Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakinoitsija Kuukautinen selittää lapselle vaikeita asioita

Kuukautisen pakina, helmikuu 2016

Kuukausiliite
 
kuukautinen@hs.fi

Lapsi: Äiti, äiti, miksi tuo täti loikkii, pyllistelee ja nytkähtelee tuolla alasti?

Äiti: Lapsikulta, siksi koska olemme tanssiesityksessä ja täti siellä tutkii sisä- ja ulkopuolta, reuna- ja marginaali-identiteettejä, muistia ja Erosta, pakkomiellettä identiteetin samanaikaiseen rakentamiseen ja tuhoamiseen sekä spektaakkelin tapaa yhdistellä merkityksiä ja esittää halua.

Lapsi: Äiti, äiti, miksi tässä kirjassa lukee ”olit maannut noita naisia, jotka olivat kokeneet saksalaisen SS-upseerin jynkän tanan, maistaneet suomalaisen lantakullin päästä hikitippaa, ryssävangin mahorkanhajuista sylkipoimua, ympärileikattujen juutalaisten nyljettyjä suonijänöjä, aavikon paahtamia ramadan jäljiltä himosta väriseviä arabisabreja, kaksimetristen neekerien yönsinisiä soihtuja, kitkerän suonmakuisia aasialaisia, musteenkatkuisia venäläisiä, joiden vodkassa säilötyt elimet eivät maadu haudassakaan”?

Äiti: Lapsikulta, siksi koska kirjailijatädin vahvaäänisessä kerronnassa pohjoisen kieli elää karheana, täynnä lemuja ja eritteitä tuoden seksuaalisen voiman hehkun lukijan suoraan koettavaksi. Raju ja väkevä kieli vyöryttää esiin likaisia ihmisvartaloita ja ihmismielen käsittämätöntä julmuutta, ja kirjailijatäti on tehnyt valtavan työn keksiessään kaikki nuo kummalliset yhdyssanat ja asetellessaan niitä jonoon.

Lapsi: Äiti, äiti, miksi tuossa talossa on vain sata metriä peltiseinää ja yksi oviaukko, josta asiakkaat menevät sisään?

Äiti: Lapsikulta, siksi koska arkkitehtisedän toimisto tarjoaa asiakkaalleen kokonaissuunnittelua, joka lähtee asiakkaan tarpeiden analysoinnista ja rakennuksen konseptoinnista kattaen kaikki rakennussuunnittelun osa-alueet ja varmistaen projektinhallinan aina kustannustehokkaaseen lopputuotteeseen asti.

Lapsi: Äiti, äiti, miksi täällä on näin kauhea melu?

äiti: Lapsikulta, siksi koska säveltäjäsetä on luonut tänne Musiikkitaloon jälkisarjallisen teoksen, jossa kokonaisstruktuuri rakentuu vastakohtaisuuksille ja sointikenttien massoittelun epäsäännönmukaisuus muuntuu kuulijan korvissa omat lainalaisuutensa määritteleväksi sointijatkumoksi.

Lapsi: Äiti, äiti, miksi tuolla katossa on punainen, kaksimetrinen, puinen kiiski?

Äiti: Lapsikulta, siksi koska Lastensairaalan rakennuttajasäätiön hallituksen puheenjohtaja Anne Berner -täti on haastatteluissa painottanut, että sairaalalla pitää olla tarina, jota sairaalaan tilatut taideteokset tukevat.

Lapsi: Äiti, äiti, miksi sairaalalla pitää olla tarina?

Äiti: Lapsikulta, se on jotain niin älytöntä, että sitä ei äitikään osaa selittää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!