Valikko
Kulttuuri

Näitä kannattaa katsoa tänä keväänä: HS esittelee television uudet sarjat ja vanhat suosikit

Tv:n kevätohjelmisto on omistettu klassikoille. Menneiden vuosien suosikkisarjoja nähdään uusintoina, ja BumtsiBum! ja Heikoin lenkki palaavat ruutuun uudistuneina.

Kevät on television uutta sesonkiaikaa. Tulevien viikkojen aikana tv-kanavilla ja suoratoistopalveluissa alkaa yli viisikymmentä uutta ohjelmaa tai tuotantokautta. Kotimainen draama kuitataan tänä keväänä uusinnoilla – tosin hyvillä sellaisilla – mutta onneksi ulkomaisissa uutuus­sarjoissa riittää ammennettavaa.

Poimimme kevään tarjonnasta myös kiinnostavimmat viihde­ohjelmat ja dokumentit.

Kotimaista draamaa edustavat klassikkouusinnat

Vuoroin vieraissa -draamakomediassa (1997) sekä kolmekymppisten Elinan ja Tonin että viisikymppisten Annelin ja Antin elämää ravistelevat kriisit. Siirtoja tehdään, usein huonoja. Pää­osissa ovat mm. Tiina Lymi, Eero Aho, Marja Packalén ja Risto Tuorila. Anna-Leena Härkösen ja Pekka Milonoffin kirjoittaman sarjan ohjasi Milonoff. Yle Areena nyt.

Pesärikko (2000) perustuu Orvokki Aution romaaniin. Etelä-Pohjanmaalla nuori Armi (Minttu Mustakallio) rakastuu Olaviin (Pekka Valkeejärvi) ja menee miniäksi Larvan taloon, jossa jöötä pitää Olavin leskiäiti Laimi (Ritva Oksanen). Yle Areena nyt.

Tahdon asia. Mitä tapahtuu, kun keski-ikäiset joutuvat miettimään elämänsä uudelleen? Johanna Hartikaisen käsikirjoittaman ja Johanna Vuoksenmaan ohjaaman draamakomedian (2005) pääosissa ovat Miia Nuutila, Eppu Salminen, Tiina Lymi ja Pertti Sveholm. TV2 15.3.

Uusintana nähdään myös huumoriklassikot Velipuolikuu, Hymyhuulet, Tankki täyteen ja Mutapainin ystävät. Yle Areena 11.4.

Uutta ulkomaista draamaa on tarjolla runsaasti

Beau Séjour -sarjassa teinityttö (Lynn Van Royen) herää hotellihuoneessa ja löytää oman ruumiinsa kylpyammeesta. Hän alkaa tutkia omaa kuolemaansa ja törmää kotikylänsä salaisuuksiin. Netflix 16.3.

Marvel’s Iron Fist. Miljardööri Danny Rand (Finn Jones) palaa New Yorkiin tapaamaan perhettään mutta joutuu Rautanyrkkinä myös taisteluun rikollisia vastaan. Netflix 17.3.

Our Girl kertoo itälontoolaisesta perheestä, jonka tytär päättää ryhtyä ammattisotilaaksi. Mutta onko rääväsuussa tytössä tarpeeksi sopeutumaan kovaan kuriin? Ja mitä perhe tästä kaikesta sanoo? TV2 20.3.

Chileläinen Aavikon kaiut perustuu tositarinaan ja alkuperäisiin oikeusasiakirjoihin. Carmen Hertz jäi leskeksi, kun 40 vuotta sitten Augusto Pinochetin miehet tappoivat hänen puolisonsa. Juristi Hertz ryhtyi keräämään todistusaineistoa saadakseen Pinochetin vastuuseen rikoksistaan. Teema 27.3.

Sydämen kutsumus. 1900-luvun alkuun sijoittuvassa kanadalaissarjassa nuori opettaja, sisukas Elizabeth Thatcher saa pestin saluunakoulusta Kanadan rajaseudulla. TV1 31.3.

Menestykseksi Britanniassa noussut Victoria kertoo, miten impulsiivisesta teinitytöstä kasvoi ikoni, kuningatar Viktoria. Sarja perustuu osin kuningattaren omiin päiväkirjamerkintöihin. TV1 4.4.

