Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jotkut autonvaihtajat yrittävät salata autonsa vikoja autoliikkeeltä

Kuluttaja
 
Helsingin Sanomat

Rikkinäinen moottori tai muu iso vika laskee auton arvoa dramaattisesti. Siksi entistä useampi autonvaihtaja yrittää salata vian. Isojakin korjauksia yritetään sälyttää autokaupan harteille.

"Kuluttajat toimittavat liikkeeseen viallisia autoja vaihdossa hyvin häikäilemättömästi. Ajatellaan, ettei heillä ole niistä mitään vastuuta", kertoo konsernijohtaja Juha Kalliokoski Kamux-ketjusta. Ketju myy käytettyjä autoja.

Yritys on joutunut karhuamaan rahojaan takaisin kymmeniä kertoja viime vuonna, kun vaihdossa tuotu auto on paljastunut vialliseksi ja on pystytty osoittamaan, että asiakas on toiminut petos mielessään.

Muutamista tapauksista on tehty rikosilmoitus. Tapauksia on käsitelty käräjäoikeudessa petoksina.

Vika saattaa selvitä vasta, kun vaihdossa otettu auto myydään eteenpäin ja moottori leikkaa kiinni. Näin voi toki käydä, vaikka kaikki osapuolet olisivat toimineet rehellisesti.

Kun auto tutkitaan testerillä, saattaa kuitenkin paljastua, että moottorin merkkivalo on syttynyt edellisen omistajan aikana. Sen sijaan, että vika olisi korjattu, sen virhekoodi on käyty kuittauttamassa pois toisessa liikkeessä.

Joskus taas paljastuu purukumipaikkauksia, jotka kestävät juuri sen verran, että kaupat saadaan tehtyä.

Asiakkaiden epärehellisyys on Kalliokosken mukaan uusi ja yleistyvä trendi. Ilmiön tunnistaa myös Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

"Siksi olenkin neuvonut autoliikkeitä olemaan todella huolellisia ottaessaan vastaan käytettyjä autoja. Asiakkaalla pitäisi allekirjoituttaa lomake, jossa kysytään, onko autoa esimerkiksi kolaroitu tai onko moottorissa ollut vikoja."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat