Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin varaudut reklamaatioihin

Kuluttaja
 
Helsingin Sanomat

Taskulamppu

Käy remonttipaikalla mahdollisimman usein. Pidä tehokasta taskulamppua mukana, sillä sähköt on katkaistu.

 

Kamera

Vie arvokkaat tavarat turvaan putkiremontin ajaksi. Jos joudut jättämään jotain asuntoon, valokuvaa tavarat. Remontin aikana kodissasi lampsii remonttimiehiä, ja jos ulko-ovi on auki, kadunkulkijakin voi päästä sisään.

Ota kuvia remontin etenemisestä – kännykkäkuvatkin kelpaavat. Kuvaa aivan aluksi huoneistokortti. Se on asunnon oveen kiinnitetty lista tilaajan toiveista. Tarkista, että asiat ovat oikein. Jos eivät ole, ota heti yhteyttä putkifirmaan. Työmiesten pitäisi vilkaista korttia joka käänteessä.

Jos huomaat jotain epäilyttävää, kuten rakennus- ja asennusvirheitä, ota niistä kuva todisteeksi.

 

Muistikirja tai tietokone

Tee muistiinpanoja, mitä asunnossa on tehty. Pidä kirjaa myös puhelinsoitoista. Säilytä sähköpostikirjeenvaihtosi putkifirman, valvojan ja isännöitsijän kanssa.

 

Puhelin

Jos huomaat virheen, ja työ on kesken, ilmoita siitä heti putkifirmaan. Jos on kyse vakavasta virheestä, ilmoita myös isännöitsijälle. Kun työt keskeytetään, voidaan estää suuremmat vahingot.

 

Mitta

Mittaa, onko kylpyhuoneen kalusteet sijoitettu oikeille paikoilleen. Moni halua nykyään asennuttaa wc-istuimen standardimittaa korkeammalle, jotta iäkkäämpänäkin pystyy nousemaan pytyltä vaivattomasti.

 

Vatupassi ja suorakulma

Tarkista tarvittaessa vatupassin ja suorakulman avulla, että kalusteet ovat oikeilla paikoillaan.

 

Lakikirja

Jos päätät putkiremontin yhteydessä parantaa kylpyhuoneen tai keittiön tasoa, olet itse näiden töiden tilaaja – ei taloyhtiö. Joudut itse valvomaan muutostöitä, ja jos jotakin menee pieleen, laatimaan myös reklamaatiot.

Jos virheiden korjaaminen ei suju, ota yhteys työmaavalvojaan. Hänen tehtävänsä on toimia puolueettomana asiantuntijana.

Kuluttajansuojalain 8. luvussa (Palveluksen ominaisuudet ja virhe, löytyy myös netistä) kerrotaan tarkasti kuluttajan oikeudesta vaatia virheellisen työn korjausta.

Korjaamisen sijaan voidaan sopia myös hinnanalennuksesta. Kuluttajalla on oikeus saada korvaus kohtuullisista kuluista.

 

Lisätietoa: www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta tai puh. 029 553 6901.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat