Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karhunpentujen ensimmäistä ulkoilua odotetaan Ähtärissä

Ähtärin eläinpuiston 24-vuotias Mimmi-karhu on synnyttänyt talven aikana ainakin kaksi pentua. Eläinpuiston henkilökunta odottaa äidin ja pentujen ensiulkoilua jännittyneenä.

Lasten uutiset
 
Hanna Johde
Ähtärin eläinpuiston karhut heräsivät talviuniltaan
Ähtärin eläinpuiston karhut heräsivät talviuniltaan
Karhut nukkuvat talviunta lumisen ajan. Talvipesäänsä ne vetäytyvät syys-marraskuussa ja heräävät maalis-toukokuussa.

Ähtärin eläinpuiston karhut heräsivät talviuniltaan pari viikkoa sitten, ja pesän ovet avattiin alkuviikosta. 24-vuotias isäkarhu Mörri ja 4-vuotias poika Jaki lähtivät heti innoissaan peuhaamaan lumeen, mutta Mimmi ja pennut pysyvät vielä sisätiloissa.

”Pennut kasvavat ja rohkaistuvat joka päivä, on kiva nähdä, milloin äiti päästää ne ulos”, sanoo eläintenhoitaja Tiina Sarkkinen Ähtärin Eläinpuistosta.

Karhunpennut ovat syntyneet tammikuussa ja ne ovat tällä hetkellä noin kissan kokoisia. Tiina Sarkkinen on nähnyt ainakin kaksi pentua, vaikka Mimmi-emo komentaakin ne esimerkiksi ruokinta-aikoina vielä piiloon.

Emon maidolla pennut kasvavat nopeasti, mutta ovat eläintenhoitajan mukaan koko kevään ajan vielä hyvin nallemaisia, hauskoja seurattavia.

”Pennuille ensimmäinen ulkoilu on varmasti jännittävää. Kivaa on se, että meillä on täällä nyt koko karhuperhe yhdessä; äiti, isä, isoveli ja pennut – se varmasti rohkaisee pieniäkin peuhaamaan lumeen”, Tiina Sarkkinen arvelee.

Mimmi on synnyttänyt pentuja edellisen kerran joulukuussa 2011, jolloin Jakin lisäksi syntyi toinen poikakarhu Nuka. Vuonna 2009 pentuja syntyi kolme: Mette, Miska ja Malla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!