Valikko
Kulttuuri    |   Televisio

Bumtsibum palaa tänään ruutuun hyvin levänneenä, mutta ilman Marcoa

Nami namin positiivinen henki elää ja on vahvasti ajassa kiinni.

Kun vuodesta 1997 MTV3:lla pyörinyt BumtsiBum! lopetettiin 2005, nousi kansasta kohahdus. Lopettamisen syyksi kerrottiin ohjelman saavuttaneen huippunsa ja huipulla on hyvä lopettaa. Yleisöennätyksensä BumtsiBum! oli tehnyt jo vuoden 1999 tammikuussa, katsojia oli peräti 1 727 000.

Kansansuosiosta huolimatta ohjelman katsojasegmentti ei tainnut olla mainostajille ihan kohdillaan. Siis ei tarpeeksi nuorta ja urbaania.

Kun ohjelman paluusta ilmoitettiin lokakuussa 2016, kohahdettiin taas. Itse kullakin heräsi epäilys, miten ohjelma voisi kerätä perinteisen tv-ruudun ­äärelle uusia, nuoria katsojia. Heillehän Bumtsibum – tällä kertaa ilman huutomerkkiä – on lähinnä hämärä muisto pianoa pimputtelevasta Seppo Hovista ja setämiesten heilumisesta schlagerin tahtiin.

Ja eihän se edes olisi enää mikään Bumtsibum!, koska juontajana ei jatkaisi (iso kohahdus) Marco Bjurström.

Mistäs nyt iloinen meininki ja nami nami, tuo elämänmyönteistä asennetta kuvaava ilmaisu, jonka Bjurström ohjelmassa lanseerasi?

Bumtsibumille pitkä lähetystauko taisi tehdä hyvää. Sen ­aikana on kasvanut uusi otollinen katsojasegmentti. Nykyään on nimittäin ihan ok ja pop olla nami nami -positiivinen, kuunnella Suomi-iskelmää ja Euro­viisuja sekä katsoa tv-ohjelmiston kulmakiveksi naftaliinista nousseita tv-visailuja.

Nämä asiat eivät kuuluneet cooliuden kenttään 90-luvulla ja jos niistä puhuttiin, niin ihan hiljaa kuiskattiin.

MTV3:n sisältöjohtaja Marko Karvo uskoo ohjelman menestykseen juuri siksi, että ”musiikkiviihde kiinnostaa suomalaisia erittäin paljon iästä riippumatta”.

Ainakin nami nami -henkinen perinne oli vahvasti elossa uuden Bumtsibumin nauhoituksissa helmikuussa Yleisradion studiotalolla. Toisena esitettävän jakson kilpailijat Roope Salminen, Ellinoora, Sanni ja Jon-Jon pomppivat ympäri studiota, halailevat ja heittäytyvät täysillä kappaleiden tulkintoihin. Kalle Lindroth on piirun verran Bjurströmiä hillitympi juontaja, pianistit Heikki Puhakainen ja Lasse Piirainen hallitsevat oikean sävellajin lisäksi myös verbaliikan.

Itse visailun rakenne on sama, mutta joitakin sen osia on uudistettu.

Mukana on esimerkiksi vanha tuttu leikki, jossa kilpailijat valitsevat vuorollaan numeron ja varovat sitä punaista. Numeroiden alta paljastuvat kappaleen sanat. Biisilistalla on kaikkea kotimaisesta klassikkoihin, Anna Puusta ja Roope Salmisesta Jay-Z:hin ja Beatlesiin.

Nähtäväksi jää, välittyykö tunnelma myös kotisohvalle.

Bumtsibum alkaa MTV3:lla klo 20.00.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Musiikki
 • BumtsiBum

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teslan luova johtaja jätti työnsä ja päätti matkustaa Käpylään – Teknologia tekee meistä narsistisia addikteja, hän väittää

  2. 2

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  3. 3

   Lääkärit ovat kalliita osastonsihteereitä

  4. 4

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  5. 5

   Etera ja Ilmarinen aikovat yhdistyä Suomen suurimmaksi työeläkeyhtiöksi

  6. 6

   Maa on litteä – Voiko se olla totta? Skepsis-yhdistyksen juhlakirja esittelee epäilijöille nykyajan huuhaata ja rajatietoa

  7. 7

   Östersundomin metrolinja vedettiin jälleen kerran uusiksi – kalliiksi tullut unelma uudesta jätti­kaupunginosasta on ajautumassa vuosikymmeniksi pöytälaatikkoon

  8. 8

   Ulkoministeri Soini nimitti Jutta Urpilaisen rauhanvälityksen erityisedustajaksi

  9. 9

   Valtio myi 128-vuotiaan arvorakennuksen Punavuoresta 14 miljoonalla – taloon aiotaan rakentaa taas asuntoja

  10. 10

   Seppo Ojala on pappi, mutta hän ei tiedä, onko Jumalaa olemassa – ”Haluan pysyä mieluummin kriittisenä epäilijänä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  2. 2

   Parisuhde tuntuu puuduttavalta nykymaailman helppouden keskellä – Pitkästä liitosta on rakastuminen kaukana

  3. 3

   Tiina luuli saaneensa pojan, mutta lapsi sanoo olevansa tyttö ja pukeutuu pinkkiin – Alaikäisten transsukupuoli­suuden selvitykset lisääntyvät räjähdysmäisesti

  4. 4

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  5. 5

   Netflix peruu sarjojaan, ja se on hyvä uutinen

  6. 6

   Maailmanlaajuista verkkohyökkäystä ei ole saatu pysäytettyä – Asiantuntija: Moni tekijä viittaa venäläisrikollisiin

  7. 7

   Suomalainen unisex-symboli ei ollutkaan uusi: Merkin suunnittelija vastaa plagiointisyytöksiin

  8. 8

   Käräjäoikeus määräsi Uberin maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta takavarikkoon 250 000 euron edestä – Uber aikoo valittaa päätöksestä

  9. 9

   Syyte: Sarjakuristaja valmisteli alaikäisen tytön kuristamista Helsingissä – syyttäjä vaatii neljän vuoden enimmäistuomiota, syytetty pysyy vangittuna

  10. 10

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  7. 7

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  8. 8

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  9. 9

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  10. 10

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  11. Näytä lisää