Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karhu rymisteli Haminassa

Haminassa Kymenlaaksossa on viime päivinä liikkunut nuori karhu. Jostain syystä karhu on eksynyt metsästä ja on liikkuu asuinalueilla ympäri kaupunkia.

Lasten uutiset
 
Lassi Kujala
Haminassa Kymenlaaksossa liikkui alkuviikosta metsästä eksynyt nuori karhu. Ihmisten on hyvä olla varovaisia ja pysyä etäällä, jos karhu sattuu lähistölle.
Haminassa Kymenlaaksossa liikkui alkuviikosta metsästä eksynyt nuori karhu. Ihmisten on hyvä olla varovaisia ja pysyä etäällä, jos karhu sattuu lähistölle. Kuva: Lassi Kujala

Moni karhun nähneistä on ensivilkaisulla luullut sitä suureksi koiraksi. Näin kävi myös luontokuvaaja Lassi Kujalalle, joka kohtasi sunnuntaina täyttä vauhtia juosseen karhun.

”Makasin rantaniityllä makuualustalla vatsallani ja kuvasin kaislikon piilosta kahlaajia. Yhtäkkiä linnut lähtivät karkuun jotakin. Olen kuvannut luontoa 37 vuotta, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun näen karhun kojun ulkopuolella livenä”, Kujala kertoo.

Kokenut luontokuvaaja ei kuitenkaan pelästynyt lähestyvää karhua. Luonnonvaraiset eläimet pelkäävät ja karttavat ihmistä viimeiseen asti.

”Se ei ollut mikään 200 kilon järkäle vaan nuori, kaunis karhu, hyväturkkinen”, Kujala sanoo.

Ihmisen on kuitenkin hyvä olla varovainen ja pysyä etäällä, jos karhu sattuu lähistölle. Poliisi toivoo, että karhun kaupunkialueella kohtaavat ilmoittaisivat asiasta hätäkeskukseen numeroon 112.

Karhusta annettiinkin sunnuntaina vaaratiedote television ja radion kautta. TV:ssä vaaratiedote näkyi koko maassa, mikä on herättänyt kummastusta. Syy tähän on se, että television vaaratiedotteita ei teknisesti pysty rajaamaan vain tietylle alueelle.

Vaaratiedote annetaan, kun henki tai terveys on välittömässä vaarassa tai omaisuus voi merkittävästi vaurioitua tai tuhoutua. Sen voi antaa muun muassa pelastusviranomainen, poliisi tai hätäkeskus.

Lassi Kujala
Karhu pysähtyi noin kymmenen metrin päässä Kujalasta.
Karhu pysähtyi noin kymmenen metrin päässä Kujalasta.
Lassi Kujala
Karhu pyörähti ympäri ja palasi omia jälkiään pitkin takaisinpäin.
Karhu pyörähti ympäri ja palasi omia jälkiään pitkin takaisinpäin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!