keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Uuden musiikin festivaalia uhkaa lopettaminen

1.10.2008 13:01

Turun Uuden musiikin festivaali uhkaa kaatua talousongelmiin. Festivaali jäi viime kesänä yleisötavoitteestaan ja tuotti tappiota 105 000 euroa.

Festivaalin järjestäjä Parkpark Oy on hakenut avustusta tappioiden kattamiseksi Turun kaupunginhallitukselta, mutta hakemus hylättiin. Nyt yhtiön kassa on tyhjä ja laskut odottavat maksamista.

"UMF on miltei pakotettu lopettamaan toimintansa", festivaalin tuottaja Jaakko Parkkari kertoo. "Olemme varsin lähellä konkurssia."

Järjestäjän mukaan festivaalin tulokseen vaikuttivat myös maankäyttölupahakemuksen viipyminen ja Turun poliisilaitoksen asettamat järjestysmiesmäärät.

Uuden musiikin festivaali järjestettiin viime kesänä ensimmäistä kertaa Turun Kupittaanpuistossa.

Festivaali oli jättänyt hakemuksen alueen käytöstä maaliskuussa, mutta lupa myönnettiin vasta kesäkuun lopussa. Tapahtuman tiedotus ja markkinointi pystyttiin aloittamaan vain neljä viikkoa ennen festivaalin käynnistymistä.

Parkkari uskoo, että osin tästä johtuen festivaali jäi kolmanneksen asettamastaan 7 500 hengen yleisötavoitteesta.

Hän pitää kohtuuttomana myös poliisin asettamaa järjestysmiesmäärää, joka jouduttiin kolminkertaistamaan kolme päivää ennen tapahtuman alkua. Samalla järjestysmieskulut nousivat 43 000 euroon.

"Tänä vuonna järjestyshäiriöitä oli yksi, kun joku ulkopuolinen oli saanut päähänsä kiivetä aidan yli", Parkkari selventää Turun kaupunginhallitukselle lähettämässään hakemuksessa.

UMF haki Turun kaupunginhallituksella 105 000 euroa tappioiden kattamiseen sekä 55 000 euron vuosittaista avustusta vuosille 2009–2011. Tänä vuonna tapahtuma sai kaupungilta tukea 15 000 euroa, mutta samanaikaisesti festivaali maksoi kaupungille vuokrina ja maankäyttölupina yli 14 000 euroa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>