Valikko
Kulttuuri    |   Konserttiarvio

Saara Aallon anteliaan ”kiitoskonsertin” lainakavalkadi kasvoi komeasti Helsingin areenassa

Laulajan lempikappaleiden ohessa koettiin X Factor -voittaja Matt Terryn vierailu sekä Aallon oma uutuuskappale.

Se ei alkanut hyvin. Saara Aallon Britannian X Factor -kiertueen jälkeisen Helsingin areenakonsertin alku herätti – jos ei huolen niin selkeän epäilyn.

Muutaman ensimmäisen kappaleen ajan konsertin tunnelma vaikutti nimittäin hämmästyttävän kalsealta, jopa kylmäkiskoiselta.

Kun kimallepukuinen Aalto ”lensi” vaijerin kannattelemana ilmojen halki glittersateessa lavalle, yleisön reaktio oli kaukana siitä hurmoksesta, joka koettiin Senaatintorilla joulukuun alkupuolella brittisarjan kuvausten yhteydessä.


Niinköhän on käynyt, että alkuvuoden vähäinen näkyvyys kotimaassa on syönyt innostusta? Etenkin, kun uutta musiikkia ei ole odotuksista huolimatta kuulunut.

Hillityn, varovaisen ja jopa pitkäveteisen alun jälkeen pelastajaksi saapui ylväästi permannon keskelle rakennetun lavalle punaisissa valoissa astellut X Factor -voittaja Matt Terry, joka sähköisti ilmapiirin reilun puolen tunnin kuluttua konsertin alkamisesta.


Kansainvälisen meiningin jatkoksi itse Terryä enemmän konsertti taisi hyötyä siitä, että laulajia oli nyt kaksi. Kahdella sivulavalla vahvistettu massiivinen lavakokonaisuus pääsi nyt oikeuksiinsa – areenakonsertti alkoi tuntua areenakonsertilta.

Aalto on myös loistava hahmo tulkitessaan musikaalihenkisiä duettoja.

Jos lattarisävyinen You Had My Heart oli voittajaparin odotettu ja ilmeisesti ensimmäinen yhteisesitys koskaan, tuoreimman Bond-elokuvan tunnussävelmä Writings on the Wall herätteli yleisöä puolelleen: Sam Smithin tutuksi tekemä kappale soi voittajakaksikon tulkintana synkeää ja pateettista mutta isolle yleisömassalle sopivan tuttua draamaa.

Lisää pökköä pesään heivasi Bohemian Rhapsody, joka laulukilpailussa kuullun tavoin oli valitettavasti karsittu hulvattomimmasta revittelyosasta. Hienosti kulki silti.

Aallon kannalta ehkä leimallisin X Factor -laulu, Björkin tunnetuksi tekemä It’s Oh So Quiet, kasvoi konsertin alkupuolen upeimmaksi soolonumeroksi. Kappaleen vauhdikas sadunhohtoinen leikkimieli, koreografiat ja ilmapallot olivat kuin tehty sille Aallolle, jonka edesottamuksia joka neljäs suomalainen seurasi tv:n välityksellä finaalissa.


Jos Aallon lempikappaleille rakentuneen ja artistin ”kiitoskonsertiksi” luonnehtiman illan ensimmäinen osa oli suurten poplainojen näytöstä, väliajan jälkeen laulaja palasi uransa lähtöpisteeseen. Kuuden vuoden takaiselta Blessed with Love -albumilta kuultiin poimintoja alkuun pelkän pianosäestyksen voimin.

Kun tukena ei ollut tunnettuja pophittejä, vaikutelma jäi Aallon taidoista huolimatta ohueksi.

Out of Sight, Out of Mind -kappaleensa Aalto esitti pikkusiskonsa Suvin kanssa. Aallon Talent-kilpailuvalmentaja Michael Monroe saapui isojen suosionosoitusten myötä jakamaan Both Sides Now -balladin.


