Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä paikassa kauan sitten

Kuukausiliite
 
Anu Nousiainen
Kuva: Anu Nousiainen

Toimittaja Anu Nousiainen julkaisee Instagramissa kuvasarjaa paikoista, joissa on tapahtunut jotain merkityksellistä. Tilin nimi on tassapaikassakauansitten. Yksi sarjan jutuista julkaistaan kerran kuussa Kuukausiliitteessä. Koko sarja löytyy myös osoitteesta HS.fi/kuukausiliite.

Heinäkuinen maanantai, kohta ilta. Kaduilla on tavallista enemmän väkeä, suurmessut päättymässä, tivoli myöhään auki. Juuri silloin: pienkone taivaalla kaupungin yllä. Saksalainen lentäjä Grotwahl, kokeneeksi luonnehdittu. Kolme matkustajaa: johtaja Mikkola, opettaja Väisänen sekä kuvaaja Jäger, joka kuvaa kesäistä Helsinkiä ilmasta.

Alumiininen Junkers D335 -pienkone suuntaa Taivallahdelta kohti Kansallismuseota. Kuuluu paukahdus, moottori sammuu. Kone kääntyy syöksyyn. Kylmäpäinen Grotwahl yrittää hätälaskua Töölönlahteen muttei onnistu. Hän päättää kokeilla Läntistä Viertotietä, nykyistä Mannerheimintietä. Kansallismuseon kohdalla katu on tyhjä raitiovaunuista. Kone iskeytyy katukaiteeseen ja putoaa perä edellä alas lähestulkoon siihen, missä rautatie alittaa Viertotien. Ohikulkijoita juoksee paikalle, miehiä ja pikkupoikia. Koneen ympärille syntyy uteliaiden rinki, mutta tänään, 6. heinäkuuta 1925, kukaan ei kuole, ei Grotwahl, ei Mikkola, ei Väisänen eikä Jäger.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!