lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

TV2:n Vihaillassa ei päästy yksimielisyyteen vihapuhe-käsitteestä

20.9.2011 22:51

Ylen TV2:n Vihaillan keskustelijat eivät päässeet tiistai-iltana yksimielisyyteen vihapuhe-käsitteestä. Keskustelijoina oli muun muassa puolueiden nuorisopoliitikkoja, kirjailijoita ja eri alojen tutkijoita.

Suuri osa ensimmäisestä tunnista kului siihen, että keskustelijat yrittivät selvittää, mitä vihapuhe oikein on. Kirjailija Maria Syvälä totesi sen olevan yhteen ihmisryhmään kohdistuvaa puhetta.

"Sillä esimerkiksi demonisoidaan maahanmuuttajat."

Terrorismia tutkinut Leena Malkki puolestaan ihmetteli, miksi vihapuhe on Suomessa tulenarka aihe.

Hommaforumin perustajan Matias Turkkilan mukaan suuri osallistujajoukko voi toki lietsoa väkivaltaan, mutta hän muistutti, että Hommaforumissa jokainen voi tuoda erilaisia näkemyksiään esille.

Tähän ääriryhmistä kirjoittanut Jyri Hänninen vastasi, että Hommaforumin kaltaisilla keskustelupalstoilla esiintyvät yksimieliset ihmiset.

"Siinä ei synny debattia", hän sanoi.

Vasemmistonuorten Li Andersson ihmetteli maahanmuuttokriittisten väitteitä, joiden mukaan maahanmuutosta ei saisi keskustella. Kokoomusnuorten Wille Rydman huomautti, että maahanmuutosta keskustellaan nykyään Suomessa paljon, minkä hän arvioi hyväksi asiaksi.

"Mutta kriittiset kommentit leimataan usein vihapuheeksi."

Keskustelussa mukana olleet nuorisopoliitikot olivat yhtä mieltä yhdestä asiasta: norjalaisen Anders Behring Breivikin surmatöiden taustoista. Kyse oli heidän mielestään poliittisesta teosta.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>