Frozen-kliimaksi Let It Go sekä Sian Chandelier olivat odotetusti niitä hetkiä, jolloin Aalto oli enemmän kuin kotonaan yhtä massiivisesti pauhanneiden kappaleiden kanssa.

Aallon entisen kumppaninsa ja tangokuninkaan Teemu Roivaisen kanssa esittämä Con te partirò lipsahti tyyli- ja kappalevalintana taas vahvasti kuluneen puolelle, vaikka tulkinnassa ei ollut moitittavaa.

Tv:stä tuttu Diamonds-sikermä – Diamonds Are Forever sekä Diamonds are a Girl’s Best Friend – sekä River Deep, Mountain High svengasivat irtonaisina ja komeina show-numeroina loppunostatuksessa.

Ja tulihan se sieltä lopuksi, sentään yksi kokonaan uusi Aalto-kappale.

Big Dreams and Dirty Fingernails kulki mallikkaana ja lupaavana piano-house-tyylisenä diskopoppina.

Alkukankeuden jälkeen väliaika mukaan luettuna lähes kolmen tunnin anteliasta konserttia saattoi pitää upeana työvoittona.

Tuotannon puolesta ilta oli poikkeuksellinen. Näin isoa konserttiproduktiota rakennetaan pukuja ja koreografioita myöten harvoin vain yhden illan tarpeisiin.

Järvenpääläisessä teollisuushallissa jauhettujen harjoitusten tulokset palkitsivat läheltä ja kauempaa saapuneet noin 13 500 kuulijaa.

Saara Aallon kappalelista Helsingin areenan konsertissa:

Alive (Sia-laina)

Bad Romance (Lady Gaga –laina)

Everybody Wants to Rule the World (Tears for Fears –laina)

My Bird Wuthering Heights (Kate Bush –laina)

The Winner Takes it All (Abba-laina)

Who You Are (Jessie J –laina)

You Had My Heart Writings on the Wall (Sam Smith –laina)

Bohemian Rhapsody (Queen-laina)

It’s Oh So Quiet (Betty Hutton/Björk-laina)

Je suis Malade (Lara Fabian –laina)

(väliaika)

Run (Snow Patrol/Leona Lewis –laina)

Letting Go

Can I Keep the Pictures?

Out of Sight, Out of Mind

Both Sides, Now (Joni Mitchell –laina)

Cage Bird

Varpaisillaan

Let it Go (Frozen-elokuvasta)

Chandelier (Sia-laina)

Con te partirò (Andrea Bocelli –laina)

Diamonds Are Forever (Shirley Bassey –laina)

Diamonds Are a Girl’s Best Friend (Carol Channing/Marilyn Monroe –laina)

River Deep – Mountain High (Tina Turner -laina)

Big Dreams and Dirty Fingernails No More Tears (Enough is Enough) (Barbra Streisand/Donna Summer –laina)

No Fear

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  2. 2

   Maailmankuulun tubettajan lennokki­video Lapista saattaa päätyä poliisi­tutkintaan – ”Villi tapaus, jossa ihminen roikkui dronesta”

  3. 3

   Sähköautojen 400 kilometrin toimintasäde on tuhlausta, sanoo VTT:n johtava tutkija – syynä suomalaisten ajotavat ja autojen hinnat

  4. 4

   Laaja tutkimus: Suomen sairaaloissa saa maailman seitsemänneksi parasta hoitoa

  5. 5

   ”Käypäs tyttö keittämässä kahvit” – Meillä keski-ikäisillä miehillä on valta ja vastuu muuttaa asenteemme

  6. 6

   Millaista on lähteä vanhempien synnyinmaahan ”ojentautumaan”? Suomessa kasvanut Kawsar pakotettiin lapsena Somaliaan ”länsimaistumisen estämiseksi”, paluulippu irtosi näyttelemällä kilttiä

  7. 7

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  8. 8

   Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule”

  9. 9

   Molemmat mielenosoitukset jatkavat sittenkin Rautatientorilla – leirit joutuvat kuitenkin siirtymään pois Maailma kylässä -festivaalin alueelta

