tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Äänitaiteilija Susan Philipsz on ensi vuoden IHME-taiteilija

2.4.2009 12:00

Christian Westerback / HS

Pro Arten ensi vuoden IHME-projektin tekijä on Susan Philipsz.

Pro Arten ensi vuoden IHME-projektin tekijä on Susan Philipsz.

Berliinissä asuva skotlantilainen taiteilija Susan Philipsz on brittitaiteilija Antony Gormleyn seuraaja Pro Arte -taidesäätiön IHME-projektin taiteilijana.

Kollektiivista savenmuovailua seuraa jotain paljon aineettomampaa, kun Philipsz toteuttaa vuoden 2010 IHME-projektina tilapäisen julkisen taideteoksen Helsinkiin.

Susan Philipsz (s. 1965) on äänitaiteilija, joka museo- ja gallerianäyttelyjen lisäksi tunnetaan erilaisiin julkisiin paikkoihin toteutetuista teoksista. Pro Arte -säätiön valintaperusteluissa painoi nimenomaan Philipszin kiinnostus yhteisöllisyyteen ja julkiseen tilaan.

Philipszin teosten lähtökohdat ovat usein populaarimusiikissa ja elokuvien tunnussävelissä. Häntä kiinnostavat laulun psykologiset vaikutukset ja se, miten laulu voi herättää tunteita ja muistoja. Suomessa Philipsz on esiintynyt ARS06-näyttelyssä, jossa oli kuultavissa hänen ääni-installaationsa Two Part Harmony.

Tämänvuotinen IHME-projekti, Antony Gormleyn Savi ja kollektiivinen keho jatkuu edelleen Kaisaniemen kentällä kuplahallissa. Yleisö muovailee savea perjantaihin saakka, ja sen jälkeen kymmenen päivän muovailun tulokset ovat kaikkien nähtävillä 4.–7. huhtikuuta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>