Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonavaakuna on menetetty ja kohta menee Suomen lippu – äärioikeisto kaappasi symbolimme

Kuukausiliite
 

Joka kesätorilla myydään vitsi-t-paitoja, tyyliin: Ei ole rumia naisia, vaan liian vähän viinaa. Mutta Tallinnan satamassa saa hyvän käsityksen t-paidoista, joiden tarkoitus ei ole naurattaa.

Yleensä niiden pohjaväri on musta.

Niitä kutsutaan asennepaidoiksi.

Paitoja katsellessa tulee mieleen, että Suomen leijonavaakunaa ei enää voi kantaa tulematta liitetyksi äärioikeistoon. Se on kaapannut meidän vaakunamme.

Näin itsenäisyyspäivän aikaan on syytä pelätä, että kohta meiltä viedään myös Suomen lippu.

Interrail-matkoilla oli ennen tapana pitää käsivarressa pientä Suomen lippua. Nyt se ei tulisi kuuloonkaan. Se alkaa jo olla nationalismin ja rasismin symboli.

Kiitos 1939–1944 -paita on varmaan tunnetuin asennepaita. Siitähän on tullut jo käsite. Kaikki ymmärtävät, millaisesta henkilöstä on kysymys, jos kerrotaan, että pöytään istui mies kiitospaita päällään. Hän epäilee, etteivät suomalaiset ole tarpeeksi kiitollisia veteraaneilleen.

Mutta kaikkihan ovat veteraaneille kiitollisia. Ja presidenttikin vakuuttelee kiitollisuuttaan joka itsenäisyyspäivä.

Jotkut taas ovat mieltyneet toisen maailmansodan aikaisiin suomalaisiin aseisiin, kuten Suomi-konepistooliin tai Lahti-Saloranta-pikakivääriin, ja kantavat sellaisen kuvaa rinnassaan. Siinä ei taida olla huumoria, paitsi versiossa Suomi-konepistooli – täsmälääke ryssän yskään.

Mutta sehän on asepornoa, jota voisi odottaa näkevänsä Putinin Venäjällä.

Jos haluaa tosiaan provosoida, kannattaa valita natsi-t-paita. Niitä vasta onkin Tallinnan satamassa paljon tarjolla suomalaisille.

Natsit ymmärsivät logojen päälle. Totenkopf, SS, Wiking, Wehrmacht, Panzerdivision ovat jämäköitä ja tyylikkäitä. Ja hyvin totisia.

Mutta miksi ei sitten ole hakaristejä? Eivät ne ole Suomessa laittomia.

Hakaristin graafinen ilme on onnistunut. Siinä on selkeyttä ja dynaamisuutta.

Hitler-aiheisia paitoja on kyllä paljon, mutta niissä on huumoria. Hitler ei ole vakavasti otettava. Niiden ohessa myydään myös Stalin-paitaa, mutta sitäkin voi pitää Suomessa huumorina. Sen tietää siitäkin, että molempien ohessa myydään myös Uuno Turhapuro -paitoja.

Entä onko karvalakkipäistä Mannerheimia esittävä t-paita huumoria? Tarjolla Tallinnassa on myös tummaihoinen Mannerheim.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!