  10. 10

   Näin kehut lastasi oikein: Taitava kannustus motivoi, mutta huono kehu saa lapsen häpeämään

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Näin opetat lapsen syömään terveellä tavalla – Psykologi: Jos isä tavoittelee kesäkuntoa ja äiti syö vain salaattia, lapsen suhde ruokaan voi vinoutua

  2. 2

   Kiipeilijän kuva todistaa: Osa Mount Everestin huipusta romahti – ”Se oli mahtava kiviseinämä, jonka tilalla on nyt löysää kivimurskaa ja muuta maaperää”

  3. 3

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  4. 4

   ”Käypäs tyttö keittämässä kahvit” – Meillä keski-ikäisillä miehillä on valta ja vastuu muuttaa asenteemme

  5. 5

   Millaista on lähteä vanhempien synnyinmaahan ”ojentautumaan”? Suomessa kasvanut Kawsar pakotettiin lapsena Somaliaan ”länsimaistumisen estämiseksi”, paluulippu irtosi näyttelemällä kilttiä

  6. 6

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  7. 7

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  8. 8

   Painoni ei kuulu sinulle, ohikulkija

  9. 9

   Näin kehut lastasi oikein: Taitava kannustus motivoi, mutta huono kehu saa lapsen häpeämään

  10. 10

   Mitä ihmettä Lauri Tähkälle tapahtui loppuunmyydyllä areenakeikalla? – Alku oli kauheaa sekoilua, loppu ihmeellisen komea työvoitto

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Vaihdoin poikatukan polkkatukkaan ja ihmisten suhtautuminen muuttui hetkessä: Ulkonäkö panee ihmiset naurettavan ahtaisiin rooleihin

  4. 4

   Vanhempien on vaikea tunnistaa lapsen erityis­lahjakkuutta – Nyt asian­tuntijat kertovat, mitkä ovat lahjakkuuden merkkejä

  5. 5

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  6. 6

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  7. 7

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  8. 8

   Sinkku elättää sinunkin lapsesi – kuka kyseenalaistaisi äärimmäisyyksiin viedyn lapsi- ja perhekeskeisen politiikan?

  9. 9

   Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

  10. 10

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä
  3. Sampo Terho HS:n ehdokastentissä: Pitäisin nykyisen salkkuni ja ottaisin pääministerin sijaisuuden
  4. ”Terroristit ovat sieppauksen takana” – Afganistanin sisä­ministeriö kommentoi HS:lle suomalais­naisen sieppausta
  5. Pakistanilainen Oscar-ohjaaja on näyttänyt, että dokumentilla voidaan vaikuttaa: kunniamurhasyytteen kumoaminen vaikeutuu
  6. Orpo: ”Kreikka täyttää vaatimukset” uuteen miljardien lainapakettiin – tänään ei riitele Kreikka vaan IMF ja euromaat
  7. Tunti sitten
  8. Millaista on lähteä vanhempien synnyinmaahan ”ojentautumaan”? Suomessa kasvanut Kawsar pakotettiin lapsena Somaliaan ”länsimaistumisen estämiseksi”, paluulippu irtosi näyttelemällä kilttiä
  9. Soini kertoi yksityiskohtia presidentti Koiviston hautajaisista: Kunnia­laukauksia ei ammuta, yleisöllä mahdollisuus osallistua siunaus­tilaisuuteen
  10. Molemmat mielenosoitukset jatkavat sittenkin Rautatientorilla – leirit joutuvat kuitenkin siirtymään pois Maailma kylässä -festivaalin alueelta
  11. Sienet kannattaa grillata tai mikrottaa – niin ravintoarvot säilyvät parhaiten
  12. Maailmankuulun tubettajan lennokki­video Lapista saattaa päätyä poliisi­tutkintaan – ”Villi tapaus, jossa ihminen roikkui dronesta”
  13. Näytä lisää