Pako. Michael Scofield (Wentworth Miller) onkin elossa! Kymmenen vuotta sitten nähty amerikkalainen toimintasarja jatkuu, mutta uusin kuvioin. Hahmot ja tuotantotiimi ovat kyllä ennallaan. Ruutu+ 5.4.

Skinsin kirjoittajiin kuuluneen Jess Brittainin Clique-sarjassa fuksit Holly ja Georgia tulevat imaistuksi pieneen feministi­klikkiin Edinburghin yliopistossa ja pitkä ystävyys joutuu koetukselle. HBO 10.4.

Ruotsalaissarja Midnight Sunissa ranskalaispoliisi Kahina Zadi (Leïla Bekhti) ja paikallinen syyttäjä Anders Harneskin (Gustaf Hammarsten) tutkivat Kiirunassa ranskalaismiehen raakaa murhaa. MTV3 22.4.

Islantilaisessa Case-sarjassa nuori ballerina löydetään hirttäytyneenä kansallisbaletin näyttämöltä, ja kaikki viittaa itsemurhaan. Teema & Fem 24.4.

Medicit, Firenzen valtiaat on draamasarja renessanssiajan vaikutusvaltaisesta pankkiiri­suvusta. Tarina alkaa kantaisä Giovannin kuolemasta, joka osoittautuu murhaksi. Teema & Fem 26.4.

Genius. National Geographicin kaikkien aikojen ensimmäisessä draamasarjassa tutustutaan Albert Einsteinin elämään. Sarja perustuu Walter Isaacsonin Einstein: His Life and Universe -kirjaan, ja pääosissa ovat Geoffrey Rush ja Emily Watson. National Geographic 26.4.

Lakia ja rakkautta. Amerikkalaissarjassa asianajaja Sadie Ellis (Katherine Heigl) huomaa ihastuneensa asiakkaaseen, jota syytetään tyttöystävänsä 24 vuotta sitten tapahtuneesta murhasta. Ava 27.4.

Ehdottomasti kielletty on draamasarja ruotsalaisten rakastamasta kirjailijasta ja kuvittajasta Kerstin Thornvallista. Teema & Fem 30.4.

SyFy-kanavan Aftermath-sarjassa Copelandin perhe taistelee hengestään ihmiskunnan tuhon aattona. HBO 1.5.

Uusin versio Lucy Maud Montgomeryn luomasta Vihervaaran Annasta on kanadalaistuotanto Anne. Netflix 12.5.

Uusia jaksoja on luvassa animaatiosarjaan Animals (HBO 18.3.), kauhudraamaan The Strain (Sub 25.3.), epookkidraamaan Hakekaa kätilö! (TV1 31.3.), rikossarja Syyttäjään (TV1 2.4.), amerikkalaishakkerista kertovaan Mr. Robotiin (TV2 3.4.), hip-hop-draama The Get Downiin (Netflix 7.4.), kauhusarja Outcastiin (Fox 10.4.), scifisarja The Leftoversiin (päätöskausi, HBO 17.4.), rikoskomediaan Fargo (mukaan sarjaan tulee Ewan McGregor, HBO 20.4.) sekä poliisisarjoihin Nuori Morse (TV1 22.4.) ja Bosch (HBO 22.4.).

Ulkomaisissa uutuus­komediasarjoissa laatu korvaa määrän

HBO:n draamakomedia Looking seuraa San Franciscossa asuvia homoystävyksiä ja heidän elämäänsä. Kuinka löytää suurkaupungista sen oikean? TV2 2.4.

Girlboss perustuu menestyneen Nasty Gal -nettimuotikaupan perustaneen nuoren Sophie Amoruson (Britt Robertson) omaelämäkertaan. Netflix 21.4.

Playing House. Maggie ja Emma (käsikirjoittajat Lennon Parham ja Jessica St. Clair) ovat olleet bestiksiä lapsesta saakka. Maggie joutuu hankalaan tilanteeseen ja tekee Emmalle ehdotuksen, jossa tosiystävyys punnitaan. TV2 24.4.

Dear White People jatkaa vuonna 2014 ensi-iltansa saaneen satiirisen komedian tarinaa. Millaista on arki pääosin valkoisessa Winchesterin yliopistossa mustien opiskelijoiden näkökulmasta? Netflix 28.4.

