Valikko
Kulttuuri

Popin sirkustirehtööri saapuu Suomeen

Britney Spearsin Circus-show nähdään tänään Helsingin Areenassa

Tilaajille

Nuori nainen on vangittu kultaiseen häkkiin kuin sirkuseläin. Kaltereiden takana laulava Britney Spears, 27, on luonut lavalle metaforan elämästään.

Spearsin show on nähty jo muun muassa Lontoossa, Dublinissa, Pariisissa ja Tukholmassa.

Piece of Me -hitissään Spears käsittelee suhdettaan mediaan. Häkissä heittelehtivästä pop-prinsessasta on tullut sensaatiolehdistön sätkynukke, jonka elämää on käsitelty absurdina jatkokertomuksena ympäri maailmaa: Britney vilautti taas! Britney ei olekaan kuollut! Britney on maailman surkein koiranomistaja!

Näiden otsikoiden valossa on helppo ymmärtää, miksi Britney Spearsilla on välillä vaikeaa. Hänen ympärillään pyörii talouden haara, joka tienaa hänen sydänsuruillaan ja huoltajuuskiistoillaan miljoonia dollareita.

Ei liene sattumaa, että Spearsin uuden maailmankiertueen nimi on The Circus Starring Britney Spears.

Tänään Helsingin Areenalle astuu klovnien keskellä tanssiva popidoli, jonka elämästä on tullut yhtä sirkusta.

Britney Spears ei ole viiteen vuoteen tehnyt täysmittaista maailmankiertuetta. Hän on mennyt naimisiin, synnyttänyt kaksi lasta, eronnut, joutunut vieroitushoitoon ja innoittanut paparazzeja ajamalla päänsä kaljuksi. Tähden raha-asioista on oikeuden päätöksellä huolehtinut hänen isänsä Jamie Spears.

Britneyn piti 2007 tehdä paluu parrasvaloihin esiintymällä MTV:n Video Music Awards -gaalassa. Lavalla nähtiin taustanauhoihin turvautunut laulaja, joka tanssi haparoiden ja liikutteli suutaan väärään tahtiin.

The Circus-kiertueesta povataan Britney Spearsin comebackia. Konsertista tehdyt arviot ovat kahtalaisia. The Observer -lehti kritisoi show'ta tylsäksi. Lehden mukaan Spears ei tanssi, vaan kävelee lavalla. New York Daily News sen sijaan uskoo, että Spears on astunut askeleen lähemmäksi "uudestisyntymistä". Sirkustirehtöörin roolissa esiintynyt Spears näytti kriitikoiden mielestä itsevarmalta, mutta hiukan robottimaiselta.

Dagens Nyheter -lehti kirjoittaa, että The Circus on valtava spektaakkeli, joka kuitenkin vaikuttaa etäiseltä. Lukuisat tanssijat ja akrobaatit on hankittu ikään kuin päähenkilön turvaverkoksi, jos trapetsitaiteilija ei selviä koetuksesta loppuun asti.

Myös kiertueeseen liittyvät tiukat kuvausehdot ovat aiheuttaneet keskustelua. Kohtuuttomana pidetyn kuvaussopimuksen vuoksi useimmat suuret suomalaismediat eivät aio ottaa valokuvia Spearsin konsertista.

Britney Spears nousi maailmantähdeksi jo 18-vuotiaana Hit Me Baby One More Time -debyyttialbuminsa myötä. Kun Spearsin idolia Madonnaa on ylistetty popin kuningattareksi, Spears on joutunut tyytymään prinsessan kruunuun.

"Madonna on aina oivaltanut sen uusimman soundin, joka ei ole vielä valtavirralle tuttu. Britney ei ole loppujen lopuksi tehnyt mitään uutta", radio-dj Njassa Radio Helsingistä perustelee.

Britney Spears on Njassan mielestä "läpituotettu hahmo" ja "internet-ajan nukke", joka pikemminkin tarjoaa faneilleen identiteettien leikkikentän kuin haastaa ajattelemaan.

"Britney käsittelee teini-ikäisten tyttöjen peruskysymyksiä: minkä näköinen mä oon, millainen nainen musta tulee, enks mä saa sitä mitä mä haluan." Njassa pitää Britney Spearsin musiikkia purukumipoppina, joka on kuitenkin inspiroinut myös muita esiintyjiä.

Esimerkiksi Lily Allen sekä yhtyeet Ladyhawke ja Franz Ferdinand ovat esittäneet versionsa Spearsin hitistä Womanizer.

"Se kertoo siitä, että kappale on jollakin tasolla hyvä."

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Aija Särkijärvi, 90, nukkuu joskus samoissa lakanoissa neljä viikkoa – iäkkäistä huolehtivien kotihoitajien työ on muuttunut raskaammaksi ja heistä on jatkuva pula

  5. 5

   Terveystalon ja Diacorin potkuista kerrottiin juuri ennen juhannusta – ”Tietysti toivoisi, ettei perhettä yhdistävää hetkeä pilattaisi irtisanomisuutisilla”

  6. 6

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  7. 7

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  8. 8

   Joku on hoitanut poliisin löytämää mystistä metsähautaa – punaisista sukulaisista ei haluttu kertoa, arvellaan Hausjärvellä

  9. 9

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  10. 10

   Kymmeniä loukkaantui metrovaunujen suistuttua radalta New Yorkissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  5. 5

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää