keskiviikko 20.8.2014 | Sami, Samuli  Onnittele e-kortilla

Trio Töykeät lopettaa lopullisesti

23.4.2008 19:58

Yli kaksi tuhatta konserttia. 43 maata. 7 levyä.

Ja 20 vuotta jazzyhtyeenä – melkein.

Niin, pianisti Iiro Rantalan, basisti Eerik Siikasaaren ja rumpali Rami Eskelisen perustama Trio Töykeät täyttäisi tällä viikolla tasavuosia – jos olisi vielä voimissaan.

Sen ensimmäinen keikka oli vuonna 1988 toisessa Espoon April Jazzissa, jossa Rantalan uusi Iiro Rantala New Trio lanseeraa juuri tänä vuonna ensimmäisen oman albuminsa.

Mutta loppuvuodesta 2006 luovalle tauolle jäänyt Trio Töykeät on nyt hajonnut. Lopullisesti.

"Lopettamiseen ei liity erityistä dramatiikkaa, mutta minä sen päätöksen lopulta tein", myöntää Rantala, joka oli Trio Töykeiden debyyttikeikalla vasta 18-vuotias lukiolainen.

"Ensimmäiset kymmenen vuotta olivat niin nousujohteisia, että meitä alettiin pitää ikuisena. Viidennentoista vuoden vaiheilla into kuitenkin lopahti nopeasti. Hauskinta tässä lopussa oli, että keikat paranivat koko ajan – ja viimeiset olivat jo aivan hurjia."

"Vaikka kyllä me yritimme: mietimme Eerikin ja Ramin kanssa moneen kertaan erilaisia lähestymistapoja. Mutta lopulta minä en yksinkertaisesti keksinyt ryhmälle enää mitään uutta soitettavaa", muistuttaa Rantala, joka oli Trio Töykeiden pääasiallinen säveltäjä.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>