Kotimaisessa viihteessä luotetaan vanhaan tuttuun

BumtsiBumissa julkkikset tunnistavat sävelmiä ja muistelevat biisinsanoja, kuten silloin ennen. Vaan juontaja ja pianistit ovat vaihtuneet, he ovat Kalle Lindroth, Heikki Puhakainen ja Lasse Piirainen. MTV3 18.3.

Tietokilpailu Heikoin lenkki tekee sekin paluun, ja höykyttäjäjuontajana on nyt Riku Nieminen. Nelonen 20.3.

Hyvät ja huonot uutiset -paneelia johtaa nyt Kari Ketonen, uutisia ruotivat Niina Lahtinen, Mikko Kuustonen, Paula Noronen, Juha Vuorinen ja André Wickström. Nelonen 20.3.

V###n puhelinmyyjät -ohjelmasta tuttujen Miksun, Henkan ja Jeren seikkailut Espanjan ­Aurinkorannikolla jatkuvat Miksun baari -ohjelmassa. Fox 20.3.

Bachelor Suomen kakkoskaudella lentäjä Tuomas Sahimaa kosiskelee kymmentä naista Etelä-Afrikassa. Liv 21.3.

Lindemania-ohjelmassa tubettaja, muusikko Arttu Lindeman vieraineen kommentoi internetin viraalivideoita. TV5 29.3.

Illallinen äidille -sarjassa julkkismiehet tekevät ruokaa äidilleen ja kokki Kari Aihinen jeesaa. MTV3 30.3.

Suomen hauskin tavis -ohjelmassa kilpailijat yrittävät saada koomikot Riku Niemisen ja Krisse Salmisen nauramaan 60 sekunnissa. Nelonen 30.3.

Laurin talot -sarjassa Lauri Ylönen suunnittelee ja rakennuttaa talot Elastiselle, Duudsonien Jarpille ja Aleksi Valavuorelle. Ylönen tutustuu myös asumiseen ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. MTV3 3.4.

Iholla. Videopäiväkirjaa elämästään kuvaavat nyt Erika Vikman, Sini Sabotage, Kristiina Komulainen, Kristiina Nisula ja Laura Friman. Ava 3.4.

Mad Cook Show’ssa Madventuresista tutut Riku Rantala ja Tunna Milonoff kutsuvat julkkisvieraita syömään, juomaan ja keskustelemaan. Nelonen 5.4.

Supertähdet. Kakkoskaudella Teemu Selänne vie vieraansa Matti Nykäsen, Sami Hyypiän, Eva Wahlströmin, Peetu Piiroisen, Toni Kohosen ja Minea Blomqvistin Las Vegasiin. Nelonen 16.4.

Kuudes Vain elämää kuvattiin Espanjassa. Mukana ovat Nikke Ankara, Laura Voutilainen, Irina, Robin, Petra Gargano, Olli Lindholm ja Samu Haber. Nelonen 21.4.

Uudet jaksot alkavat myös Suomen Huippumalli haussa -kisasta (Liv 15.3.), Temptation Island Suomi -sarjasta (Nelonen 22.3.), Enbuske, Veitola & Salminen -talk show’sta (MTV3 30.3.) sekä Tuurin kyläkauppiaasta (TV5 18.4.).

Dokumentteja Martti Lutherista Kurt Cobainiin

Cobain: Montage of Heck. Dokumenttielokuvaa Nirvanan Kurt Cobainin elämästä täydentävät nuoren Cobainin päiväkirjamerkinnät, muistikirjat, valokuvat, kotivideot ja muut nauhoitukset. C More 22.3.

Herkkua kasviksista lupaavat tehdä ruotsalaiskokit Karoline Jönsson ja Elenore Bendel-Zahn. Fem 23.3.

Amanda ja pelimiehet -sarjassa Amanda Harkimo tutustuu elämään ja lätkätähtien arkeen NHL:n ja KHL:n suurkaupungeissa. Fox 28.3.

Kaikkien aikojen kalleimmaksi faktasarjaksi sanottu Planeettamme Maa II on jatkoa vuoden 2007 BBC-sarjalle. Sir David Attenborough juontaa englanniksi ja Jarmo Heikkinen suomeksi, totta kai. TV1 1.4.

