Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miltä ilmastonmuutos näyttää Suomessa?

Ilmastonmuutoksesta on väitelty pitkään, mutta nykyisin suurin osa tutkijoista on asiasta yhtä mieltä: ilmasto maapallolla muuttuu.

Lasten uutiset
 
Helsingin Sanomat
Mistä ilmastonmuutos johtuu?
Mistä ilmastonmuutos johtuu?
Ilmastonmuutoksesta puhutaan jatkuvasti, mutta tiedätkö, mikä sen aiheuttaa? Toimittaja: Maija Liikkanen, kuvaus: Kristiina Marttinen.

Ilmastonmuutoksesta on väitelty jo pitkään, mutta nykyisin suurin osa tutkijoista on asiasta yhtä mieltä: ilmasto maapallolla muuttuu koko ajan hieman lämpimämmäksi.

Maailmalla ilmastonmuutoksen uskotaan aiheuttavan entistä enemmän äärimmäisiä sääilmiöitä, kuten hirmumyrskyjä, kuivuutta ja merenpinnan nousua.

Suomessa lämpenemisen ennustetaan näkyvän eniten talvisin: lunta saadaan vuosi vuodelta vähemmän, sade tulee useammin vetenä ja paukkupakkasia on yhä harvemmin.

Sääolojen muuttuessa monet eläinlajit menettävät elinympäristönsä: esimerkiksi saimaannorpat kärsivät lumettomista talvista jo nyt.

Ihminen ei varsinaisesti voi perua ilmaston lämpenemistä, mutta sitä voi hidastaa. Omilla pienillä teoilla on suuri merkitys.

Esimerkiksi lähellä tuotetun ruoan ja julkisten kulkuneuvojen käyttöä suositellaan. Myös roskien lajittelu ja käyttötavaroiden kierrätys ovat hyviä tapoja hillitä ilmaston lämpenemistä omalta osaltaan.

Jussi Nukari
Saimaannorppa tarvitsee lunta pesäpaikakseen.
Saimaannorppa tarvitsee lunta pesäpaikakseen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!