Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Millaisen jääkiekon ykköskentällisen saisi niittykasveista?

Kuukausiliite
 
Helsingin Sanomat

Näin pudotuspelejä ja kesän kukkia odotellessa jääkiekon ystävä voi jäädä pohtimaan, millaisen ykköskentällisen hän rakentaisi niittykasveista.

Kukkien joukosta on helppo löytää tehokkaita etenijöitä, mutta mikä olisi sellainen kasvi, joka sopisi kiekkojoukkueen maalivahdiksi?

Ehkä vuohenputki. Se ei hievahda paikaltaan, vaan tulee aina uudelleen. Vuohenputken puuttuvan karisman saa korvata sen luotettavuus.

Toiseksi puolustajaksi sopisi ehkä nokkonen. Se on pelätty ja isokokoinen, ja jos toiseksi pakiksi tulee vielä takiainen, voi puolustusta sanoa ainakin fyysiseksi. Eri asia, kykeneekö se toimimaan myös hyökkäyssuunnassa.

Onneksi hyökkäyspää on sitä dynaamisempi. Sentterin paikka menee kyllä voikukalle. Se on paitsi valovoimainen myös atenija isolla e:llä. Se siementää, levittää tuuleen, leviää juurenkappaleista. Ottaa tilan haltuun, kuten sentterin kuuluu. Voikukka tunkee mihin vain, puskee läpi vaikka asfaltista. Puolustus on kyllä helisemässä sen kanssa.

Entä laitoihin? Pannaan toiseen vaikka maitohorsma. Se on tuulennopea, aina paikalla ensimmäisenä, missä vain maa on palanut karrelle tai paljastunut.

Toisessa laidassa on sitten lupiini. Sitä ei pidättele mikään. Tosin se on vieraslaji, ja jotkut karsastavat sitä sen alkuperän vuoksi. Mutta nykyaikaiseen jääkiekkoon kuuluvat kotoutuneet kansainväliset vahvistukset.

Aiemmat osat:

Osa 1. Vanhala–Koskela–Hietanen: Olisiko tässä Tuntemattoman Sotilaan miehistä koottu jääkiekon ykkösketju Suomelle?

Osa 2. Millaisen ykköskentän saisi muodostetuksi Suomen presidenteistä?

Osa 3. Millaisen maajoukkueen ykköskentän Suomi saisi, jos pelaajina olisivat koirarodut?

Osa 4. Millaisen jääkiekkojoukkueen saisi Suomen poliittisista puolueista?

Osa 5. Millaisen ykköskentän saisi entisistä misseistä?

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?