Mark ja Luther. Mark Levengood vie matkalle Martti Lutherin maailmaan. Hän haastattelee piispoja, teologeja, histo­rioitsijoita ja kulttuurivaikuttajia Suomessa ja Ruotsissa. Fem 2.4.

Juhani Seppäsen juontaman trilogian päättää sarja Suomi on suomalainen. Suomalaista Suomea analysoivat ihmiset elämän eri osa-alueilta, arkkipiispa Kari Mäkisestä muusikko Maija Vilkkumaahan ja tanssija Tero Saarisesta taloustutkija Sixten Korkmaniin. TV1 4.4.

Altai 30 päivässä. Ville Haapasalo matkaa nyt Kaakkois-Venäjälle Altai-vuoristoon. Siellä viihtyy uhanalainen lumileopardikin. Teema & Fem 26.4.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Kevät

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pyörällä mereen ajanut Aleksander Lauraéus, 43, oli kuolla Hietalahden satama-altaaseen – nyt hän vaatii lisää tikapuita rantamuureille

  2. 2

   ”Tuntui kuin koko talo räjähtäisi” – Pitseriaan tehtiin omistajan mukaan polttopulloisku Espoossa, poliisi ottanut useita kiinni

  3. 3

   Kaupunkiympäristön tuhoaminen pyöräilyn varjolla on lopetettava – Jos ei voi ajaa nykyisiä pyöräteitä pitkin, niin ei ole pakko ajaa ollenkaan

  4. 4

   Oletko grillannut aina väärin? Kemisti kertoo, miten paistat täydellisen pihvin

  5. 5

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  6. 6

   Suomessa käytetyt lasipurkit matkaavat pitkän matkan puhdistettaviksi ja päätyvät usein takaisin – Miksi jätelasia ei käsitellä Suomessa?

  7. 7

   Perussuomalaisten jakautuminen puhuttaa myös Venäjällä – ja Halla-ahon puoli on suositumpi

  8. 8

   Humaltujia on neljää tyyppiä – Jos olet ”Mr. Hyde”, syy voi olla perimässä

  9. 9

   Ramadanin päättymistä juhlittiin shoppailun merkeissä Itä-Helsingissä – Mellunmäessä moskeijasta puhdistettiin rasistisia töhryjä

  10. 10

   Kansanedustaja Juha Pylväs piti kahdessa vuodessa kuusi puheenvuoroa: ”En jaksa puhua diipadaapaa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  2. 2

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  3. 3

   Luonnonvastaisista, sairaista koiraroduista pitää päästä eroon

  4. 4

   Punttisalilla aloittelijat ja hyvän perimän omaavat ovat vahvoilla – HS listasi seitsemän vinkkiä lihasten kasvattamiseen

  5. 5

   Stand-up-koomikko Iikka Kivi katuu höyrähtämistään Halla-ahon ajatuksiin – ei voi olla ”vähän kuin ilta- tai viikonloppunatsi”

  6. 6

   Kyypartiomies Mikko Turunen puolustaa pahamaineisia käärmeitä – video näyttää, kuinka haastattelutilanne muuttuikin kyyn yllätys­hyökkäykseksi

  7. 7

   Pariskunta muutti kaupungista maalle, hankki eläinlauman ja ryhtyi tuottamaan ruokaansa itse – ”Ensimmäisessä teurastuksessa seisoin nurkan takana sormet korvissa”

  8. 8

   Humaltujia on neljää tyyppiä – Jos olet ”Mr. Hyde”, syy voi olla perimässä

  9. 9

   Putken rikkoutuminen puski tulikuumaa höyryä Helsingin ydinkeskustassa – julkisen liikenteen erikoisjärjestelyt jatkuvat vielä maanantaina

  10. 10

   ”Tuntui kuin koko talo räjähtäisi” – Pitseriaan tehtiin omistajan mukaan polttopulloisku Espoossa, poliisi ottanut useita kiinni

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  2. 2

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  7. 7

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  10. 10

   Krp: Temppeliaukion kirkon suuroperaatio johtui terrori-iskuun varautumisesta – poliisin mukaan välitöntä uhkaa ei ole

  11. Näytä lisää