ja äänekkäinä, että tuomaristo ei meinannut päästä ääneen esityksen jälkeen.


Viikosta toiseen vahvoilla on ollut myös Matt Terry, vaikka hänen Best of My Love -versiointinsa ei tuomaristolta saanut yhtä yksimielistä tuomiota kuin aiemmat esitykset.


Vahvimmilla kilpailussa on silti Honey G, josta on muodostumassa X Factorin musta hevonen. Tuomaristo on alusta lähtien seurannut hänen etenemistään epäuskoisena, eikä kolmivitosella toimistotyöläisellä pitänyt olla mitään asiaan kilpailun finaaliin.


Enpä yllättyisi, jos hän voittaa koko kilpailun. Bee Geesin Stayin’ Alive -hitti sai nyt Honey G:n suoraviivaisen räppäyksen päälleen, ja hän viekoitteli yleisön välittömästi puolelleen. Jopa tuomarit innostuivat tanssimaan.


"Olet nero", Simon Cowell totesi nyt. "Sillä ei ole väliä, mikä on teema tai mikä on kappale, annat aina sata prosenttia. Teet kaikkesi saadaksesi yhteyden yleisöön."


Sunnuntain karsintaan joutaisivat esitysten puolesta tällä kertaa Emily Middlemas, Sam Lavery ja Ryan Lawrie.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • X Factor
 • Laulukilpailut

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Flamingon ja Serenan johtajat: Turkin vesipuistoturman kaltainen onnettomuus ei mahdollinen Suomessa

  3. 3

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  4. 4

   Suomen lippu herättää suuria tunteita – ja siksi kaikki huoltomiehet eivät uskalla kertoa omalla nimellään miten lippua käsittelevät

  5. 5

   Kaljaa läikkyy ja hyttyset syövät, mutta kun Ukkometso jyrähtää soimaan, ei märkiä housuja muista enää kukaan – Tältä näyttää juhannushurmos Himoksella

  6. 6

   Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

  7. 7

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  8. 8

   En usko selviäväni yhteislauluista ja vadelmakääretortun syönnistä palvelutalossa – edessäni on elämä vanhana vaikeana naisena

  9. 9

   Barcelonalaisilla työttömyyttäkin suurempi huoli: Turismi

  10. 10

   Kaksi miestä hukkui venereissulla Kalajärvellä Valtimossa – koira palasi rannalle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  2. 2

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  3. 3

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  4. 4

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  5. 5

   Perussuomalaisten Laura Huhtasaari kertoo nyt, miltä tuntuu kun puolue hajoaa – ”Haava kyllä arpeutuu”

  6. 6

   Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

  7. 7

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  8. 8

   Viranomaiset selvittävät Suomessa trendilelu fidget spinnerin turvallisuutta – sormihyrriä markkinoidaan aikuisille mutta myydään lapsille

  9. 9

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  10. 10

   Punavangit odottivat teloituksia Suomenlinnan kuolemanselleissä kesällä 1918, mutta moni kuoli jo ennen tuomiota – ”Pala Suomen synkintä historiaa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  4. 4

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  5. 5

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  6. 6

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  9. 9

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  10. 10

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  11. Näytä lisää