Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perhejuhlaan, opperaan, illalliselle: Tällainen juhla-asu kestää vuosikymmeniä

Stylisti Outi Broux valitsi HS:n lukijoille laadukkaat juhla-asut perhejuhlaan, oopperaan tai illalliselle.

Kuluttaja
 
Savanna Saarikko
Pitsi häivyttää käsivarsien alleja.
Pitsi häivyttää käsivarsien alleja.

Mekko

Pikkumusta, ikiklassikko
"Klassista pikkumustaa voi käyttää juhlissa vuodesta toiseen. Tässä Andiatan mallissa on alusmekko, jonka päällä on irrallinen pitsimekko. Valitsin pitsisen, koska pitsi on aina muodissa. Malli on lisäksi  armollinen muodoille. Pitsi häivyttää heikkoja kohtia kuten käsivarsien alleja paremmin kuin vaikka satiini.

Artikkeliin liittyvät

Näin mekko myös kestää paremmin kantajansa vartalon muutokset."

Vinkki: Koska alusmekko on irrallinen, pitsimekkoa voi käyttää myös muunvärisen alusmekon kanssa. Sillä tavalla vaatteeseen saa uutta ilmettä.

Malli: Blaze. Materiaali: polyesteria. Ostopaikka: Andiata, Helsinki. Hinta: 329 euroa.

Avokkaat

Nude Stiletto, käyttöikä noin kymmenen vuotta
"Stiletto eli piikkikorkokenkä on klassikoiden klassikko, jonka suurin läpimurto tapahtui jo 1950-luvulla. Valitsin nudenväriset kengät. Ne ovat mustia kenkiä ilmavampia ja pidentävät säärtä. Toki myös musta on klassinen väri.

Cambridgen herttuatar Catherine käyttää usein nudenvärisiä kenkiä. Nudeen voi yhdistää erilaisia laukkuja ja pukuja, koska se on niin neutraali väri.

Esimerkkimalli kestää aikaa vuosia, sillä se on hyvin yksinkertainen: ei korokepohjaa edessä eikä koristeita kengän päällä.

Ainoa trendikkyyteen viittaava on takaplaseerattu korko eli korko on ihan kengän takaosassa. Se tekee seisomisesta hieman epämukavaa, joten en suosittele tätä mallia aloittelijoille. Laadukkaan stileton tunnistaa jämäkästä korosta. Se ei heilu eikä väänny kävellessä."

Vinkki: Muista vaihtaa ajoissa korkolaput ja varo kynnystralleja.

Malli: Pura Lopez AE131, väri Vernice Face. Materiaali: nahkaa. Ostopaikka: Zio, Helsinki. Hinta: 215 euroa.

Kashmirvillainen ulsteri on juhlava.
Kashmirvillainen ulsteri on juhlava.


Takki

Musta ulsteri, ikiklassikko
"Kashmirvilla on lämmin, kevyt ja pehmeä. Se on villakangastakkien Rolls-Royce ja soveltuu erinomaisesti juhlapukeutumiseen.

Tämän ulsterin leikkaus on hyvin klassinen ja selkeä, ja se kestää siksi aikaa. Naisten ulsteri ulottuu perinteisesti hieman polven alapuolelle. Tumma väri on talvella paras."

Vinkki: Kashmirvilla kestää samalla lailla kuin mikä tahansa villakangas, kunhan säilytät sitä niin, ettei se altistu koille tai turkiskuoriaisille.

Malli: Cinzia Rocca Cashmere G234. Materiaali: kashmirvillaa. Ostopaikka: Ajatar, Helsinki. Hinta: 1 290 euroa.


Puku

Miesten tummansininen puku, käyttöikä noin kymmenen vuotta

"Hyvälaatuinen miesten puku kestää  vuosikausia. Tummansininen väri on jopa varmempi valinta kuin musta, sillä se ei ole niin synkkä ja virallinen. Jos vaatekaapista löytyy jo musta puku, seuraavaksi kannattaa hankkia tummansininen tai harmaa.

Valmistajilla on eri kaavoilla leikattuja pukuja, mutta selkeät ja suorat leikkaukset kestävät aikaa. Bossin lisäksi samasta hintaluokasta löytyy kotimaisen Turo Tailorin valmistamia pukuja. Molemmat ovat yhtä laadukkaita.

Tummansininen puku on jopa varmempi valinta kuin musta.
Tummansininen puku on jopa varmempi valinta kuin musta.

Miehen kannattaa käyttää liiviä, sillä se hoikentaa ja peittää vatsanseutua. Puvun kanssa ei tarvitse aina pukea kauluspaitaa ja kravattia, vaan rentoihin  tilaisuuksiin riittää esimerkiksi poolopaita liivin ja takin alle. Käytä vyötä puvunhousujen kanssa."

Vinkki: Jos haluat todella pitkäikäisen puvun, teetä se räätälillä omilla mitoillasi ja pyydä jättämään pukuun paljon saumanvaroja. Kun muoti ja oma vartalo muuttuvat, pukua voi uudistaa saumanvaroista.

Malli: Boss Hattrick/Final WE. Materiaali: villaa. Ostopaikka: Helsingin keskustan Stockmann. Hinta: 729 euroa.

Takki

Sami Kero HS, kuvankäsittely Miika Holopainen HS
Trenssin malli on pysynyt lähes samana yli sata vuotta.
Trenssin malli on pysynyt lähes samana yli sata vuotta.

Miesten trenssi, ikiklassikko
"Monilla klassikkotakeilla on historiansa armeijassa. Niin myös trenssillä. Burberry esitteli trench coatia eli juoksuhautatakkia Britannian armeijalle jo vuonna 1901, ja ensimmäisen maailmansodan trenssi oli brittiupseerien käytössä.

Malli on pysynyt lähes muuttumattomana yli vuosisadan, ainoastaan takin pituus voi vaihdella vuosikymmenten mukaan."

Vinkki: Tiivis ja laadukas puuvillakangas kestää sadetta ja kulutusta siistinä.

Malli: Burberry Klassinen trenssitakki. Materiaali: puuvillaa. Ostopaikka: Helsingin keskustan Stockmann. Hinta: 850 euroa.

Kengät

Käyttöikä jopa kymmenen vuotta
"Miesten juhlakengissä ei ole paksua pitopohjaa, vaan pohjan pitää olla tasainen ja ohut. Tässä Lloydin mallissa pohja ei ole nahkaa vaan kumia. Siksi niillä ei liukastele helposti Suomen talvessakaan.

Klassinen selkeä malli, jossa on perinteisiä reikäkoristeita, kestää aikaa vuosia. Musta on juhlakengässä varma värivalinta.

Lloydin kenkä ei ole juhlakenkien kalleimmasta päästä, sillä esimerkiksi käsintehdyt kengät maksavat alkaen 2 000 euroa. Esimerkkikengissä on kuitenkin enemmän käsityötä ja yksityiskohtia kuin täysin tehdasvalmisteisissa."

Vinkki: Jokainen nahkakenkä vaatii hoitoa kestääkseen vuodesta toiseen.

Malli: Lloyd Kanton EW. Materiaali: nahkaa. Ostopaikka: Aleksi 13, Helsinki. Hinta 195 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat