Valikko
Kulttuuri

Jim Carrey ja Kati Outinen samassa elokuvassa – ”Roolini voisi ihan hyvin leikata pois”

True Crimes on tositapaukseen perustuva, amerikkalaispuolalainen rikoselokuva, jossa näyttelee myös Charlotte Gainsbourg

Näyttelijä Kati Outinen on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt yhteisen elokuvan yhdysvaltalaisnäyttelijä Jim Carreyn kanssa. Hollywoodin kärkinimiin vuosikymmeniä kuulunut Carrey näyttelee pääosaa elokuvassa True Crimes.

Elokuvan ensi-iltaa juhlittiin viime kuussa Puolan Varsovassa sikäläisillä elokuvajuhlilla. Amerikkalais-puolalaisen elokuvan ohjaaja on suurelle yleisölle tuntematon kreikkalainen Alexandros Avranas.

Kati Outinen ei ole järin innostunut puhumaan roolistaan True Crimesissa.

”Se on tosi pieni rooli, ja tein sen jo vuosi sitten”, Outinen kertoo HS:lle.

”Minun roolini voisi ihan hyvin leikata pois eikä mitään jäisi pois murhamysteerin sisällöstä. Sinäkin teet elokuvasta juttua vain sen takia, että siinä on Jim Carrey.”

Outinen oli kuvauksissa Krakovassa mukana kaksi päivää. Hän näyttelee rikoselokuvassa poliisijohtaja neiti Malinowskaa, joka on Carreyn näyttelemän Tadek-nimisen poliisin esimies.

Outinen sanoo, että hän lähti mukaan elokuvaan koska piti ohjaaja Avranasin edellisestä elokuvasta Miss Violence. Toinen syy oli puolalaisnäyttelijä Agata Kulesza, jonka kanssa Outinen halusi samaan elokuvaan. Sen, että elokuvan pääroolissa oli Jim Carrey, kertoo Outinen tajunneensa vasta myöhemmin.

Outinen ei kuitenkaan päässyt näyttelemään Kuleszan kanssa, sillä suomalaisen ainoat kohtaukset olivat Jim Carreyn kanssa. Kohtauksissa Carreyn kanssa Outinen neuvoo ja toruu alaistaan ja antaa tälle myös sapiskaa.

”Carrey on hieno tyyppi. Hienoa tehdä hänenlaisensa ammattilaisen kanssa työtä. Häneen saattoi luottaa”, Outinen suostuu kertomaan.

Outinen ei ole nähnyt True Crimes -elokuvaa valmiina.

”Minun ikäisilläni naisnäyttelijöillä tällaiset roolit eivät tarkoita sitä, että töitä tulisi lisää. En ole koskaan kuulunut bankable-luokkaan enkä kuulu nytkään.”

Sana ”bankable” viittaa elokuvatähtiin, jotka ovat niin kuuluisia, että heidän nimensä siivittää elokuvia taloudelliseen menestykseen.

Saamallaan kuvauspalkkiolla Outinen kertoo maksaneensa vuokransa. Työsopimukseensa hän kertoo vaatineensa myös pykälän, ettei hänen tarvitse osallistua mitenkään elokuvan markkinointiin.

True Crimes elää nyt elokuvana omaa elämäänsä. Minä teen itse paljon mielenkiintoisempia juttuja nyt.”

True Crimesin käsikirjoittaja on Jeremy Brock, jonka aiempia töitä ovat muun muassa elokuvat Charlotte Gray ja Last King of Scotland. Tunnetuin elokuvan tekijöistä on kuitenkin Carrey, joka on näytellyt pääosia elokuvissa kuten The Mask – naamio, Truman Show, Tahraton mieli sekä Man on The Moon, joka oli yksi 1990-luvun parhaimmista elokuvista.

Outinen, 55, on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia näyttelijöitä. Aki Kaurismäen luottonäyttelijä palkittiin Cannesissa parhaana naisnäyttelijänä vuonna 2002 elokuvasta Mies vailla menneisyyttä. Hänellä on myös kolme Jussi-palkintoa rooleistaan Kaurismäen elokuvissa.

True Crimes perustuu New Yorker -lehden artikkeliin vuodelta 2008. Artikkeli kertoo surmatyöstä vuonna 2000. Silloin 35-vuotias puolalainen yrittäjämies löytyi pikkujoesta sidottuna. Hänet oli siepattu ja tapettu. Murha oli jäänyt selvittämättä, kunnes 2003 tapaus päätyi poliisin erikoisosaston ratkaistavaksi. Osaston poliisi kiinnostui tapauksen erikoisista yksityiskohdista.

Uhrin kännykkää myytiin netissä pian surmatyön jälkeen ja myyjäksi paljastui poliisin tutkimuksissa nuori älykkö, joka oli innostunut Jacques Derridan ja Michel Foucaultin kirjoituksista. Nuorukainen oli vastikään julkaissut romaanin, jossa oli vaikutteita Dostojevskin Rikoksesta ja rangaistuksesta. Poliisi alkoi uskoa, että ratkaisu murhamysteeriin löytyisi postmodernistisesta kirjasta.

Arvostelijat maailmalla eivät ole pitäneet True Crimes -elokuvaa hääppöisenä.

”Rikostapauksen herkulliset yksityiskohdat ja loistava kansainvälinen tähtikaarti on valitettavasti hukattu”, arvioi The Hollywood Reporter. Brittiläinen Screen puolestaan kirjoittaa, että ”harva elokuva nykyään on näin ikävystyttävä”.

Outisen ja Carreyn lisäksi elokuvassa näyttelevät ranskalainen Charlotte Gainsbourg, romanialainen Vlad Ivanov sekä joukko puolalaisia näyttelijöitä. Heidän joukossaan on Outisen ihailema Agata Kulesza, joka näytteli isoa roolia puolalaiselokuva Idassa, joka oli iso indie-hitti pari vuotta sitten.

Yhtenä tuottajana on toiminut Hollywoodin nimihahmoihin vuosia kuulunut Brett Ratner. Verkkosivusto Playlistnetin mukaan tarina oli aiemmin kiinnostanut myös puolalaistaustaista ohjaajaa Roman Polanskia.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Elokuvat
 • Näyttelijät
 • Hollywood

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  2. 2

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  3. 3

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  4. 4

   Helsingin ”uusi ilme” haukuttiin tuoreeltaan Elloksen vuoden 1987 postimyyntiluetteloksi – mitä parjatun logon suunnittelijat ajattelevat nyt?

  5. 5

   Obama tiesi Venäjän operaatiosta USA:n vaaleissa, mutta salli sen tapahtua – oliko Trump salajuonen peluri vai pelinappula?

  6. 6

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Erityisavustaja ansaitsee yli 6 000 euroa kuussa

  7. 7

   Päiväkoti silmittömän ilkivallan kohteena juhannuspyhinä Nurmijärvellä – vandaalit tuhosivat jopa lasten askartelut

  8. 8

   Aija Särkijärvi, 90, nukkuu joskus samoissa lakanoissa neljä viikkoa – iäkkäistä huolehtivien kotihoitajien työ on muuttunut raskaammaksi ja heistä on jatkuva pula

  9. 9

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  10. 10

   Poliisi epäilee Uber Finlandia luvattomasta taksiliikenteen harjoittamisesta – maajohtaja Joel Järvisen omaisuutta saatetaan takavarikoida

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  2. 2

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  3. 3

   Ministeri Lindström: Tiesin erityisavustajan toiminnasta, hän ei toiminut omavaltaisesti – avustaja yritti pyyhkiä somalijärjestöiltä tuet

  4. 4

   Mitä tehdä, kun lapsi ei halua mökille? Suositusten mukaan alle 12-vuotiasta ei saisi jättää yksin – asiantuntija kertoo, onko siinä mitään järkeä

  5. 5

   Miten tämä on edes tapahtunut? Hautakiven pala päätyi katukiveksi Espoossa

  6. 6

   Oletko grillannut aina väärin? Kemisti kertoo, miten paistat täydellisen pihvin

  7. 7

   Dramaattiset kuvat ja video näyttävät Espoon polttopulloiskun täystuhon: pitsat jäivät pöytiin, kun asiakkaat pakenivat räjähdysmäistä paloa

  8. 8

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  9. 9

   Egyptiläinen ravintola tuhoutui tulipalossa Helsingin Käpylässä – omistaja kuuli tulipalosta naapurilta

  10. 10

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  7. 7

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Teemu Selänne iloitsi valinnastaan Hockey Hall of Fameen: ”Olen todella onnekas mies”
  3. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Erityisavustaja ansaitsee yli 6 000 euroa kuussa
  4. DN: Venäläisen ja ruotsalaisen sotilaskoneen kohtaaminen Itämerellä oli niin vaarallinen, että ruotsalaiskone joutui palaamaan kotiin
  5. Drag on muutakin kuin glitterpölyä ja Paula Koivuniemeä - uuden polven queenit kertovat, mistä dragissa on kyse
  6. Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”
  7. Ravitsemusterapeutti tyrmää ”kauneusvitamiinin” käytön – Vain harva hyötyy ruokavalioon lisätystä biotiinista
  8. Kuristaminen on kiellettyä, mutta sormen tunkeminen snorkkeliin estää hengittämisen – näin rajua peliä on uppopallo
  9. Päiväkoti silmittömän ilkivallan kohteena juhannuspyhinä Nurmijärvellä – vandaalit tuhosivat jopa lasten askartelut
  10. Testasimme maailmalla hehkutetun sovelluksen, jonka pitäisi auttaa someriippuvuuteen – Binkyn päivitykset eivät näy kellekään eikä missään ole mitään järkeä
  11. Aija Särkijärvi, 90, nukkuu joskus samoissa lakanoissa neljä viikkoa – iäkkäistä huolehtivien kotihoitajien työ on muuttunut raskaammaksi ja heistä on jatkuva pula
  12. Näytä lisää