Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikävistäkin asioista on puhuttava

Lasten uutiset
 
Fanny Fröman Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n Lasten uutisten tuottaja.

Tiistaina aamupäivällä media täyttyi Brysselin ikäviä iskuja käsittelevistä uutisista. Iskujen takana on ilmeisesti terroristijärjestö Isis.

Nämä kamalat tapahtumat saattavat tuntua hyvinkin pelottavilta. Pelko, huoli ja viha ovatkin luonnollisia tunteita tällaisessa tilanteessa.

Terroristit yrittävät pelotella ihmisiä, mutta meidän ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Poliitikot Suomessa ja muualla maailmassa ovat tuominneet terroristien teot. Valtiot tekevät kaikkensa pysäyttääkseen nämä pahaa haluavat ihmiset.

Jos Brysselin tapahtumat kuitenkin tuntuvat pelottavilta, voit myös yrittää välttää niitä. On hyvä idea vaihtaa kanavaa, kääntää sivua tai sulkea selain jos TV:n, lehtien tai uutissivustojen tarjoamat uutiset eivät tunnu hyvältä.

Ikäviä asioita ei silti saa jäädä pohtimaan itsekseen. Jos uutisaiheet tuntuvat huolestuttavilta, voit puhua asiasta vanhempiesi, opettajasi tai jonkun toisen läheisen aikuisen kanssa. On tärkeätä uskaltaa ilmaista pelkonsa ja puhua mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!