keskiviikko 27.8.2014 | Rauli  Onnittele e-kortilla
LEVYARVIO Pinetop Perkins and Willie "Big Eyes" Smith: Joined at the Hip.Telarc. 22 e.

Perkins Pinetop: Joined at the Hip

Julkaistu: 1.10.2010 lehdessä osastolla Kulttuuri

LEVYT. Amerikkalainen pianisti Pinetop Perkins voisi valistaa kuulijoitaan, kuinka bluesit tunnelmat olivat edellisen suuren laman aikana, sillä hän aloitteli uraansa jo silloin - 80 vuotta sitten.

Mississippin suistomaalla syntynyt Perkins, 97, lienee nyt vanhin säännöllisesti esiintyvä ja levyttävä bluesmuusikko - ystävä ja kitaristi David Honeyboy Edwardson on kaksi vuotta nuorempi.

Tuoreimmalla tallenteellaan Perkins tulkitsee yhtä vanhaa virttä, jonka kättään ojentava kertoja on jo väsynyt, heikko ja riutunut, mutta albumin nimi Joined at the Hipei viittaa lonkkaleikkaukseen. Se on ojennus toiselle vanhalle ystävälle, 74-vuotiaalle rumpali-huuliharpistille Willie "Big Eyes" Smithille, jonka kanssa Perkins on jakanut musiikillista historiaa yli 40 vuotta. Tämä on silti heidän ensimmäinen yhteinen levytyksensä liidereinä.

Vuodet ovat kuitenkin sivuseikka, sillä Joined at the Hipolisi voitu tehdä Chicagossa yhtä hyvin 20 tai 40 vuotta sitten. Koko keikkaa leimaa rouhea, rento ja alleviivaamaton ajattomuus, vaikka toinen puoli levyn lauluista on uusia.

Niistä vastaa myös vokalistin osuuden hoitava Willie Smith, mutta perinnetietoisen albumin vahvaan avaukseen Grown Up To Be A Man kannattaa suhtautua hymynkareisella varauksella. Kuten Perkinsin laulamaan vanhaan omaan Grindin' Maniin, jonka tekstin perusteella hän voi jatkaa hyvinkin satavuotiaaksi.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>