Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensihuolto on pyörän tärkein huolto

Kuluttaja
 
Helsingin Sanomat

Ensihuolto tehdään, kun uudella pyörällä on ajettu 300–500 kilometriä. Säännöllisesti ajavalla työmatkapyöräilijällä kilometrit tulevat täyteen 1–3 kuukaudessa. Tänä aikana uuden pyörän osat asettuvat paikoilleen.

"Vaijerit venyvät, jolloin vaihteiden säädöt muuttuvat. Myös pinnat ja poljinkammet venyvät sekä ohjaustangossa olevat ohjainlaakerit löystyvät", kertoo Magnus Liljestrand. Hän on huoltanut ja myynyt pyöriä pääkaupunkiseudulla lähes 30 vuotta pääasiassa Bike Planetissa.

Jos ensihuoltoa ei tehdä ajoissa, pyörän osat alkavat kulua. Siksi ensihuolto onkin pyörän tärkein huolto. Pyörä pestään ja rasvataan. Ohjainlaakeri, keskiölaakeri, navat, jarrut ja vaihteet tarkistetaan ja säädetään. Lisäksi vanteet suoristetaan.

"Perusvirhe vanteen suoristuksessa on, että yleensä vain kiristetään pinnoja, eikä tarvittaessa löystytetä vastakkaiselta puolelta", Liljestrand sanoo.

Pyörän myynyt liike tarjoaa ensihuollon usein alennuksella. Helsingissä pyöränsä ostopaikassa huoltava maksaa siitä halvimmillaan 25 euroa. Jos pyörää ei ole ostettu sitä huoltavassa liikkeestä tai ostopaikalla ei ole väliä, ensihuolto maksaa 48–90 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat