Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuukausiliitteen digitaalisessa kesälukemistossa perehdytään valemuistoihin ja Enkeli-Elisan mysteeriin

Lataa HS:n Kuukausiliitteen laaja kesälukemisto nyt HS:n sovelluksesta.

Kuukausiliite
 
Helsingin Sanomat

Jatkosodan aikaan Viipurin maalaiskunnassa kaksi suomalaista pikkupoikaa jäi sekasortoisessa tilanteessa vihollisen puolelle. Ihmeellisten vaiheiden jälkeen he löysivät tiensä rintaman läpi Suomeen. Se on uskomaton tarina – niin uskomaton, että pitää kysyä, onko se totta.

Sama kysymys esitettiin Kuukausiliitteessä heinäkuussa 2012. Julkisuudessa oli kerrottu Enkeli-Elisan tarinaa. Hän oli nuori tyttö, joka oli tehnyt koulukiusaamisen takia itsemurhan. Mutta oliko Enkeli-Elisaa sittenkään ollut koskaan olemassa?

Kuukausiliitteen digitaalisessa kesälukemistossa on julkaistu uudelleen kahdeksan lehden vanhaa ja kiinnostavaa juttua. Kesälukemisto on ladattavissa ilmaiseksi Helsingin Sanomien älypuhelin- ja tablettisovelluksesta.

Valemuistojen ja Enkeli-Elisan lisäksi niissä kerrotaan Nokian epäonnistumisen syistä, Tulilahden murhista, 18 vuotta halvaantuneena maanneesta Heikistä, kyläkauppias Vesa Keskisestä, Näppis Leinonen -nimisestä intohimoisesta golfarista sekä Porvoon kirkon tuhopoltosta.

Samat kirjoitukset ilmestyvät myös Helsingin Sanomissa jatkokertomuksina kesä–heinäkuun aikana. Paperille painettuna sarja alkaa ensi maanantaina 27. kesäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?