tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Salatut elämät kirvoitti keskustelun väkivallasta

3.6.2009 21:02

Kohutussa jaksossa mielenhäiriöön joutunut Eero (Teemu Lehtilä) huumaa raskaana olevan vaimonsa Paulan (Johanna Nurmimaa).

Kohutussa jaksossa mielenhäiriöön joutunut Eero (Teemu Lehtilä) huumaa raskaana olevan vaimonsa Paulan (Johanna Nurmimaa).

MTV3:n Salatut elämät -draamasarjan maanantaina esitetty kevään viimeinen jakso Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka on herättänyt laajaa keskustelua muun muassa lehtien nettipalstoilla.

Järkyttäväksi koetussa jaksossa annetaan ymmärtää, että raskaana oleva nainen haudattiin elävältä, ja sarjan keskuspaikkoihin kuuluva ravintola räjäytettiin kesken häiden vieton. Tapahtumien kehitys jäi kesätauon ajaksi auki.

Myös viestintäministeriöön tuli tiistaina sähköpostia jaksosta. Viestintäministeri Suvi Lindén otti yhteyttä MTV3:n johtoon.

"Olin yhteydessä avustajani välityksellä toimitusjohtaja Pekka Karhuvaaraan kansalaispostista, jota ministeriö saa säännöllisesti. Tiistaina tuli yhteydenottoja Salatuista elämistä, mutta kansalaiset ovat olleet huolissaan myös Madventures-sarjasta", Suvi Lindén sanoo.

Sotkamon vierailulla tiistaina Suvi Lindénille luovutettiin adressi, jonka on allekirjoittanut 1 900 ihmistä. Siinä vaaditaan televisioväkivallan rajoittamista ja perätään yhteiskunnan vastuuta.

"Olemme yhteydessä televisioyhtiöihin, jotka keskustelevat säännöllisesti televisio-ohjelmien sisällöstä. Ongelmana on se, että television ja netin rajapinta on muuttunut. Televisiota koskevat säännökset katseluajoista ja ikäsuosituksista voidaan netissä kiertää. Vastuu siirtyy enemmän vanhemmille ja sisällön tuottajille", Lindén sanoo.

Lapsiasiainvaltuutettu Maria Kaisa Aula kannustaa vanhempia tekemään Viestintävirastolle kantelun, jos parhaaseen katseluaikaan esitetyssä Salattujen elämien jaksossa on ollut ajankohtaan sopimatonta materiaalia.

"Viestintävirasto valvoo televisio- ja radiotoimintalain ja ikärajojen noudattamista, mutta ei oma-aloitteisesti. Katsojien on hyvä kertoa kokemuksistaan virastolle, jolloin virasto voi tutkia asiaa ja pyytää lausuntoa valtion elokuvatarkastamolta. Se jälkeen voidaan tehdä kannanotto ja mahdollisesti paheksua lapsille sopimattoman ohjelman esittämistä väärään aikaan", Aula sanoo.

Salattujen elämien päätösjaksosta syntynyt keskustelu on tullut MTV3:n draamapäällikkö Sarita Harmalle osittain yllätyksenä.

"Ohjelmasta tulee aina paljon palautetta monelta suunnalta. Uskoimme, että kevään päätösjakso herättää keskustelua, koska jännitteet ja käänteet ovat niin kohollaan. Osa palautteen sisällöstä yllättää, koska ohjelmaa kommentoivat ihmiset, jotka eivät ole nähneet jaksoa. Siinä on nähty asioita, joita siinä ei ole. Kukaan ei ole kuollut eikä haudattu elävältä."

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>