tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Lauri Tähkä & Elonkerjuu laittoi lopullisesti pillit pussiin

15.3.2011 0:47

Sari Gustafsson / LEHTIKUVA

Laulaja Lauri Tähkä Emma-ehdokkaiden julkistamitilaisuudessa Helsingissä 30. marraskuuta 2009. Tähkän päätöksestä yhtye on nyt hajonnut.

Laulaja Lauri Tähkä Emma-ehdokkaiden julkistamitilaisuudessa Helsingissä 30. marraskuuta 2009. Tähkän päätöksestä yhtye on nyt hajonnut.

Viidesti peräkkäin Emma-gaalan yleisöäänestyksessä vuoden parhaaksi yhtyeeksi valittu Lauri Tähkä & Elonkerjuu on lopettanut toimintansa. Yhtye ilmoitti yöllä kotisivuillaan, että sen kaavailema pitkä tauko muuttuikin lopulliseksi eroksi.

Bändin keulahahmo Lauri Tähkä eli Jarkko Suo kertoi viime viikolla muille muusikoille, että "haluan tehdä jotakin muuta ja tähän touhuun mun takkini on tyhjä".

Yhtyeen muut jäsenet saivat Lauri Tähkältä torstaina 10. maaliskuuta sähköpostin, jossa hän kertoi, että ei enää näe mahdollisuutta jatkaa bändiä. "En näe tällä hetkellä sitä laulun tekemisen intohimoa itsessäni, jolla on suoranainen yhteys bändisovituksiimme, keikkailuun, treenaamiseen, uuden kehittämiseen tai keksimiseen."

Bändin muiden jäsenten mukaan päätös on yksin Lauri Tähkän.

"On sääli että tämä ilo katoaa varsin klassisella tavalla" he harmittelevat ja kiittävät yhtyeen faneja. "Eniten ikävä tulee teitä kaikkia!"

Lauri Tähkä & Elonkerjuun suosio räjähti valtaisaksi Maailma on renki -albumin (2006) ansiosta. Myydyimmäksi levyksi nousi Tuhannen riemua (2007), jota on myyty lähes 126 000 kappaletta.

Yhtyeen viimeiseksi studioalbumiksi jäi Tänään ei huomista murehdita (2009).
Aiheesta enemmän tiistain Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>