Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaukalosta keittiöön

Kuukausiliite
 

Nimi on enne. Italian sana ”gentile” tarkoittaa mukavaa, kilttiä tai lempeää, ja sellainen amerikkalainen kokki Ron Gentile, 36, kertoo olevansa.

”Paitsi silloin, kun Jokerit häviää. Silloin olen äkäinen”, hän sanoo.

Jääkiekkointoilu taas on peräisin nuoruudesta. Gentile oli hyvä junioripelaaja, mutta ei tarpeeksi hyvä. Niinpä hän ryhtyi opiskelemaan kauppatieteitä ja päätyi Suomeen kokiksi.

No, välissä oli kokkiopintoja ja merkittävä ura huippuravintoloiden keittiöissä, muun muassa kalifornialaisessa The French Laundryssa ja pariisilaisessa Mirazurissa, joka on rankattu maailman 11. parhaaksi ravintolaksi.

Suomeen kalifornialainen Gentile päätyi melkoisen sattuman kautta. Hän halusi nähdä maailmaa ja lähetti siksi kirjeen 200 huippuravintolaan Euroopassa. Vain Chez Dominiquen Hans Välimäki vastasi kirjeeseen. Vuonna 2010 Gentile tuli Suomeen. Pian hänestä tuli Chez Dominiquen keittiömestari.

Gentilen nimi on enne myös ruokafilosofiassa. Hän suosii lempeitä makuja ja yksinkertaista lähestymistapaa. Myös barbecuessa.

”Ei liian tulista, mutta ei liikaa sokeriakaan.”

Hänen suosikkisavunsa tulee omenapuusta. Muiden hedelmäpuiden tapaan omenapuun savu on pehmeää ja lempeää.

”Bbq on Amerikassa melkein kuin uskonto. Ja jokaisella on oma tyylinsä”, hän sanoo.

Nyt Gentile pyörittää Helsingissä japanilaista ravintolaa Hoshitoa. Hän aikoo kuitenkin vielä avata oman paikan. Ja sen linjalla tulee olemaan paljon tekemistä grillin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!