Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuluuko lapsesi reaali-ihmisiin, karvattomiin selkärankaisiin vai leipomotuotteisiin? HS:n päiväkotinimikone antaa vastauksen

Ei ole yhdentekevää, minkä nimiseen päiväkotiryhmään kuulut. Siksi loimme Helsingin päiväkotien ryhmistä jaksollisen järjestelmän.

Kuukausiliite
 
Boris Stefanov / HS
Reaali-ihmisiä ovat esimerkiksi prinsessat, seilorit ja lämärit.
Reaali-ihmisiä ovat esimerkiksi prinsessat, seilorit ja lämärit. Kuva: Boris Stefanov / HS

Kaverin kesämökille oli saapunut äijäviikonloppua viettämään minulle ennestään tuntematon tyyppi. Hän oli kaverin isoveljen kaveri. Juteltiin aluksi niitä näitä. Illan mittaan saunottiin, pelattiin korttia ja nautittiin hieman alkoholia.

Sitten tuli jostain syystä puhetta päiväkotiajoista. Tai meidän aikoihin puhuttiin kyllä lastentarhasta. Äkkiä selvisi, että olimme uuden kaverin kanssa käyneet samassa kaupungissa samaa lastentarhaa ja samoihin aikoihin. En muistanut häntä.

Et kai vaan ollut... Päivänkakkara? Me Puolukat halveksimme alakerran Päivänkakkaroita ja Sinikelloja. Ne olivat puolipäiväisiä.

Kaveri myönsi olleensa Päivänkakkara. Ja kertoi, että he halveksivat yläkerran Puolukoita, koska jouduimme nukkumaan päiväunet.

Nyt tuo Päivänkakkara oli iso, karvainen mies. Mutta ryhmäidentiteetti oli yhä Päivänkakkaran. Hänestä tuli päiväkodinopettaja.

Minua taas harmitti, etten koskaan tullut ottaneeksi sitä Puolukka-tatuointia. Nyt olisi voinut näyttää sitä. Ylpeä puolukka.

Helsingissä on noin 1 800 päiväkotiryhmää. Eniten on Meritähtiä, 18 ryhmää. Puolukoitakin on yhdeksän.

Luokittelimme ryhmät ja havaitsimme, että kukkia ja marjoja on edelleen paljon. Feminiini nimistö tuntuu hallitsevan, mutta ei pidä olla ahdasmielinen. Mitä ihmeellistä siinä on, jos poika kuulu Laventeleihin? Varmaan tyttökin voi sitten olla Lämäri.

Jotkut nimistä ovat moniselitteisiä. Esimerkiksi Kehrääjät voivat olla joko lintuja, ihmisiä tai perhosia. Kuutti taas voi olla hylkeenpoikanen tai aluksen jalusköysi.

Ja mitä oikeastaan ovat Pästiset, Pähkiäiset tai Viipulat ja Vimpulat. Yönsilmä taas – sehän on hevosen kavion surkastunut varvas. Siis luokkaan Eläimen osat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!