Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkulaiset poliitikot johtavat nyt Suomea

Unto Hämäläinen HS

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) on usein sanonut, että hän on huolissaan Itä-Suomen kehityksestä. ”Näköala on synkkä, ja hallituksen on ryhdyttävä voimakkaisiin toimiin. Emme voi jättää suurta osaa maasta oman onnensa nojaan”, hän patisteli heinäkuun alussa Helsingin Sanomien haastattelussa.

Mahtavatko vallanpitäjät kuunnella 75-vuotiasta politiikan veteraania?

Ei saisi olla kyynikko, mutta huoli Itä-Suomesta ei taida nykyisiä huippupoliitikkoja paljon kiinnostaa. Vähäiseen mielenkiintoon on syynsä, joka käy ilmi oheisesta kartasta. Siihen on merkitty ministerien, puoluejohtajien, eduskuntaryhmien puheenjohtajien, eduskunnan puhemiesten ja Euroopan parlamentin jäsenten kotipaikat.

Valta näyttää keskittyvän etelään ja länteen.

Itä-Suomen kartta näyttää autiolta: vain kolme ministeriä, Kimmo Tiilikainen (kesk) Ruokolahdelta, Anu Vehviläinen (kesk) Joensuusta ja Jari Lindström (ps) Kouvolasta sekä kahden oppositiopuolueen johtajat, kristillisten puheenjohtaja Sari Essayah Lapinlahdelta ja vihreiden ryhmäjohtaja Krista Mikkonen Joensuusta.

Kuopiosta ja Mikkelistä ei ole yhtään edustajaa. Enää ei kannata puhua Savon mafiasta, josta kertova Seija Sartin juttu vuodelta 1997 on nyt luettavissa osoitteessa HS.fi/kuukausiliite.

Yksistään Turun kaupungista löytyy vahvempi edustus: kolme puoluejohtajaa Petteri Orpo (kok), Ville Niinistö (vihr) ja Li Andersson (vas) sekä puhemies Maria Lohela (ps) ja Rkp:n ryhmäjohtaja Stefan Wallin.

Ensi keväänä Turku saa vielä uuden ministerin, kun Annika Saarikko (kesk) siirtyy peruspalveluministeriksi. Näin on jo sovittu.

Hyvin ei mene Lapillakaan. Vain euroedustaja Paavo Väyrynen (kesk) Keminmaalta edustaa pohjoisinta Suomea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!