Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jos et enää pysty itse päättämään

Kuluttaja
 
Helsingin Sanomat

Hoitotahto

 Tee hoitotahto, kun vielä pystyt sen tekemään. Se on voimassa vain silloin, kun et itse pysty tekemään hoitoasi koskevia päätöksiä.

 Hoitotahdossa voit kertoa, miten tahdot itseäsi hoidettavan ja hoivattavan. Voit esimerkiksi kieltäytyä elämäsi pitkittämisestä turhilla hoidoilla, jos toiveita paranemisesta ei ole. Voit esimerkiksi kertoa, että haluat käydä säännöllisesti kampaajalla tai vaikkapa antaa läheisillesi joulu- ja syntymäpäivälahjoja.

Päivitä hoitotahdon sisältö tarvittaessa.

 Voit myös valtuuttaa haluamasi henkilön tekemään tarvittavat hoitopäätökset puolestasi.

Anna hänelle kopio hoitotahdostasi ja pyydä tarvittaessa toimittamaan sairaalaan.

 Lomakkeen ja ohjeet saa osoitteesta Muistiliitto.fi. Mallia voi soveltaa.

Edunvalvontavaltuutus

 Jos haluat päättää, kuka hoitaa asioitasi, kun et siihen enää itse pysty, tee edunvalvontavaltuutus haluamallesi henkilölle. Nimeä myös varavaltuutettu ja toissijainen valtuutettu, jotta asioiden hoito voi jatkua kaikissa tilanteissa häiriöttä. Muuten sinulle voidaan joutua määräämään edunvalvoja.

 Pyydä oikeusaputoimistosta tai juristilta apua määrämuotoisen asiakirjan tekoon. Virheet tai puutteet voivat estää valtuutuksen vahvistamista. Malleja osoitteesta: Muistiliitto.fi.

 Määrittele tarkasti kaikki asiat, joita valtuutus kattaa. Talouden lisäksi se voi koskea myös henkilöasioita, kuten terveyden- ja sairaanhoitoa.

 Valtuutus tulee voimaan vasta, kun asia on ajankohtainen ja valtuutettu vahvistuttaa sen maistraatissa ajantasaisen lääkärintodistuksen kera.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat