tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Tuskassa vietettiin metallista ensi-iltaa

2.7.2010 23:15

Roni Rekomaa / Lehtikuva

Devin Townsend eli Ziltoid The Omniscient esiintyi Tuska-festivaaleilla perjantaina.

Devin Townsend eli Ziltoid The Omniscient esiintyi Tuska-festivaaleilla perjantaina.

Tuska-festivaalin reilut 11 tuhatta perjantaikävijää pääsivät todistamaan jotain ennennäkemätöntä, kun kanadalainen Devin Townsend antoi Suomessa maailmanlaajuisen ensi-illan rockoopperalleen Ziltoid the Omniscient.

Samalla Tuska näytti, että sen ohjelmavastaavilta löytyy hienoa taiteellista silmää, sillä metallimaailmasta löytyy taatusti varmempiakin yleisömagneetteja kuin hulluksi neroksi ja metallimusiikin Frank Zappaksi nimetyn Townsendin visiot.

Musiikin ja screenille heijastettujen videopätkien yhteispelillä koottu, juoneltaan sekava mutta hupaisa tarina Ziltoid-nimisestä avaruusolennosta veti kuitenkin paikalle paljon katsojia, jotka myös jaksoivat seurata illan päätösshow'ta tarkkaavaisesti, vaikka se tarjosikin keskimääräistä vähemmän tilaisuuksia nyrkinpuimiseen ja kertosäkeiden hoilottamiseen.

Hiostavan päivän päätteeksi olisi voinut käydä toisinkin.

Townsendin ohella perjantain ulkomaalaisnimiä olivat muun muassa Amerikan metallikonkari Testament ja Norjan black metal -genrestä omille teilleen ponnistaneet Ihsahn ja Satyricon. Kotimaista osaamista näyttivät esimerkiksi raisun surmacorekeikan tarjonnut Rytmihäiriö sekä hevipioneeri Tarot, joka toi lavalle myös Marco Hietalan Kuorosota-ohjelmassa luotsaaman Kuopion Häirikkökuoron.


Tuska-festivaali jatkuu Kaisaniemessä lauantaina kello 13.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>