Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihapullilla voittoon – tunnelma kohosi kattoon kouluruokakilpailussa

Kannustusjoukot eivät väsyneet kesken, kun kilpailussa etsittiin parasta kouluateriaa.

Lasten uutiset
 
Kouluruokien parhaat ovat tässä
Kouluruokien parhaat ovat tässä
Voittajien on helppo hymyillä, mutta miten vuoden 2016 kouluruokakilpailun finaali eteni? Esittelyssä kaikki viisi loppukilpailun ateriakokonaisuutta. Toimittaja: Heidi Lämsä, kuvaus ja leikkaus Janne Järvinen, grafiikka Boris Stefanov

Olisihan se pitänyt arvata, että lihapullat auttavat kilpailussa, jossa etsitään parasta kouluruokaa. Keskiviikkona nimittäin ratkesi Helsingin Messukeskuksessa kouluruokakilpailun tulos. Voiton vei kolmen kokin tiimi Ruonalan koulusta Kotkasta. Onnea vielä sinne!

Tuomarit ratkaisivat kilpailun maistelemalla tarkasti ja pisteyttämällä huolellisesti finalistijoukkueiden ruokalajit.

Yksi kymmenistä tuomareista oli yhdeksäsluokkalainen Kim Savaste Porolahden koulusta Helsingistä. Miltä voittajakeittiön basilikanlehdillä koristellut lihapullat ja kiharapasta maistuivat?

”Tämä kastike on niin maukas, maukkaampi kuin normaalisti kouluruoka. Oli tosi hyvää, koulussa tulisi uudeksi lempiruuaksi”, Kim Savaste kiitteli.

Huuto yleisössä yltyi välillä äänekkäämmäksi kuin keskiverto jalkapallo-ottelussa.

”Oulu! Oulu!” koululaiset kannustivat rytmikkäästi Pöllökankaan koulun keittiöjoukkuetta, kun se tarjoili tuomareille muun muassa maistuvaa porokeittoa, nuudelivuokaa ja lohipastaa.

Oululaisten kannustusten päälle sekoittuivat muiden kaupunkien kannustushuudot. Kotkan ja Oulun lisäksi finaalissa kilpailivat Kulosaaren yhteiskou Helsingistä, Vääksyn yhteiskoulu Asikkalasta ja Koiviston koulu Tampereelta.

Kilpailussa keksittiin samalla uusia ruokareseptejä, joilla kouluruuasta saisi entistä herkullisempaa. Koulussahan ei jälkiruokia tarjoilla, ainakaan joka päivä, mutta kilpailussa sellainen sääntöjen mukaan valmistettiin.

Kun itsenäinen Suomi täyttää ensi vuonna täydet 100 vuotta, ehkäpä teidänkin koulussa tarjoillaan sen kunniaksi jälkiruokaa, jonka kouluruokakilpailun osallistujat keksivät.

Se voisi siis olla vaikkapa kotkalaisten mehevä mustikkakukko vaniljakastikkeella, helsinkiläisten valkosuklaa-vanilja-mustikkaleivos, oululaisten valkosuklaa-lakkaleivos, tamperelaisten houkutteleva marjaherkku tai marjainen juhlarahka Vääksystä.

Oheiselta videota pääset vielä mukaan kilpailun tunnelmaan ja näkemään, millaisia kilpailun ruuat olivat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!