Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vinkit valmismatkan ostoon

Kuluttaja
 
Helsingin Sanomat

1 Lapsiperheen ei kannata odotella äkkilähtöjä. Suosituissa hotelleissa perhehuoneet varataan loppuun yleensä ensin, jo tammi–maaliskuussa.

2 Yksin- ja kaksin matkustavan, joka haluaa asua lomalla tasokkaasti, ei kannata odotella viime hetken lähtöä. Matkanjärjestäjät voivat palauttaa myymättömät neljän ja viiden tähden hotellihuoneet hotellille. Äkkilähtömatkoilla päätyykin yleensä 1–3 tähden hotelleihin, joiden taso jakaa mielipiteitä.

3 Hyödynnä matkanjärjestäjien tarjoamat nopean varaajan edut. Alennusta voi saada jopa satasen matkustajalta. Seuraa myös matkanjärjestäjän nettisivuja, sosiaalista mediaa ja lehti-ilmoittelua.

4 Jos matkakohteella ja hotellin tasolla ei ole väliä, yksin ja kaksin matkustava voi varata matkan myöhään. Jos kesä alkaa sateisena ja kylmänä, äkkilähdöt loppuvat helposti kesken.

5 Jos valmismatkat myydään loppuun, varaa lennot ja hotelli erikseen esimerkiksi Ebookers.fi-, Momondo.fi- tai Seat24.fi -palveluista. Varmista vielä, saatko lennot halvemmalla suoraan lentoyhtiöltä ja hotellihuoneen suoraan hotellista.

6 Viimeiset vapaat paikat charter-lennoilla voivat olla todella halpoja. Matkanjärjestäjä ilmoittaa niistä yleensä nettisivuillaan tai matkavahdin kautta. Jos lennetään reittilennolla, valmismatkan hinta saattaa nousta, kun lähtöpäivä lähestyy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat