Kulttuuri    |   Draamakomedia

Vanha suosikkisarja Rimakauhua ja rakkautta palaa ruutuun tänään, ja mikä helpotus, se toimii edelleen

Vuosituhannen vaihteen suosikkisarja jatkuu upouusin jaksoin. Päähenkilöiden elämää palataan seuraamaan 13 vuotta myöhemmin.

Odotus on päättynyt: draamakomedia Rimakauhua ja rakkautta (Cold Feet) palaa ruutuun uusin jaksoin – reilun vuosikymmenen paussin jälkeen. Vuosina 1997–2003 tehty brittisarja kuului vuosituhannen taitteen tv-tapauksiin myös Suomessa. Meillä sarjaa on uusittu tasaisin väliajoin.

Kolmen ystäväpariskunnan, Adamin ja Rachelin (James Nesbitt ja Helen Baxendale), Peten ja Jennyn (John Thomson ja Fay Ripley) sekä Davidin ja Karenin (Robert Bathurst ja Hermione Norris), elämää seuraava sarja oli osa 90-luvun lopulla televisiodraaman yli pyyhkäissyttä aaltoa, jossa kamerat suunnattiin kolme-nelikymppisten kaupunkilaisten arkeen.

Näissä ihmissuhdesarjoissa ydinperhe oli yhtä kuin ystävät. Hahmojen identiteetti ei rakentunut niinkään suhteessa heidän taustoihinsa vaan suhteessa kaveriporukkaan.

Tavallisuus erotti Rimiksen muista. Mike Bullenin käsikirjoittaman sarjan tapahtumat sijoittuivat maailman metropolien sijaan Manchesteriin, ja sen näyttelijät näyttivät tavallisilta pulliaisilta. Teemat olivat vaikeita mutta tuttuja monille: avioero, työttömyys, lapsettomuus, kuolema. Sieltä täältä pilkistävä huumori piti sävyn silti aina myönteisenä.

Romantiikkaa oli mukana paljon, mutta lämmin ironia esti pahimmat imelyydet. Ja silloinkin, kun käsikirjoitus vetosi häpeilemättä katsojan tunteisiin (kuten Rachelin kuollessa), ottivat taitavat näyttelijät kyynisemmänkin katsojan huomioon.

Uusi kausi jatkaa samalla reseptillä, ja Bullen on edelleen pääkäsikirjoittaja. On kulunut 13 vuotta. Päähenkilöt ovat tulleet keski-ikään, mutta ystävyys on säilynyt.

Singaporesta palaava Adam on tavannut uuden elämänsä naisen, Jenny ja kahta työtä paiskiva Pete elävät penniä venyt­täen, Karen ja avioerojuristinsa kanssa avioitunut David ovat korjanneet välinsä eron jälkeen.

Luonnollisesti pariskuntien lapset ovat kasvaneet, ja heille on kirjoitettu aiempaa näkyvämmät osat. Eniten on esillä Adamin ja Rachelin teini-ikään varttunut poika Matthew (Ceallach Spellman), joka aiheuttaa heti hankaluuksia.

Aluksi tapahtumat poukkoilevat liikaa Adamin hosumisen ja uuden rakkauden perässä, mutta parin jakson jälkeen tahti rauhoittuu ja esiin nousevat sarjan vahvimmat valtit: humaani ote sekä vanhojen ystävysten keskinäinen kemia, johon voi luottaa vuosienkin jälkeen.

Briteissä syksyllä esitetty kutoskausi sai hyvän vastaanoton. Seitsemännen kauden kuvaukset alkavat tänä keväänä.

Rimakauhua ja rakkautta MTV3:ssa klo 21.00.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Draamakomedia
 • Rimakauhua ja rakkautta

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  2. 2

   Donald Trump katsoi auringon­pimennystä ilman suojalaseja varoituksista huolimatta – internet täyttyi meemeistä

  3. 3

   Kolmevuotias sai kiinalaisesta nettikaupasta maailman ihanimman pinkin puudelipyörän – sitten ilmestyivät mystiset näppylät

  4. 4

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema muutti kaiken

  5. 5

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  6. 6

   Turun puukotusten pääepäilty vangittiin terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista – Tutkinnanjohtaja: ”Meillä on hänelle nimi, mutta pitääkö se paikkansa, sitä tarkastellaan”

  7. 7

   Jaksoarvio: Game of Thronesin kuudes jakso oli ristiriitainen – mitä tapahtuu viimeisessä jaksossa?

  8. 8

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  9. 9

   Suurella tohinalla pystytetyt designpysäkit seisovat hylättyinä Kampissa – ohi ei mene ratikoita, eivätkä bussien ovet mahdu avautumaan

  10. 10

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Poliisi: Maahanmuuttajataustaista miestä puukotettiin Vantaalla – Uhrin mukaan epäilty puukottaja kysyi, onko uhri muslimi

  3. 3

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  4. 4

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  5. 5

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  6. 6

   22-vuotiaana Francesca Woodman oli ottanut itsestään valtavasti alastonkuvia, jotka eivät kiinnostaneet ketään, kunnes kuolema muutti kaiken

  7. 7

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  8. 8

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  9. 9

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  10. 10

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  7. 7

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää